Gábor, aki nyugdíjasok százait verte át, nemrégiben megelégelte a tisztességtelen munkát, most beszélt a Blikknek.

Masszázsfotel százezrekért, semmire nem jó matrac ugyanennyiért, olcsó porszívó vagyonokért – sokan tudják már, hogy a termékbemutatós átveréseken miféle bóvlikat sóznak az emberekre, az azonban mindeddig titok volt, hogy az eladók hogyan képesek erre.

A férfi szerint egy dunántúli férfi indította be az iparágat, aki rendkívül keveset van itthon, mivel folyamatosan nyaral. Szerinte a szűk vezetőség tagjai hetente öt-hatmillió forint tiszta hasznot zsebelnek be, így belátható, van miből finanszírozni a világlátást.

Az előadás kezdete előtt van tíz-tizenöt perc, amikor a beépített emberek szóba elegyednek a „palimadarakkal". Ők mérik fel, átverhető-e a vendég – mesélte a termékbemutatós a Blikknek. Aki egyedül él, van saját ingatlanja, és rokonai nem sűrűn látogatják, azt biztosan megpróbálják átverni.

Azt is elárulta, hogy a bizonytalanokat nem győzködik, ha elkezdenek hezitálni, kiküldik őket azzal, hogy más örül majd a lehetőségnek. Miután az illető kimegy, egy beépített ember boldogan bemegy helyette az irodába – s a húzódozó ember visszakuncsorogja magát.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ila51
Egyik illető is árult gagyi cipőket , ezerötszázért , nem kellett a fenének sem. Mondja a haverja , írjál ki hatezret , mind elfogyott nem sok idő alatt ...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
ila51
Egyik illető is árult gagyi cipőket , ezerötszázért , nem kellett a fenének sem. Mondja a haverja , írjál ki hatezret , mind elfogyott nem sok idő alatt ...
volvós
@ila51: Ha ilyen eladókat, cégeket elkapnak, sajnos semmi komolyabb szankció..
Csak egynél kellene komoly vagyonelkobzás, csalás miatt kemény börtönbüntetést kiszabni, oszt egyböl mennének a levesbe... Én egyszer voltam életemben, elmentem egy barátommal, egy étteremben volt az árubemutató...Jól megebédeltünk, kaptunk egy faliórát ingyen, és amikor az ügynök kérdezte, hogy melyik matracot veszem meg 150 ezerért, amit a szaküzletben 6 ezerért megvehetem, mondtuk, hogy köszönjük az ebédet, meg a faliórát... Szerencsénkre nem vertek meg, de esélyük sem volt a 45 kilós "menö" pasikáknak...
ila51
@volvós: ...aha, mi is csak a Feszty körkép miatt mentünk el ...:)
X-ray
10-15 évvel ezelőtt bennünket is megkért egy jó ismerősünk, hogy menjünk vele egy bemutatóra. Időnk volt, kedvünk is volt, ingyen utaztunk, elmentünk. A "cég"-hez tartozó fiúk öltönyben, a lányok kiskosztümben vártak ránk. Kezdetben jól megvacsoráztattak bennünket (aminek az árát a bemutató végén ki kellett fizetni). Amikor elfoglaltuk a helyünket a teremben, bejött egy fazon, valamit gügyögött, hatalmas ováció fogadta az elmondottakért. Aztán bejött egy nő, elkezdte ecsetelni a porszívó kitűnő hatásait, és hogy a termék több, mint egymillió forintot ér, de ő nem kér ennyit, sőt 1 milliót sem, 800 ezret sem, 600 ezret sem, de még fél milliót sem, csak 460.000.- Ft-ot... Megint hatalmas ováció, taps, álleluja... Azt hittük, hogy a hitgyüli épületében vagyunk és német sanyi bácsi magyarázza a megmagyarázhatatlant...
Lényeg az, hogy a végén majdnem megvertek bennünket, amikor közöltük, hogy eszünk ágában sincs megvásárolni a porszívót, még részletre sem! Az ismerősünk is sajnálkozott és mondta, hogy nem létezik, hogy nincs pénzünk erre...
Évek teltek el, az ismerőssel találkozgattunk, nem haragudott ránk a porszívó ügy miatt...
dömdödöm
Orbán megmondta 4 évvel ezelőtt most már nincs gatyázás a teljesítmény fog számítani . Hát ha az is teljesítmény hogy baxák át a 70 éves Józsi bácsit és 80 éves Teri nénit
akkor igaza volt . :-(((((
Strong
Engem a következő dumával próbált "megoperálni" egy illető:

