Karsai Dánielt a kórházban érte az örömhír, miközben tüdőgyulladással ápolják.

Szívszorító! Díjat kapott Karsai Dániel, de már nem tudja átvenni – "Csak bólintással, pislantással tud kommunikálni"

Karsai Dániel az ATV másorában / Fotó: Youtube

Karácsony Gergely főpolgármester Pro Urbe Budapest-díjat adományozott Karsai Dánielnek az emberi jogokért végzett tevékenységéért.

A díjat az amiotrófiás laterálszklerózis (ALS) nevű betegséggel küzdő 46 éves alkotmányjogász nem tudta személyesen átvenni, mivel tüdőgyulladás miatt kórházban ápolják, jelenleg oxigént kap.

A díjat testvére vette át, aki elmondta:

Amikor Dániel megkapta az örömhírt, alig tudott beszélni, de mindent értett, bólintással, pislantással kommunikált, és büszke erre a díjra.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pusztai
Máshonnan:

"Karsai Dániel egykori ügyfele írja, hogy a Dani neki pert nyert a magyar állammal szemben.

A kormány főbb jellemzői az empátia, kegyelem, emberség, nagyvonalú gesztus és méltányosság hiánya.

Kivagyiság, dominancia, bosszú, revans, gyűlölet és megtorlás az, amit most a kereszténynek hazudott Orbán és bandája alkalmaz Karsai Dániellel szemben.

Lehet, hogy Karsai halála után lesz törvény az eutanázia törvényes keretek közötti engedélyezéséről, de Daninak nincs kegyelem, hagyják szenvedni és meghalni, mielőtt teljesíthetné küldetését."
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pusztai
Kívánom a bűnös fideszcsürhének: hetente tépjenek le egy-egy körmüket és ne kezeljék.
Pusztai
Máshonnan:

"Karsai Dániel egykori ügyfele írja, hogy a Dani neki pert nyert a magyar állammal szemben.

A kormány főbb jellemzői az empátia, kegyelem, emberség, nagyvonalú gesztus és méltányosság hiánya.

Kivagyiság, dominancia, bosszú, revans, gyűlölet és megtorlás az, amit most a kereszténynek hazudott Orbán és bandája alkalmaz Karsai Dániellel szemben.

Lehet, hogy Karsai halála után lesz törvény az eutanázia törvényes keretek közötti engedélyezéséről, de Daninak nincs kegyelem, hagyják szenvedni és meghalni, mielőtt teljesíthetné küldetését."
justhpeter
Ez a történet a magát kereszténynek mondó Orbán kormány és a 135 bátor ember örök szégyene marad !!! Lemoshatatlanul. Az őket negtartó vagy befogadó egyházak is velük együtt indultak el a lejtőn
lampa laz
Gratulálok a díjhoz. Ahányszor csak olvasok erről a nagyszerű emberről öszeszorul a szívem és megkönnyezem.
Nyírfa
Én is csak bólintok Dánielnek, a gép mellől üzenve: lélekben veled vagyok.
Nyírfa
Egyébként: ez Karácsony Gergely, és a bénáskodásai ellenére ezért fogok rá szavazni. Az én hazámat és a fővárosát ilyen ember vezesse.
jáger laszló
Vegye be a + altatót és máris vége,ha azt akarja!
Sok szerencsét!!
J.L.
Nessy
@jáger laszló: Amikor már nem tud mozogni, jóformán álő halott, akkor egy ilyen javaslat finoman szólva is cinikus, embertelen!Segíteni nem szabad , mert státusz keresztényink szerint az gyilkosság, Isten rendelése ellen való! Apropó! Reanimációval, a halálból visszahozni valakit, ott nem vétenek Isten rendelés ellen???
Nessy
Azt kívánom neki, ha már embertársai kegyetlenek vele, a Sors , Isten legyen hozzá irgalmas!
szaboria1
@jáger laszló: Lehet van egy biztositása amiatt nem akar öngyilkos lenni.
Nyírfa
@jáger laszló: 13.16

Túl azon, hogy visszataszító a bejegyzésed, kipakoltad a kirakatba, hogy semmit nem értettél meg Dániel, a méltó távozásért vívott küzdelméből.
szegfue
@Nessy: Nem a véletlen müve a tüdőgyulladása sem... a sok fekvéstől, mozdulatlanságtól lehet. És akkor nem beszélve arról, hogy lehetnek felfekvéses sebei, meg pelenkázzák, hiszen nem tud menni, ill. egyáltalán már mozogni sem... csak egy fejbólintásra telik. Szörnyü embertelen és megalázó helyzet nemcsak neki, hanem az őt ápoló családtagjainak is... Gyakorlatilag hiába tesznek meg mindent érte, egyre romlik az állapota és ezt a szenvedést végig kell nézniük.
Tapasztalatból tudom, mert anyukám 2 évig volt ágyhoz kötött... hiába etettem, itattam, vitaminokat adtam neki, mégis napról napra fogyott és egyre jobban szenvedett. Reggelenként ugy mentem be hozzá, hátha már szépen örökre eladludt. Ennek már 3 éve, de még mai napig is szégyellem magam előtt is ezt a "kivánságomat":(( Nagyon sajnálom ezt az igazán remek embert.
Nessy
@szegfue: Ha az ember nagyon szeret valakit, az értelme azt mondja, "Engedd el!" A szenvedését, a feladását az életnek látod, és megteszed, de utána évekig gyötör a bűntudat, hogy mi lett volna ha... Ebbe a csapdába én is beleestem! Elengedtük, és szépen elaludt. de ma is hasonló cipőbe járok, mint Te! Bár gyakran láttam, hogy mennyiivel nehezebben tud meghalni, akit valamelyik hozzátartozója képtelen elengedni. . Pedig csak a beteg szenvedését hosszabbítja meg néha napokkal, néha csak órákkal.Karsai Dánielt nagyon sajnálom! Ép tudattal éli meg ahogy lassan fogy a levekő, és megfullad!
szegfue
@Nessy: tegnap 19:19 Jól fogalmaztad meg: az ember szive és az értelme valahogy "kettéválik". Engem az is "kisért", hogy abban az évben karácsonykor már annyira demens is volt, hogy szegény a világáról sem tudott. (Pl. össze kellett csomagolnom ruhákat, pénzt adni, mert várta a taxit, hogy hazamenjen. Persze a békesség kedvéért inkább gyorsan megcsináltam, minthogy ellenkezzek vele.) Akkor "győzött" meg a fiam, hogy jobb lesz neki egy kórházban, mert ugysem tudja ki van mellette...szerintem én akkor "engedtem el"... és reggelre már nem élt, csendesen elaludt... pedig még csak nem is hallotta a "tervemet". Az eszemmel tudtam, hogy nem teszek rosszat, viszont a szivemmel azt gondolom: magára hagytam.
Sajnos Karsai és a családja még rosszabb helyzetben van, mert a beteg -- ahogy Te is irtad -- tudatánál van és pontosan tudja mi történik vele, ill. mi vár még rá.:((
Nyírfa
@Maccska: 08.08

Ezt Orbánod már elintézte a covid alatt.
Te soha nem érzed, hogy mikor minek és hol van a helye?
Ne válaszolj, a kérdésben már benne van, hogy nem.
A csúcsokat döntő ostoba beszólásaidtól nemcsak a fórum látogatóit kímélhetnéd meg, hanem magadat is a sorozatos lejáratástól.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.