Legalábbis több jel arra utal, hogy fideszes háttéremberek állnak Simon Zsolt mögött, aki ma bejelentette, hogy megvásárolta a régóta eladó országos kereskedelmi csatornát. Az Index szerint az ár tízmilliárdos nagyságrendű lehetett.

A lap azt írta, hogy a TV2 ma hivatalosan is bejelentette a dolgozóknak, hogy az eddigi német tulajdonos, az ProSiebenSat1-csoport eladja az országos kereskedelmi csatornát. Simon Zsolt, a csatorna vezérigazgatója tegnap az alábbiakról tájékoztatta a vállalat munkatársait:

"A már igen hosszú ideje zajló TV2 eladási procedúra a végéhez közeledik. Az eredményéről pedig személyesen, egyelőre informálisan szeretnélek tájékoztatni benneteket holnap, 10.00-kor, a mozi teremben. A hivatalos tájékoztatásra, a ProsiebenSat1 közleménye alapján, hétfőn kerül sor. Bár az időpont, tudom, nem a legszerencsésebb (szombat, ráadásul a karácsonyi készülődés hajrája), azért remélem minél többen el tudtok jönni” – írta pénteken délután váratlanul Simon.

Az Index információi szerint a mai nagy bejelentésen Simon Zsolt azt mondta el, hogy ő maga vette meg a csatornát a TV2 gazdasági igazgatójával Yvonne Dederick-kel közösen.

A cég piaci helyzetét, üzleti lehetőségeit ismerve az eladási ár annak ellenére tízmilliárdos nagyságrendű, hogy a TV2 árbevétele 2012-ben 12,5 százalékot csökkent egy év alatt, és 2010 és 2012 között összesen 18 milliárd forintos veszteséget voltak kénytelenek elkönyvelni.

A lap több szempontból is Fidesz-közeli befektetőt valószínűsít a háttérben, melyekről bővebben itt írnak.

Idén nyáron Orbán Viktor egy interjújában arról beszélt, hogy Magyarországon a nagy, kereskedelmi tévék közül egyik sem magyar, mindegyik külföld, ezért olyan nemzeti szempontokat, amiket otthon igen, itt nem érvényesítenek. Ez sem lesz mindig így – tette hozzá akkor a kormányfő.

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

leszúrt rittberger
Akinek van ma szabadon 10 milliárdja, az egyetlen esetben vesz tévécsatornát, vagy bármilyen médiumot: ha politikai szándékai vannak vele.

Befektetési szempontból ezek halott ötletek, lásd nemrég még olyan különadóval fenyegették meg pont a két nagy csatornát, ami a teljes profitjukat elvitte volna. Ki vesz tehát ennek ellenére is TV2-t? Aki vagy nagyon bízik a kormányváltásban (hülye), vagy érinthetetlen.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kamazuka
Most már érthető, miért kellett sürgősen átcsoportosítani 4.5 milliárdot!
leszúrt rittberger
Akinek van ma szabadon 10 milliárdja, az egyetlen esetben vesz tévécsatornát, vagy bármilyen médiumot: ha politikai szándékai vannak vele.

Befektetési szempontból ezek halott ötletek, lásd nemrég még olyan különadóval fenyegették meg pont a két nagy csatornát, ami a teljes profitjukat elvitte volna. Ki vesz tehát ennek ellenére is TV2-t? Aki vagy nagyon bízik a kormányváltásban (hülye), vagy érinthetetlen.
henker
@A Tündik bündije: ! Á mert a KAK-ATV nem az mi ?
Pálinkafőző Rézüst
@henker: szoktad nézni? Átmosta az agyadat? Ha igen, akkor nem kakizhatod, ha nem, akkor meg nem agymosoda...:))) Nem bonyolult ez...
henker
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.

