Magyarország – Semmi köze a lefóliázott trafikoknak a támadásokhoz – legalábbis a Dohányfüstmentes Egyesület szerint. A 444 arról ír, hogy az egyesület úgy gondolkodik: ha megfelelő védelem van egy üzleten, azt nem rabolják ki.

Forrás: Blikk
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

1magyar
Miféle gyülekezet ez már megint? Dohányfüst mentes egyesület? Észt nem osztottak nekik se?
Hiába a kamera rendszer is, a pénzt is odaadta ez a lány mégis meghalt.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
1magyar
Miféle gyülekezet ez már megint? Dohányfüst mentes egyesület? Észt nem osztottak nekik se?
Hiába a kamera rendszer is, a pénzt is odaadta ez a lány mégis meghalt.
eszegfu
Mit jelent a "megfelelő védelem"?! Rendőr, polgárőr, vagyonőr? netán egy "gyorstüzelő" automata fegyver?
1magyar
@eszegfu: Ha minden trafikban a tulajdonos lenne - minimum.
nyanya001
Na már csak ti hiányoztatok az idióták köréből !
Ja, télleg' nem a fólia a hibás, hanem azok az Isten barmai
akik kitalálták !
eszegfu
@1magyar: Ilyeneket is olvastam: nagyon jó képfelbontásu kamera legyen az üzletben, amely megkönnyiti az esetleges azonositást, óránként a bevételt betenni egy olyan páncélszekrény-félébe, amit az alakalmazott nem tud kinyitni, a kasszában lévő pénzt rögtön odaadni...ezek a "fokozott" biztonsági intézkedések ajánlottak. Ezek sem vetnének gátat a bünözőknek, hiszen nem lehet belátni az üzletekbe, ugyanugy semmiféle "fenyegetettséget" nem éreznének, az eladók élete továbbra is veszélyben lenne.
1magyar
@eszegfu: Igen, ez a szegény lány is életben maradhatott volna, ha valaki belát az üzletbe és látja,hogy vérben fürdik mentőt hívott volna
Nem merik bevállalni az igazságot, hogy a fólia 100 % védettséget, nyugalmat ad a tettes(ek)nek, hogy végrehajtsák tervüket, a kamera meg ha van is, már utólag b@hatja, ha főleg csuklyában volt(ak)..
1magyar
A fóliát valóban nem lehet bíróságon feljelenteni, de aki ezt kiagyalta -igen. Biztonsági szakértői vélemény volt-e ugyan?
Én ha a gyerekem veszítettem volna el ilyen esetben nem hagynám, hogy a bűnös megússza.
Mármint nem csak az elkövető, hanem a kiagyalója a fóliának.
Dr plágium
Tisztázzunk már valamit! Akkora nagy f@szok vagytok, hogy az már ordít! Már leírtam egy másik posztnál a kamera sz@rt sem ér, nem védi meg az eladót! A fólia pedig felbátorítja a bűnözőket.
Aki nem akar dohányt venni nem vesz akkor sem, ha látja (amit egyébként is tud) mit árulnak az üzletben!
A kocsmák, vendéglők, éttermek sincsenek fóliázva mégsem megy be csak az aki akar!
Megjegyzem szívesebben látnám ha egyik másik köpködő lenne ellátva fóliával!
karma1
Alszentseg, kepmutatas, gusztustalan egymasra mutogatas. @1magyar-nak van igaza: nagyon konnyen meg lehet(ne) talalni azt a kocsogot, aki kitalalta a foliazast, de nekem van egy gyanum, hogy az a tetu most olyan gyorsan elsunnyog a kozszereplesbol, mintha ott se lett volna! SEhol a vilagon NINCS ilyen, mert mindenki tudja (rendorsegi szakertok), hogy a legjobban bekamerazott uzletben is megtortenhet a rablas, gyilkossag, es az elado egyaltalan nincs biztonsagban, ha orankent beteszi egy trezorba a penzt, mert az elsotetitett uzletben a tamado egesz nyugodtan kenyszeritheti az eladot, hogy nyissa ki a trezort, hiszen az elado TUDJA a kodot. Vajon mennyi esszel vannak "megaldva" ezek a vadbarmok? Mert meg a termeszetes jozan paraszti gondolkodas is tavol all toluk, csak ragaszkodjanak a baromsagaikhoz.
