Kis híján elgázolta, üvöltözött vele, majd üldözőbe vette, végül megverte egy taxis a BKV volt szóvivőjét, Szilágyi Károlyt (37) néhány napja Budapesten, az V. kerületi Alkotmány utcában. A kommunikációs szakember a Kossuth tér irányába biciklizett a bringaúton, amikor a mellette haladó taxis szabálytalanul bekanyarodott elé. – Vészfékeztem, ő is megállt, majd azt kérdeztem a sofőrtől: „Muszáj volt ezt csinálni?” Hiba volt kérdőre vonnom a taxist, mert ezután kiugrott a kocsiból. Menekülőre fogtam a járdán, mire ő a kocsival a nyomomba eredt. Végül nekiszorított egy házfalnak autójával. Akkor megint kiszállt, többször megpróbált megütni, de felemeltem a biciklit, azzal védtem magam – idézte fel az akciófilmbe illő jeleneteket Szilágyi, aki kihasználta, hogy néhány járókelő bámészkodni kezdett, s ahogy a taxisofőr abbahagyta a támadást, megpróbált ismét kereket oldani. – Nem sikerült. Utolért, és pontosan nem tudom, hogy mikor, mert egy rövid időre talán az eszméletemet is elveszítettem, a földre kerültem. Ott aztán összevissza rugdosott, s önkívületi állapotban azt üvöltötte: „Ennyivel nem úszod meg, te szemét!” Ezután, amikor látta, hogy a földön maradtam, el akart hajtani, de egy szolgálaton kívüli rendőr futva a kocsija után eredt, s a következő kereszteződésnél sikerült elkapnia – folytatta a volt szóvivő, aki 8 napon túli sérüléseket szenvedhetett, mert mint mondja, a sípcsontja és a térde között egy seb keletkezett, alatta pedig begyulladt a csonthártyája. A rendőrök mentőt hívtak a férfihoz.

Forrás: Blikk
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lópicigáspár
Van itt hülye rendesen mindkét oldalon! Jó magyar közlekedési morál! :-(
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Dr plágium
Ha elfogták a tettest, akkor miért nincs gyanúsított? Ez nekem magas!
dömdödöm
A kerékpáros elémhajtott miközben kanyarodtam be egy utcába , nem lehetett látni a tükörben ,későn vettem észre de még az utolsó pillanatban le tudtam fékezni . megijedt és megállt . Kérdeztem mit csinálsz jóember ? Muterod hogy van ? Aztán kikerültem és behajtottam az utcába , látom a tükörben hogy ezzerrel teker utánam és amikor megálltam a kocsisor miatt mellém ért jobbról és a ball lábával belerúgott
a jobb oldali visszapillantó tökörbe , gondolta letörik de nem mert olyan hogy hajlik előre hátra . szóval belerúgott egy karatemozdulattal és közben elvesztette az egyensúlyát és akkorát esett a marha a biciklivel mint a ház :-) felkelt összekapta magát bemutatott a középső újjával megfordult és visszatekert az egyirányú utcában oda ahonnan üldözött :-) történt mind ez meg velem 2014 nyarán pápua új budapest belvárosában:-(
dömdödöm
"megpróbált megütni de felemeltem a biciklit és azzal védtem magam "

Ez nagy hiba volt mert a felemelt kerékpár az autómentes várost jelenti
Ilyet egy taxisnak !? :-)
dömdödöm
@Horizont: Nekem az a véleményem hogy a kresz alapvető ismerete nélkül engedték be a kerékpárosokat a forgalomba ,halvány lila fogalmuk sincs a közlekedési szabályokról igy nem is várható el hogy betartsák azt . Hüje volt szimplán aki ráengedte így őket a közutakra .
lópicigáspár
Van itt hülye rendesen mindkét oldalon! Jó magyar közlekedési morál! :-(
A Tündik bündije
@dömdödöm: Kit érdekel a KRESZ alapvető ismerete, mikor újra lehet bepiálva kerékpározni?
Mostantól a vasárnap délutáni kiruccanásokon víz helyett bort viszek a bringa kulacsában :-)))
csip-csop
@dömdödöm: sajnos mèg nincs szabad fegyver hasznàlat, mert kulonben az ilyeneket azonnal le kell loni. Persze ez az autosokra is szàmit, mert nèmelyik olyan hulye, hogy nem ismeri mèg a kresztett se.
csip-csop
@Horizont: igen ez igy mukodik, ha nemtetszik a taxisnak kiràngat ès agyba-fobe ver. ez igy igaz. Olyan ez az orszàg, mintha a merikai Wester lenne, de csak a lò helyett kocsival.