--Rövid életű leszel a Propelleren, ha nem kezelteted magad...
Pálinkafőző Rézüst
@henker: kicsit beteges vagy, nem? :)) És ő vette meg a Tv2-őt is a kis perverz...:)))
Mert arról még egy szót sem írtál, hogy arról (értsd:a cikkről, a hírről) mi a véleményed.
henker
@Pálinkafőző Rézüst: Nekem attól semmivel se lesz jobb ,ha bal ,vagy a jobb oldal (veszi) ,vette meg a tv -2 t. Az a xar , nekem nincs annyi pénzem ,hogy én vehettem volna meg !
tenger49
50-60 %-ban már eddig is fidesz talpnyaló híreket adtak.
coyote3
Nem is értem miért csodálkoztok ezeken az ügyeken. A zsírdisznó ugyanis ha emlékeztek a Gyurcsány elleni lealázó tv vita után írta le, hogy túlsúlyt kell szerezni a médiában és a gazdaságban, hogy hatalomra kerülhessenek és azt majdan meg is tarthassák.
coni
Itt nem az a gond, hogy a TV2 is narancs színű lett, hanem hogy még a közmédia is az, így aki nem Fidesz megszállott (vallási vagy anyagi okokból) az nem tud ma már informálódni a való világról. Az két balodalinak nevezett adó (Klub rádió és ATV) pedig hirdetés nélkül naponta küzd a túlélésért. Gyakorlatilag az internet az egyetlen fórum, de ez nagy tömegek számára nem elérhető.
bukfenc
A TV-2 vel úgy járnak, mint a trafik mutyival, meg a áremeléssel..
Senki nem fogja nézni, a normális hirdetők meg elpártolnak előbb utóbb..

nemcsak nagy pénzmosoda lesz, de nagy pénznyelő is...

Eddig sem néztem magyar adókat, ezután sem, - semmit nem veszitek...
Az ATV néha, de ott annyi az ismétlés, hogy, csak hallgatom (néha) de nem nézem...
bretagne
@tenger49: Ez így igaz. Nyár óta már nem is néztem.
bukfenc
Bízom a kormány váltásban,
bízom abban is, hogy kivizsgálják ugyan honnan volt 10 milliárd (nem e közpénzből),
bízom abban, hogy az összes fidess főnacsalnyik börtönbe kerül emberiség elleni büntettek miatt!!
F_Viktor
@bukfenc: Írod:
"A TV-2 vel úgy járnak, mint a trafik mutyival, meg a áremeléssel..
Senki nem fogja nézni, a normális hirdetők meg elpártolnak előbb utóbb.."