Ezért ilyen olcsó ez a cucc, (tökmindegy mi) mert már valaki lefoglalózta a teljes ár 70%-val -és utána nem jött el érte, mert meggondolta magát - foglalója ugrott...és én jól járok, mert csak a 30% -ot kell kifizetnem...
Persze bólogattam, mosolyogtam...és NEMET mondtam :-)
dömdödöm
@Strong: én alapból hajtom el ezeket ,el sem kezdi a mondandóját már el van zavarva .
szandokan
Nálam egyszer volt egy ilyen bemutató (ha valamit akarok, azt megveszem anélkül is, de ez kivédhetetlen volt), akkor egy nagyon komoly víztisztító volt a bemutatás tárgya, és 280 ezerről indult, de kedvezmény a gyerekek végett, meg ugye akkor is kevesebb, ha a bemutató keretén belül vásárolom meg, blalbla... Végül 190 ezer lett a vége. Másnap felhívtam a céget, és megkérdeztem, ha akarok egy ilyet venni, mennyibe kerül, erre azt válaszolták, 190 ezerbe...:-)) Mondtam nekik, hogy köszönöm, tegnap már megvettem egy bemutatón, ahol 280 ezerről indult a licit...Nos, a kisasszony nem sokat tudott hozzáfűzni:-)
Törölt felhasználó
INgatlanos példát is tudok...Lakást keresünk és persze ilyenkor tapadnak rád, mint légy a sz@rra az ingatlanosok. Mindenki az elérhetőségedet akarja és akár vasárnap reggel 8-kor is emlékeztet, hogy nehogy elfelejsd... Szóval jön az adjam meg az elérhetőségemet ő majd küld és hívogat ajánlatokkal. Én kérdezem, hogy ugyan már mit tud mutatni, ami nincs fent neten(hiszen itt már automatizált adatbázisokról beszélünk, mármint minden fent van neten, azt sem a kis kezükkel kell hirdetni egyenként..) Tehát miért is kéne az ő segítsége keresésben. A válasz az volt, hogy vannak olyan ingatlanok, amiket nem hirdethetnek. Persze egyből visszakérdeztem, hogy akkor van olyan ügyfél, aki kifizet 4%-ot eladásra, azért hogy még csak annyira sem hirdetik meg az ingatlanját, mint ha ő magának 2 perc alatt felrakná netre..:) A sales mindig is a pofátlan hazudozásról szólt vagy az eladott illuzióról, életérzésről. Igazából nem tudom mitől különbözik egy ilyen termékbemutató valóságtartalma, mint egy nagyobb márkának a tv reklámja...(már a terhesség gondolatánál szedjed a vitamint, stb.., vagy pshotoshopolt előtte-utána hagyományos mosóporok, ez ugyanolyan átbaszás...Vagy a tv-shopban, nem a 8ft-os fröccsöntött műanyagot adják el 16.000-ért?:)Talán a tudatos fogyasztásra kéne felkészíteni/nevelni az emberek...
szaboria1
A szomorú még az, hogy sok kis településen a Művelődési házak biztosították a helyszínt. A kínai piacon a talpmasszírozó 600.-ft a termék bemutatón 10000.-ft.
Szvetlana
Nekem az tetszett, amikor az eredeti duola-tripla fenekű gyorsfőző csodaedénykészlet indulási ára 600 ezer ft volt, néma csönd, senki nem jelentkezett. Ám akkor megcsörrent az egyik munkatárs telefonja, aki szorgalmasan bólogatott, igen-igen, mondogatta.Aztán bejelentette: Most szólt ide a főnök, hogy ez az edénykészlet csak ma, csak itt, csak neked hihetetlenül mérsékelt áron, 280 ezerért megkapható.
Az a bizonyos főnök természetesen a háttérben megbújó kolléga volt:))))))))))
1magyar
Ha a devizások becsapása jogos volt, ezeket sem szabad bántani, ahogy a bankokat sem.
Aki hülye, vegye meg.
csa-csa
"Gábor, aki nyugdíjasok százait verte át, nemrégiben megelégelte a tisztességtelen munkát, .."
Megelégelted?! Na ne mondd te szemétláda!
több szász nyugdíjas becstelen átverése után máris lelkifurkád támadt?? a curva anyád!
remélem e te anyáddal is így bánnak el!
dögöljön meg az egész mocsadék bandátok idő előtt!!
micfild
@szandokan: Én nagyon vágyom egy ilyen viztisztitós bemutatóra.
Olyan szivesen rákérdeznék az ügynököktől, hogy mondják el nekem mi az az ELEKTROLIZIS!