Minden elismeresem a kaposvari trafiktulaje, akar fideszmutyiban nyerte az uzletet, akar nem (bar erosen elgondolkodtato egy varosban 3 bolt tulajdonjoga)
karma1
Megint egy hulye Jezusszive tarsasag bujt elo az ismeretlensegbol,... Es meg hany ilyen idiota lehet lappangoban?
ila51
Sajnos igaza lett az egyik ismerősömnek . Neki Pipa szaküzlete van , a kirakata az ékességük , régóta családi vállalkozás , a házaspár üzemelteti , forgalmas helyen , és félnek hogy rossz vége lehet ennek a kretén ötletnek...:(
dr. prédikátor
Nem akarok szentségtörő lenni de vajon ez az idióta társaság akkor is így nyilatkozna ha a köreikből gyilkoltak volna meg valakit???!!!Egy barom állat volt aki kitalálta a fóliázást!!!Aki nem akar cigit venni az úgyse megy be!A tizenéves gyerek meg ha cigizni akar úgy is megveszi ha le van fóliázva az üzlet!!! A fóliázás pedig csak bátorságot ad az elkövetőnek, mivel nem lát be senki!!!
dr. prédikátor
Egyébként meg a füstmentes társaság tagjai álljanak őrt a trafikok előtt, vagy bent az üzletben. Majd meglátjuk hogy akkor is ilyen nagy mellénnyel lesznek e???
eszegfu
@1magyar: Pontosan ahogy irod: "utólag"! Van egy remek video, aminek alapján elfoghatják a bünözőt, de a kislány már nem él!! A kamera nem védi meg!
ágimami
Na ekkora baromságot is régen olvastam!! Különben is kik ezek???:DDD

Méghogy semmi köze a fóliázásnak a gyilkossághoz???
Ha nem lett volna fólia, szegény Fruzsina a mai napig élne, mivel olyan forgalmas helyen van az üzlet, hogy biztos valaki látta volna, mi történik odabenn, vagy egyáltalán be sem mert volna menni a gyilkos!!

Egyébként volt megfelelő védelem, kamera is, de semmit sem ért, pedig ellenállást sem tanusított szegény!!
eszegfu
@dr. prédikátor: Az tul egyszerü lenne "őrt állni"... legyenek egyedüli eladók egy ilyen lefóliázott üzletben napi 12 órát és féljenek attól mikor jön be egy rablógyilkos!
Senara
Kíváncsi lennék dohányfüstmentes egyesület vezetői hány trafik bevételéléből gazdagodnak . Utálom az okoskodó ****Jankókat ...nem a fólia miatt !nem nem az csak elősegíti a rablást .
rakoczi
Azzal értek egyet aki azt mondja, hogy még a fóliázás kiötlőjét is be kellene perelni szándékos veszélyeztetésért és gondatlanságból elkövetett emberölésért !!! Ez mind előre látható volt, még egy riportműsorban is elmondta egy a trafikosokat képviselő hölgy, aki még azt is hozzátette, hogy addig nem lesz érdemi intézkedés, amíg vér nem fog folyni. ... Hát most megtörtént !!!... Mi ez hogyha nem szándékos veszélyeztetés ???
verum
Hát persze, hogy nem a fóliázás tehet a trafikos bűncselekményekről.
Gyurcsány a hibás, mint mindig!
Aki Én
Nem lehet, hogy efféle egyesületeket olyanoknak kellene létrehozni, akik még nem szívták el az agyukat?
dr. prédikátor
@eszegfu: Na persze ,de tudod a kibicnek semmi se drága!!!
Csizmás Kond
...szerintem sem teljesen a sötétítés a kiváltó ok. Akinek gyilkos szándéka van, annak ugyan mentségül szolgál az elsötétített ablak de nem azért öl mert kívülről nem láthatják...
Levendula
Ez a Dohányfüstmentes Egyesület mit csinál egyáltalán? Ha nagyon akarna, tehetne valamit. Szüntesse meg végleg a dohányféleségek árusítását!