Majd a sintèr sanyi intèzkedik.
csip-csop
@dömdödöm: ha vizsgàzni kellett volna a bicigliseknek, meggyugtatlak, hogy senki nem biciglizne ma Mo-gon.
csip-csop
@A Tündik bündije: igen! olvastam az internetten, hogy rèszeg is lehet a bringàs! de ez is csak Mo-gon torvènyes, meg az hogy kozlekedhetnek a jàrdàn, mi meg gyalogosok szaldgàlunk labirintus modon, ne hogy elussenek a biciglisek a jàrdàn. Ez kulfoldon buntetèst jelent ès bicigli elkobzàst,(biztositòs is kell aki biciglivel kozlekedik a vàrosba) de hàt ne csodàlkozzunk, itt Mo-gon minden forditva mukodik, rendszer, kressz, èletszinvonal, biztonsàg, torvènyhozàs, szavazàs,korrupcio, megszavaztuk a mi minisztereinket rendesen, ezt kell elfogadnunk
dömdödöm
@csip-csop: nem kéne vizsgázni ,alapvető de kötelező kresz oktatás ,néhány óra
autós .-kerékpáros viszonyok megismertetése ,valós kerékpárosoknak fentartott és kiépített uthálózat ismertetése , annak veszélyei . Néhány mondat a biztonságos közlekedésről ,kicsit elmagyarázni nekik a láthatósági állapotokat éjjel -nappal szembefényben ,rossz utburkolaton esőben . mit lát ,mit láthat ,mit nehezen láthat az autós, kerékpáros .
dömdödöm
@A Tündik bündije: A fiam is kerékpározik minden nap ( józanul )
ne tudd meg hogy félek tőle hogy egyszer elütik ,annak ellenére hogy elmagyaráztam neki mindent amire figyelni kell és mindig úgy engedem el hogy nagyon legyél észnél !
csip-csop
@dömdödöm: sajnos nem mindenki tudja nèhàny òràban felfogni a dolgokat, mert nem mindenkinek van gyors felfoghatò kèpessège, nèzd meg, legtobbszor hàny èvesek a bringàsok!, meg szerintem kellene egy kis gyakorlat is mint az autosoknàl.
volvós
Amióta van a társadalomban autós-kerékpáros-gyalogos...ez itt Magyarországon megoldhatatlan Európában a bringást a gyalogost is megbünteti, ha a tilos jelzés ellenére átmegy az uton !!l. Egész Európában szinesre festik a kerékpár utakat, persze ott azért van rá pénzt, mert nem épitenek annyi stadiont...:-)
volvós
Miért csak a taxis verekedös??? Volt már BKV-s soför isk aki elkalapált egy Apukát, aki reklamált, hogy a gyerekkocsit odacsukta...és Vitézy nem reagált kellöképpen...
Január
@csip-csop: Azért azt is hozzáteheted, hogy nem ártana egy rutinpálya a kerékpárosoknak is, mert van, aki 30 éve nem biciklizett, most a kerékpárutakon már ő is akar, csak éppen a rutinja tűnt el, és hamar kész egy baleset.
Nálunk e miatt szinte minden 2. napra jut egy kerékpáros baleset.
Bástya Elvtárs
Lényegtelen hogy mi a kerékpáros foglalkozása, illetve az is hogy hol dolgozik / dolgozott! Ebből általánosítani hülyeség!
Szabálytalanul közlekedett a taxis! Majd üldözte, fenyegette, bántalmazta a KERÉKPÁROST, melynek eredménye 8 napon túl gyógyuló lett. Ez így garázdaság bűntette + súlyos testi sértés. Mivel utánament és folytatta a bántalmazást, ezért a felindulás mint motívum már nem áll meg!
Ez letöltendő lesz!!!
verőce21
Kanyarodó járművel elsőbbséget kell adni az egyenesen haladó részére! - ez az alapszabály. Persze nagyon nehéz ezt érvényesíteni egy sérülékenyebbnek! (kerékpárosnak, vagy egy gyalogosnak.)
verőce21
@dömdödöm: (08:15) Szabálytalanul, figyelmetlenül közlekedtél és még méltatlankodtál is!
Örülj, hogy nem jegyezte meg a bringás a rendszámodat, és kiveszi a szelepeidet egy csendes mellékutcában egyszer.(Készülj fel rá)
dömdödöm
@verőce21: ááááááá embör ! A vérbosszú nem megoldás ! Pláne a járműben tett kár .
