Sas József végleg befejezi 1957 óta futó műsorát: elfáradt és az egészsége sem a régi, és szeretné átadni helyét a fiataloknak.

Sas József humorista a Ripostban jelentette be, hogy végleg, de ezúttal most már tényleg végleg nyugdíjba vonul, amivel megszűnik a Mikorszkóp színpadon futó Sas-kabaré című műsora – írja a HVG

Kész, vége, abbahagyja

A "polgári kabaré utolsó mohikánja" 1957 óta, azaz 60 éve van jelen a színpadon folyamatosan, és bár négy évvel ezelőtt egyszer már belengette, hogy befejezi, most úgy tűnik, komolyan gondolja. Mint mondja, most már nagyon elfáradt és gyakran rosszullétek is gyötrik.

Csak egy kicsit még folytatja

Teljesen leállni azért még mindig nem tud, havonta 2-3 alkalommal még látható lesz a színpadon a Mikroszkópban. Októberben lesz is itt egy nagy gálaest "Volt egyszer egy Mikroszkóp" címmel, mintegy búcsúzóul, majd a művész átadja helyét a fiataloknak: mint mondja, szerinte nagy lehetőségek és óriási tehetségek vannak a stand-upban.

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Erdekes eletutja van a muvesz urnak, beleertve a hetrendbeli adocsalasert kapott egy ev bortonbuntit, meg a 300 ezer forintos penzbirsagot, 2008-ban...
Nem tudom, milyen 60 eves kabaremultrol hablatyol, mert videki szineszkent dolgozott a diplomazasa utan nagyon-nagyon sok evig. Amikor Hofinak mar erosen fennjart a csillaga, akkor kezdett el o is kabaret csinalni, kb. a 70-es evektol - jo, addig is haknizott rengeteget az ejszakaban az egyszemelyes stand-upjaival. (Egy eloadomuvesz baratnomtol tudom, aki Hofival is es vele is lepett fol - persze kulon-kulon musorban! - hogy a ket humorista kozott eg es fold volt a kulonbseg: Hofi mindenkivel baratsagos, kedves volt, Sas lekezelo, nem vegyult a tobbi fellepovel).
Elegge ambivalens erzeseim vannak vele kapcsolatban, neha nagyon kivalo dolgokat csinal, neha nagyon elmegy az olcso viccek iranyaba, ami erosen a ripacskodasba csap at. Az utolso idokben a Sas kabareban rengeteg volt a ciganyos szama - ezekre csak az volt a mentsege, hogy jol csinalta az utanzast.
Mindettol fuggetlenul valoban megerdemli a pihenest, es ugyanazzal az ajanlassal kuldom ot nyugdijba, mint amit Csortos Gyula irt a nem tul jo hazi alkalmazottja cseledkonyvebe ajanlasnak:
"Akinek pont ez kell, annak melegen ajanlom"...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
GeoCravker
@karma1: @terlasz: Békéscsabán született, édesapja is színész volt, de a holokauszt áldozata lett.[2]
Sas József beszél a Seress Rezső könyv bemutatóján, Seress állandó törzshelyén és munkahelyén, a Kispipa vendéglőben, 2010. november 29-én

Rózsahegyi Kálmán színiiskoláját 1957-ben végezte el majd a győri Kisfaludy Színházhoz (jelenlegi nevén Győri Nemzeti Színház) szerződött. Tagja volt 1958-tól a Békés Megyei Jókai Színháznak, 1959-től a Pécsi Nemzeti Színháznak, 1960-tól A Magyar Néphadsereg Művészegyüttesének, 1966-tól pedig a kecskeméti Katona József Színháznak. 1973 óta a Mikroszkóp Színpad művésze, melynek 1985-2009 között igazgatója is volt. A rádió- és tv-kabarék állandó közreműködője, számtalan nagylemeze jelent meg, több önálló estnek írója, valamint előadója.