Ja, hogy azt nem tudja? Akkor mi a céljuk?
darwin
@Csizmás Kond:
Nem,nem teljesen a sötétítés a kiváltó ok,de nagyban hozzájárul.
Nem mentség,könnyebbség.Nem szabad megkönnyíteni egy gyilkos dolgát.
Felelősségre kellene vonni a fóliázás kiagyalóját és azt is aki ezt az agyament ötletet törvényesítette.
Mint ahogy megkérdeztem anno:Lemezgyára van a városszéli uniós táblák kitalálójának? ; Most is felteszem a kérdést:Fóliagyár?
lampa laz
Az emberi hülyeség nem ismer határokat, ennyit erről levegőfelelős bandáról. Továbbá ajánlom nekik, hogy reggelente sétáljanak a középiskolák környékén, ott tisztítsák a levegőt, mert azok a gyerekek akik elől le kell sötétíteni a trafikokat, eszük nélkül szívják a cigarettát. Meg lehetne kérdezni tőlük, hogy hol szerezték be a füstölni valót, vagy egyáltalán hol láttak cigarettát, hogy így megkívánták.
Miért van erre szükség amikor az utcán lépten, nyomon szívják az emberek, sőt sokan otthin is
darwin
@lampa laz: Szívni nem tilos,csak benézni a trafik ablakán:az a tilos.Tehát ne vegzáljátok a középiskolásokat.Magánügy és nem tilos.A dohányzástól még nem mennek a falnak,de a piától igen.Bizony azt is művelik és szabadon áll a boltok polcán.
Agyament ötletek,végül a vegetáriánusok megtiltják,hogy hús lógjon a boltban.Azt még jobban megérteném,mert tényleg nem szép látvány.
eszegfu
@darwin: Valóban nem a fólia a kiváltó ok! Csak ugye "alkalom szüli a tolvajt" alapon nem kellene, hogy a sötétités bárkit is bátoritson, ill. adjunk egy alkalmat, lehetőséget a büncselekményre.
lampa laz
@darwin: ezzel csak azt akartam hangsúlyozni, hogy attól, hogy le van fóliázva az üzlet, még rágyújthat a fiatal, aki édekébe ezt a hüye törvényt megalkották. Egyébként magánügynek tartom a dohányzást.
1magyar
Gyógyszertárakat nem rabolnak ki, pedig ott lényegesen nagyobb lehet a bevétel.
csa-csa
remélem valamelyikük kölykét is lemészárolják egy fóliás trafikban! rögtön másként pofázna!
Csizmás Kond
@darwin: Azért a sötétség mégsem a teljes kiváltó ok mivel az egész nap fele sötét és mégis világosságban több gyilkosság történik...
darwin
@Csizmás Kond: De bizony a sötétség a kiváltó ok:A gyilkos belső sötétsége.
pistapapa
Lázárnál,az ötletgazdánál kezdődik az ügy. Vele kell kezdeni a "kivégzést" is.
papa.49
Annyi igazság van a cikkben ,,nem a fólia ölt,, szó szerint nem a fólia fogta a kést, hanem egy tetű aki ölni akart, mert értelmetlen volt az eladónő halála, hiszen odaadta a pénzt, az üzlet kulcsait, akkor miért is kellett megölni, csupán azért mert a tetű úgy gondolta most ő kurvára férfias lesz, hát majd a büntetést is hasonló férfias módon fogadja el!!!
Akik kitalálták ezt a baromságot a fóliázást, azok is tettes társak véleményem szerint!!!
A család fogadja őszinte részvétem!!!
Dr. Felipe
Valóban nem a fólia követte el a bűncselekményt de ha kívülről belátni a trafikokba akkor talán nem történik meg a tragédia és a segítség is hamarabb érkezhetett volna.
Sorozatosan követték el a bűncselekményeket az elsötétített trafikokban és csak idő kérdése volt hogy mikor következik be az első véres tragédia. Vajon miért kellett megvárni?
kamazuka
A fólia szimbolikus értelemben olyan mint a fehérgalléros kéz,mely szétlopja az országot.
A legalizált gyilkosság intézménye is ilyen.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok