Rossz szájízzel hagyták el a Balatont nyíltvízi úszóink. Juhász Janka és Novoszáth Melinda rettenetes dolgokat tapasztalt verseny közben.

A középmezőnyben végeztek a magyarok a nyíltvízi úszók női 5 kilométeres versenyében: Juhász Janka a 27., Novoszáth Melinda pedig a 28. helyen csapott célba szerda délelőtt Balatonfüreden.

„Borzasztó volt. Konkrétan többet voltam víz alatt, mint víz fölött. Azt hittem azért nem lesz ilyen gyilok. A legelső egy kilométeren úgy éreztem, hogy hát itt lehet, hogy nem fogok célba érkezni, mert útközben meghalok"

- mesélte az M4 Sportnak Juhász Janka. 

Szanaszét verték a magyar úszónőket a Balatonban
Fotó: M4 Sport

"Az első kör gyilkos volt, de a második körben átestem a holtponton. Ahhoz képest, hogy 17 éves vagyok, ez elég szép" – mondta Juhász, aki Kiskunhalason egy 19 méteres medencében készül.

Az elején óriási bunyó volt, az első egy kilométeren többet voltam a víz alatt, mint a víz fölött, de élveztem, holnap suhanni fogok. A második körben meghallottam a nővérem sikítását, kirázott a hideg a víz alatt, s egyszer csak beindítottam a lábamat, a kezemet, behúzott a szurkolók ujjongása és a szívem."

A fiatal versenyző megjegyezte, előzetesen szeretett volna az élmezőnyben végezni, mindig magasra állítja magának a mércét, ez motiválja.

Novoszáth Melinda azt mondta, nem sikerült az előzetesen eltervezett taktikája, mert bekerült egy olyan darálóba, ahonnan nem tudott menekülni, ez pedig meghatározta az egész versenyét. Hozzátette, első nemzetközi nyíltvízi versenye most egy nagyon rossz élmény volt számára, de bízik benne, hogy sikerül ezt majd kihevernie.

Szanaszét verték a magyar úszónőket a Balatonban
Fotó: M4 Sport

És hogy milyen egy víz alatti bunyó a nyíltvízi úszóversenyen? Novoszáth Melinda részletezte is:

„Mindenhova ütnek, de ami a legrosszabb, hogy konkrétan a hátamon úsznak, megfogják a lapockámat és onnantól kezdve indítják a húzást, eleve kihúzzák a vizet alólam, mert a hasam alá nyúlnak be. Egyszerűen képtelen vagy úszni, képtelen vagy átverekedni magad ezen az egészen, úgyhogy ezt gyakorolni kell még nagyon sokat"

Eredmények:

nyíltvízi úszás, női 5 km, világbajnok:

---------------------------------------

Ashley Twichell (Egyesült Államok) 59:07:0 perc

2. Aurélie Muller (Franciaország) 59:10:50

3. Ana Marcela Cunha (Brazília) 59:11:40

...27. JUHÁSZ JANKA 1:01:52.50 óra

...28. NOVOSZÁTH MELINDA 1:01:57.30

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Perwool
Sebaj, fiatalok vagytok! Lesz ez még 100 jobb! Kitartás!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Perwool
Sebaj, fiatalok vagytok! Lesz ez még 100 jobb! Kitartás!
Csizmás Kond
...valahogy így kell megtanulni küzdeni...
dodóka
Miért nem adtatok nekik ti is kislányok ? Sebaj, majd négy-öt év múlva ! De akkor nagyon !
Cicamama55
Ők még fiatalok, nincs tapasztalatuk a nyíltvízi felnőtt versenyeken. Én Risztov Éva olimpiai versenyekor-amikor győzött-kísértem figyelemmel először ezt a versenyszámot! Ott sűrűbben osztogatták a figyelmeztetéseket a bírók, mint most itt, ezen a versenyen. Szépen helytálltak ezek a fiatal lányok, nincs miért szégyenkezni! Csak el ne rettentse őket ez a cséphadarás!
Perwool
@Horizont: Ja kérlek ezek nem focisták!!
Perwool
@Szeparepa2: p.coldline.hu/2017/07/19/2592347-20170719-INNV74.jpg

Nincs mit hozzátenni, nálad a pont! Kamerára már nem telt, kimerült a költségvetés!-:((
cikicakk55
@Perwool: Elment a pénz a felcsúti stadion füvének fűtésére. Azért ez undorító,hogy pont arra a sportágra költik a legtöbb közpénzt amelyik az utolsó 10 évben csak romlik. Olyan mint ha szitával akarnának egy egész országnak az ivóvizet biztosítani.
lópicigáspár
Sebaj lányok, legközelebb már ismerni fogjátok a "szabályokat" és ti győztök!
Megjegyzem, anno kézilabdáztam a Tisza Volánban és néhányszor volt "szerencsénk" lánycsapat ellen edzőmérkőzést játszani. Az elsőnek nagyon örültünk... aztán, ha jött az új felkérés, már fogtuk a fejünket, aljas és sunyi módon rúgtak, csíptek haraptak! Iszonyat, pedig akkor se volt a kézilabda egy finomkodó sport!
GeoCravker
Ezzel a kezdő teljesítménnyel is többet tettek le a magyar úszósportért, mint akik a hátukon tapicskolva fogják veregetni a saját mellüket a szakvezetésben, kormányon, rendezők között.
justhpeter
Szépen szerepeltetek lányok, legközelebb jobb lesz.
Cicamama55
@lópicigáspár: Ez bizony igaz! Én foci kapus voltam egyszer egy körversenyen. Voltak olyan csapatok, akik úgy mentek, mint a dömper, elsöpörtek maguk előtt mindenkit. Akkorákat lőttek a kapura, hogy egy idő után ha láttam, hogy támadnak kapura, félre álltam. Még így is duplájára dagadt térdekkel, úgy tettek fel a buszra, mert menni nem bírtam! A nők ilyen szempontból sokkal veszélyesebbek! Még olyan is volt, aki harapott!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.