2008-ban jogerősen egy év, két évre felfüggesztett börtönbüntetésre, valamint 300 ezer forint pénzbírságra ítélték hét rendbeli adócsalás vádjával, ezért, bár abban az évben Kossuth-díjra jelölték, az előterjesztést visszavonták. Az ügyészség adatai szerint 1998 és 2001 között mintegy 35 millió forintot nem fizetett be adóként, emellett hétmillió forint egészségügyi hozzájárulással és négymillió forint tb-járulékkal is adós, összesen 46,1 millió forinttal.[3][4]
hu.wikipedia.org/wiki/Sas_J%C3%B3zsef_(sz%C3%ADnm%C5%B1v%C3%A9sz)

:-)))))
karma1
@GeoCravker: Draga Csillagom! Reges-regen elolvastam en is a wikit, ezzel nincs is semmi gond!
Mert nagyon gyorsan kellett magam ellenorizni, hogy en vagyok-e a hulye, vagy a firkasz nem tud irni. Megnyugodtam, mert nem en vagyok a hulye!
A Sas kabare joval Hofi felviragzasa utan indult be, joindulattal talan 37 eve. Mar azt hittem, hogy csak en nem tudtam errol a kabarerol, mert a Saskabare mukodott underground Hat nem mukodott! 1957-tol szamitva pont 60 eves a PALYAFUTASA. De ez a ket info meg veletlenul sem fedi egymast: 60 eves eletmu nem = a 60 ev utan megszunik a Sas kabare? allitassal...:o))))
GeoCravker
@karma1: Nem is vitaanyagnak, hanem megerősítésnek szántam. :-)
karma1
@GeoCravker: Nem is vitatkozunk, Draga Baratom, csak en aszittem, hogy valamirol lemaradtam, mikor meg otthon eltem...:o)))
Tudod, szerettem jarni politikai kabarekba - minden Hofi bemutatot lathattam a Mikroszkopon is, meg a Madach Kamaraban is, meg ahol fellepett, szinte mindenhol.
Akkor ugy ereztuk, hogy O, Hofi es senki mas nincs, aki jol odamondogathatna "ezeknek"... Szoval ahogy az akkori magamat ismerem es az akkori felhozatalt ezen a piacon, szinte teljesen kizartnak tartom, hogy elmentem volna a Saskabare mellett erdektelenul...:o))))
Mostanaban is a youtube-on nezegettem meg par kabarejat, es elegge siralmasnak tartottam. Az eredeti Hacsek es Sajot szerettem, aztan a Hlatky Laszlo-Kibedi Ervin duot is, meg a Straub-Benedek Tibor kettost is, de azt, amit a Saskabareban lattam, hat az igen eroltetettneki tunt. (Meg sem jegyeztem a nevet az eloadoknak). Nagyon manirosnak talaltam a tobbi jelenetet is, szoval Sas nem az en mufajom. Voltak 30 evvel ezelott jobb napjai, eloadasai is, de talan nem kellett volna eddig varnia a visszavonulassal... 78 evesen mar mit bohockodik...:o(
GeoCravker
@karma1: Sas Hofihoz képest a fasorban sem volt. Még akkor is, ha azért kicsit sejthető volt: Hofi őfelségének az a bohóca, aki levezeti a feszültséget. Ugyanakkor Hofi még így is berakott egy csomó mindent a sorok közé. Ahogy, amíg csinálta, az öreg ÁVH-s főnöke is. Aki szerintem az összeköttetéseit igencsak kihasználta, hogy mehessenek a soron kívüli üzenetek. Bár Aczél is elég intelligens volt ahhoz, hogy ezt belássa. Valahogy az az érzésem, hogy az Aczél-féle "bolsi" kultúrpolitika irányítói és művelői fejenként verték volna IQ-ban az egész mai magyar kormányzatot. Orbántól Balogig.
Sas ezzel szemben nem az intelligens kabarét művelte, hanem egy vásári ripacs volt. Sok szempontból maradt is. Annak ellenére, hogy 1-2 valóban nagyon komoly száma is volt az évek során. Ebben szerintem egyet értünk.
Ugyanakkor a piactereken a ripacsokra van szükség. Minél nagyobb a társadalmi baj, annál hangosabbakra. Hogy túlkiabálkák a morgást és zokogást.
karma1
@GeoCravker: Igen, pontosan ez a velemenyem nekem is, - azt hiszem, Hofi szolt a "vajtfulueknek", Sas meg megcelozta a vasari kozonseget.
Szokas szerint egyetertunk ismet...:o)))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.