Az Újpest 4-0-ra kikapott a spanyol Sevilla vendégeként a labdarúgó Európa Liga-selejtező második fordulójának első, csütörtöki mérkőzésén.

A Sevilla nagyon elverte az Újpestet

A visszavágót egy hét múlva a Szusza Ferenc Stadionban rendezik.

Európa Liga-selejtező, 2. forduló, első mérkőzés:

Sevilla (spanyol)-Újpest FC 4-0 (3-0)

-------------------------------------

Sevilla, Ramón Sánchez Pizjuán Stadion, 29 671 néző, v.: Treimanis (lett)

gólszerzők: Jesús Navas (7.), Ben Yedder (32., 11-esből), Sarabia (43.), Vázquez (92.)

piros lap: Pauljevic (31.)

sárga lap: Pareja (62.)

Sevilla:

--------

Vaclík – Daniel Carrico, Pareja, Escudero – Jesús Navas (Corchia, 58.), Roque Mesa, Vázquez, Arana (Lasso, 77.) – Sarabia (Pejino, 69.), Ben Yedder, Nolito

Újpest FC:

----------

Pajovic – Pauljevic, Bojovic, Litauszki, Burekovic – Sankovic, A. Diallo – Nwobodo, Zsótér (Horj, 64.), Nagy D. (Balázs B., 33.) – Novothny

A hetedik percben Jesús Navas lőtte ki laposan a hosszú sarkot, a hazaiak ezt követően egy sebességi fokozattal rögtön visszavettek a tempóból. A Sevilla azonban így is mezőnyfölényben játszott és helyzeteket alakított ki – Pajovic kétszer bravúrral védett, egyszer pedig szerencséje volt –, de az Újpest nem szorult be a kapuja elé. Sőt, a vendégek igyekeztek akciókat vezetni – különösen Zsótér volt aktív, nagy területet játszott be –, még lehetőségük is adódott. A 31. percben a ziccerben lévő Sarabiát az újpesti 16-oson belül rántotta le Pauljevic. A védőt – hasonlóan a hétvégi bajnokihoz – kiállították, a megítélt büntetőből pedig Ben Yedder növelte a házigazdák előnyét. Az Újpest létszámhátrányban már védekezni kényszerült, a szünet előtt pedig háromra nőtt a különbség, mivel egy ziccerig kijátszott kontra végén Sarabia is betalált.

A második félidő sportszerű játékot, de közepes iramot és kevés izgalmat tartogatott. Támadott a Sevilla, de játékosai a befejezéseknél nem koncentráltak eléggé. Az Újpest a szünetben rendezni tudta létszámhátrányos sorait, ami arra volt elég, hogy becsülettel, zártan védekezett, illetve olykor legalább az ellenfél térfeléig felvitte a labdát. A hajrára elfáradt az Újpest, futószalagon érkeztek a sevillai akciók a vendégek kapuja elé, de az eredmény csak a hosszabbításban változott, a mérkőzést Vázquez fejes gólja zárta le.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: MTI Fotó: Kovács Tamás, archív

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Pedig a játékosok, a szakmai stábok egyes tagjai és klubok felső vezetőinek átlagkeresete Kelet-Közép-Európában a legmagasabb, és eléri az osztrák, dán, svéd, belga szint 80 százalékát – olvasható a Sportgazdasági Nagyítóban. Állampártunk és kormányunk bérpolitikája: osztogatva, fosztogatva. Még szerencsénk is volt, hogy nem rúgtak többet.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Edmond Dantes
Ezeknek akkor már nem kell fűtött gyepszőnyeg,a Sevilla befűtött nekik.
Rockxy
Az összes versenysportból ki kellene vonni az összes pénzt, és telne oktatásra, kutatásra- fejlesztésre és munkahelyteremtésre, sőt, béremelésre is.
És akkor az összes parazita elmehetne koldulni, vagy ahová akar.
Ezzel csak az a baj, hogy túlságosan logikus lépés lenne.
Az urak távol állnak a való élettől.
Zeta
@Eladott Ország: nem ez a 0:4 volt sok, hanem az az 1:3, amit kaptak. A 4:0 nem alapozta meg a Sevilla elleni derűs hangulatot. A 80% mellé biztos jön még valamilyen protekciós "jutalom pénz" .
Már ahogy nálunk szokás. Hogy ezért a szurkolók nemkapnak semmit, az legyen az ő bajuk. A tao penzekből jut sok mindenre, csak az utánpótlásra nem.
Hogy arra jellene , hogy fejlődés legyen, akkor nem lehetne haĺászni a zavarosban
kokopelli
@Rockxy: ...át kell venni egyes nyugati országok jó példáját!
Részvénytársaság formájában kell vezetni a klubbot! Ameny-
nyiben az éves pénzügyi terv (szezon elött bemutatandó) nem
teljesül,úgy vissza a 3. vagy 4. osztályba! Ennyi! Nem kell a ke-
reket újra feltalálni! ;-))
Rockxy
@kokopelli: Szerintem nem kellenek klubok.
Az egész versenysport egy nagy kamu.
Tömegsport a megoldás.
Sokan el vannak szállva a fejlődés gondolatától, miközben ókori mintákat követnek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.