Ha tényleg fityesz kézbe került, akkor nem kell aggódni jövőjük miatt, ugyanaz lesz, mint a Class FM esetében. Minden állami hirdetést ők kapnak majd meg, s közpénzből nyereségessé teszik, ezzel a tulajok zsebét jól megtömik, miközben elérik ideológiai céljukat is, megy majd ezerrel a népbutítás, a félre informálás.
Pálinkafőző Rézüst
@bukfenc: ma, 18:17-re: "...a normális hirdetők meg elpártolnak előbb utóbb.."
Sajnos nem, a legnagyobb hirdetői bevételeket az állami hirdetések hozzák!
Lásd NEO FM rádió, ami ennek teljes hiányában szűnt meg.
Ez egy újabb pénzmosoda lesz!
Sede
ez a nagy különbség a fidesz és az mszp között.
az mszp-sek az összes, általuk ellopott pénzt hazavitték és saját céljaikra fordították.
a fideszesek viszont komoly pénzeket költenek arra, hogy igazi médiabirodalom álljon a párt mögött, mert anélkül nem lehet választásokat nyerni.
a buta szocik már isszák az agyatlanságuk levét...
és fogják még hosszú-hosszú évekig.
soper
"Hetek óta beszéltek róla, és most hivatalosan is bejelentették: eladták a TV2 kereskedelmi televíziót. Az új tulajdonosok mögött valójában egy meg nem nevezett befektető csoport áll, s bár az információt nem erősítették meg, minden bizonnyal Nyerges Zsolt Fidesz-közeli dúsgazdag vállalkozó csaphatott a korábbi német tulajdonos markába. A kormányhoz eddig is igen lojális TV2 mostantól hivatalosan Orbánék szekerét tolja."
nepszava.com/2013/12/magyarorszag/a-fidesznel-is-fideszesebb-lesz-a-tv2.html
hajhagyma
Mikor meglátom ezt a szentfazekat a tv-ben máris kapcsolom tovább
soper
@Sede: Ezt nevezik diktatúrának. Agymosott birka.
magyarbakancs
Mért nem csodálkozom.
A Fidesz egy ragadozó olyan mint egy rák terjed minden felé.
Radikális kezelés kellene a vissza szorításához.
Yoda69
Egy mutyi ide vagy oda mar fel sem tunik. De ugy tunik a statisztika alapjan ez kell a magyar nepnek.
bukfenc
@F_Viktor: De, ha , elveszítik a választásokat, - milyen állami megrendeléseket kapnak??
bukfenc
@Pálinkafőző Rézüst: Az hogy pénzmosoda lesz, azt most aláírom, de, ha a fidess bukik, akkor minden állami megrendelést bukik mert nem ő az állam, tehát nem rendelkezik a közvagyon felett, (mint ahogy most, - sajnos - igen).
A tv olyan lesz nekik az ínséges időkben mint a pártházuk, bármikor eladható..
F_Viktor
@bukfenc: Passz!
Eddig a baloldal kormányon túlontúl lojális volt a fityesszel, remélhetőleg a jövőben el fogja taposni.
outsider
@bukfenc: Ezek már teljesen berendezkedtek a magyarok kizsákmányolására, nem veszíthetnek, ezen a szinten már nem engedhetik meg maguknak.
aha
...és ha megvette akkor mi van . milyen érdekes ?? az ATV, RTL, példul nem elég a maroknyivá zsugorodott baloldalnak??...hogy más kisebb regionális balos csatornákat ne is emlitsek.-----vagy itt is az az elv érvényesül: amit szebad jupiternek nem szabad az ökörnek??...----Micsoda szemétség volt anno amikor Antal Miniszterelnökúr nem mehetett be a TV-be ...sőtt felvett nyilatkozatát ,nem játszották be. ----megin a kettős mérce. ergo: ha megvette --jól tette. (ennyi)...Fletó után szabadon: akinek nem tetszik az ország ---ki lehet menni.
mariaberta
Eddig sem nagyon néztem, ezután pláne nem fogom. Kormányközeli vagy sem, lassan leszokom a TV nézésről.
És az mtv3 sem érdekel, különösen, mert fizetős lesz. Annyit azért nem ér, hogy még fizessek érte.
bukfenc
@henker: Mellé nyomtam az x-et...
vegyél fel bankkölcsönt oszt minggyá lesz TV-d!!
nekem van két Tv-m!
bukfenc
@outsider: Stimmel.
DE, van egy pont amikor már nincs mit zsákmányolni..
Van egy pont amikor az emberek besokallnak
Egyre több fidess szimpatizáns, - józanabb szimpatizáns- döbben rá, hogy micsoda torzszülött vezetője, és még torzabb sleppje van akik bárkin átgázolnak! ( még rajtuk is, hisz, csak porszemek a rendszerben)
A fidess nemcsak szakpolitikában, közgazdaságtanban amatőr, kókler, de a kommunikációban is összevissza (lásd: szóvivők) .
Viszont, - lopni, rabolni- profik!
Gondolom az "otthonról hozott emlékek" segítettek!
Dr. Felipe
Pénzmosodának pont jó lesz mint a Sólyom légitársaság.
kkalman
Fitymaszék készülnek a hatalmuk teljes körű bebetonozásába. Ezért kell nekik az elektronikus médiából is minél többet maguk mellé állítni
Dr. Felipe
Mondjuk az már mindegy hogy 10 zorbánc tv vagy 11 zorbánc tv ontja a hazugságokat reggel, délben meg este. Az úgyis csak az agymosottak nézik mert normális ember úgyis tudja hogy hazudnak.
Unga bunga berlusconi is hatalmas médiabirodalmat épített ki oszt mégis összeomlott minden mert az olaszok rájöttek hogy hazudik. Most meg börtön fenyegeti.
Zorbánc elvtárs láthatóan ezt a vonalat követi. Ő is hatalmas médiabirodalmat épít ki magának mert ő is ebben hisz. Úgy gondolja ha megy a hazug propaganda állandóan akkor az majd igazsággá válik. Hát itt téved nagyot mert a hazugság akkor is hazugság ha 11 tv sugározza.
Reméljük a végeredmény is hasonló lesz mint berlusconi esetében.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.