Jó nagy marha aki bedől ezeknek.
sok másnak is.. de a legnagyobb balfék aki viztisztitót vesz magyarországon
micfild
Egyébként.. tavaly a szüleimet is felhivták telefonon, hogy megkérdezzék mikor vannak otthon.. mondván szeretnék a vizminőséget bevizsgálni...
Merthogy őket a vizmű küldte.
Nem volt szerencséjük.. mert már idősek a szüleim azért nem hülyék, igy lerázták az illetőt.
Utána felhivtak engem... és elmesélték... mondtam nekik ha még egyszer próbálkoznak, akkor mondják azt a telefonban, hogy - elektroliziiiiiss!!
Csizmás Kond
Ma amit nem lehet megtalálni az árúházak polcain az vagy tíltott árú vagy selejt.
Szvetlana
@Csizmás Kond: Teljesen igazad van, az a bizonyos tripla vasfenekű csodafőző edény, amiben nem ég le (nekem a tarhonya) kb 25 ezerért kapható (6 db edény+fedő) áruházban.
verőce21
Nekem a szakács azt mondta, az olyan edény amiben a rántottát meg lehet sütni natúr, anélkül, hogy leragadna, az mindenre alkalmas.
(csak legközelebb nehogy ezzel a szlogennel kampányoljanak a vigécek) :)
micfild
@verőce21: Azért nézzük meg.. ezt az edényt és társait.
Nem mondják, hogy olaj nélkül, mert a reklámban kimázolják olajjal a belsejét.
Egyébiránt.. ez az egyetlen Teleshoppos cucc, ami tényleg jó. Nekem is van.. teleshoppos és piacos is.. ég és föld a különbség.. a piacosról leégett a festék.. a teleshopposnak semmi baja, pedig jó ideje megvan már és sokat használom.
DE! a tévéreklám alatt senki sem tart fegyvert a betelefonáló delikvens fejéhez, hogy márpedig rendelje meg ezt vagy azt a terméket... akár a drvacak-fültisztitót is.. vagy a mágnesterápiás viziló-szappanazót.
A Teleshoppok túlzottan szem elött vannak, ők biztosan befizetik az áfát, és nem foglalkoztatnak feketén...pont a szemelöttlevés miatt.

Nézzük a termékbemutatós cégeket... akik sokszázezerért tukmálnak rá emberekre valami semmitérő viztisztitót, vagy mágnesesderékaljat...
Szintén kérdezem.. ki tart fegyvert az emberek fejéhez, hogy elmenjenek ilyen meghivásokra? Elmennek... mert kiváncsiak. és Hiszékenyek is mellé.

Én inkább sajnálom az ilyen cégek munkatársait... hogy csak ezt a munkát lelték.. ócska kinai vackok tukmálása emberekre..
És kérdem... miért szünt meg az ipar és a mezőgazdaság magyarországon? Gyakorlatilag nem gyártunk semmit, és nem termelünk semmit...Mondjatok egy igazán teljesen magyar kézben lévő céget, ami előállit valamit, amit el lehet adni.
Mindegy mi az...
verőce21
@micfild: (20:36) Terebélyes kacskaringóval jutottál el a kérdéshez. Vannak azért a mezőgazdasági termékek és gyógyszeripari termékek között olyanok, amit itt állítanak elő és el lehet adni a világpiacon is.
(Az ipari mütyürökben Kína mindenkit letarol, nemcsak bennünket.) :-(

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.