A 80 -as évek divatja volt a gumikiszurás a kromofággal ( festékhigító ) leöntés ,a kerék kiszúrás . Azok az idők elmultak barátom . Minden be van kamerázva asztán megtalálnak és eljárás garazdaságért ! A kerékpáros úgy elémhajtott ,látta hogy irányjelzek és még idejében megálltam mert nem ütöttem el . Hogy teker mint a vakegér ,nem néz se jobbra se balra ,nem érdekli senki és nem mindig lehet őket időben észlelni és ezt minden autós tudja ,a kerékpárosok közül pedig kevesen tudják sajnos :-(
verőce21
@dömdödöm: (09:02) A kanyarodó járművel szemben mindig elsőbbsége van az egyenesen haladónak, akárhogy indexelsz is! Ezt kellene csak megtanulnod embör!

A leírt magatartásod jól jellemzi az itteni "ki, ha én nem" beírásaidat is. :)
(Vigyázz a fiadra.)
dömdödöm
@verőce21: ércsed meg hogy nem látszik ! lassan írom hogy megértsed ! Nem -mindig -látszik - a tükörben ! És amikor jobbra nézel ,mert kell ! !!! akkor jelenik meg a látószögben hírtelen ,nem lassít ,nem óvatos ,csak teker minzt ha neki építették volna ki az úthálózatot :-( Hiába nyomod nekem a demagog dumát . Hallani sem lehet mert hangja sincs ,a motort lehet hallani hogy jön .
Jogom van egyébként olyan stílusban írni ide amilyenben nekem kedvem van ,ezt azért ne felejtsd el ha nem tettszik nem kell olvasni . Görgesd tovább ! :-(
varrólány
@dömdödöm: 09: 02 Az autós is tud ám össze-vissza indexelni zavart okozni. Szeretnék átmenni az úton , nem messze tőlem egy utca jobbra , indexel az autós de olyan rossz érzésem volt , gondoltam várok és lőn le se kanyarodik jön egyenesen. ha én hiszek neki és elindulok simán elüt.
Egy idő után kialakul a közlekedésben az a" mi lesz ha.."...érzés! ( nem áll meg nem ,ad elsőbbséget stb..)
varrólány
@dömdödöm: 10:09 Abban igazad van hogy a kerékpárról jobban szét lehet látni, és gyalog is könnyebb megállni , mint egy autósnak.
Nem mérgelődök ha a zebránál nem nyom padlóféket mert nekem lenne elsőbbségem , de megköszönöm ha átenged.:-)
dömdödöm
@varrólány: én csak bosszankodok tudod mert ez a verőce21 nem érti ,
A cikk arról szl hogy egy taxis megvert egy kerékpárost ,én meg hoztam egy ellenpéldát
amikor a kerékpáros egy szóváltás után megtámadott engem ,megtorpedózta a kocsimat . Ennyi és már forgatja ki a történetet mert nem teccik neki a stílus :-(
verőce21
@dömdödöm: (10:09) Ha nem látszik és nem látod a körülötted lévő forgalmat, akkor ne vezess kocsit! - Mert meggyűlik a bajod a kerékpárosokkal. Bizony hozzá kell szoknod, hogy egyre több elektromos kerékpár suhan majd az utakon hangtalanul.

Olyan dolgokban süketelsz, amiben alapból nincs igazad. :) ("ércsed meg")
dömdödöm
@verőce21: Ércsed meg kreszből ne oktassá ki mert 1, 5 millióm van balesetmentesen . Én egy veszélyforrásról beszéltem amit a biciklistáknak tudniuk kell
. Soxor nehezen látszanak és ennek tudatában kell kerékpárjukkal közúton közlekedniük .
verőce21
@dömdödöm: (11:37) A rossz kanyarodás, elsőbbség meg nem adása 1,5 millióval is szabálytalan! Öregszel. :)
dömdödöm
@verőce21: :-) na jó ,van benne valami igazság . Zárjuk le ,jó hogy senkinek nem történt baja ,mindenki tanuljon belőle . Ennyi :-)
prime777
Nagyon helyes.Minek bringázik ez csak úgy ott?:))))))
Meg még aztán be is szól.Emez meg széttépte.:)Jogos.:)
Miért él ez az ember egyáltalán?:DDD
Csak vicceltem ám:)
Jobbulást mindenki!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.