Nagy a szülők felelőssége az online térben is – hangsúlyozta Molnár István Jenő, a Belügyminisztérium főosztályvezető-helyettese vasárnap az M1 aktuális csatornán azzal kapcsolatban, hogy a WhatsApp nevű chatalkalmazáson egy Momo nevű horrorisztikus arc küldözget rémisztő üzeneteket gyerekeknek.

A rejtélyes és ijesztő Momo-ügyben megszólalt a Belügyminisztérium

A belügyminisztériumi tisztviselő azt mondta: ha a szülők ezeket a problémákat nem veszik komolyan, súlyos következményekhez vezethetnek, mivel a gyermekeknél még nem alakult ki az önvédelmi mechanizmus.

Nagyon fontos, hogy a gyerekek az internethez kapcsolódó problémákról is nyíltan merjenek beszélni szüleikkel, például akkor, ha a Facebookon kapnak zaklató üzenetet. A nyílt beszéd segíthet a bűnmegelőzésben – tette hozzá az MTI-nek nyilatkozó tisztviselő.

Mindent tudok rólad,

- üzeni Momo néven egy rémisztő, torz, horrorisztikus arc annak, aki kapcsolatba lép vele WhatsAppon, egy (fiatalok által is) kedvelt csetalkalmazáson. Emellett hátborzongató üzeneteket küld a fiataloknak.

Az Index beszámolója szerint  az argentin rendőrség épp egy 12 éves lány öngyilkosságát vizsgálja, miután felmerült a gyanú, hogy Momo kergette őt a halálba. A lány felakasztotta magát, de előtte a mobiljával felvette, mit csinál. A telefon adatai szerint ő is Momóval csetelt.

Cikk- és címlapkép: Youtube

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
advocat
Bocsánat - nem értek hozzá - ezt nem lehet valahogy törölni?
Nessy
Azt hittem, mond valami értelmeset a BM illetékes elvtársa.
Amit itt elmondott az évek óta minden fórumon pedagógus, pszichológus, etc. elmondta, elmondja nap nap után.
Elméletileg le lehet a küldőt tiltani, de nem értek hozzá.
36
A Kék Bálnát terjesztőket az oroszok hipp-hopp lekapcsolták-minden értelemben.
Ezekkel a férgekkel is ugyanezt kell tenni.
36
Azt pedig meg nem érthetem hogyan létezhet deep web, vagy dark web. Ezeket le kell kapcsolni!
Pálinkás Pál
@36: ha értenél hozzá,akkor nem kérdeznél ilyen marhaságot!!
cikicakk55
A TLC Tv adón van egy sorozat ahol a genetikailag beteg emberekről készítenek dokumentum filmet. Ez a kép nagyon hasonlít egy ott megjelent genetikailag beteg fiatal nőre. Sajnos tényleg vannak akik így néznek ki épp ezért nem kéne az ilyen dolgokat megengedni,hisz ezzel rengeteget ártanak azoknak,akik nem tehetnek róla,de ijesztőnek születtek. Az a nő jelenleg kb 35 éves és járja Amerikát körbe,hogy megmutassa magát,hogy elfogadják az emberek,hogy ilyen is van,és,hogy attól,mert külsőleg ijesztő lehet,még egy kifejezetten kedves,okos,tevékeny és jó lelkű ember. Nem tudom ki találta ki ezt az egész ijesztgetős dolgot,de legalább járt volna utána,hogy milyen képpel is teszi ezt meg. A gyerekeket meg nem lehet befolyásolni,hogy mit csinálnak az interneten. Képtelenség,hogy valamelyik szülő állandóan azt lesse milyen oldalakon bolyong a gyerek.
Grafix69
Azért az egyik szemét olyan 60 fokkal elfordítanák mondjuk jobbra akkor olyan Matolcsys lenne nem?
36
@Pálinkás Pál: Milyen marhaságot kérdeztem?
Pálinkás Pál
@36: "Azt pedig meg nem érthetem hogyan létezhet deep web, vagy dark web. Ezeket le kell kapcsolni! "
Hát elkeserítelek,nem lehet...csak ha az egész netet lekapcsolod!!! De akkor nem lesz fészed se,meg jutúb!!!
cs.n.
Ez a momó engem is megijesztett egy pillanatra. Sötét szobában, éjszakai módra vett képernyővel megnyitottam az index kezdőlapját, ahol épp ez volt felül. Persze aztán elolvastam a cikket is. A kormányzat tisztviselője meg ne dumáljon, amíg ők sem különbek riogatás terén, mint ez a Momo-izé.
human
Múltkor olvastam egy cikket arról, hogy a youtube-on is megjelentek gyerekfilmeknek álcázva sokkoló tartalmú rajzfilmek. Úgy néz ki vannak aberált állatok akik azt élvezik, ha gyerekeket meg tudnak rémiszteni.
www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-4353182/Disturbing-videos-posed-popular-cartoons.html

Javaslom minden szülőnek, hogy legyen ott mikor a gyerek online filmeket néz. Vagy ha nem tud ott lenni, akkor csak a megvásárolt vagy letöltött filmeket engedje nézni.
tudode
Van NEKÜNK egy-két olyan szóvivőnk/jük, akiknek látványától MEGÁLLNAKa gyerekek a növésükben/ban!!!
.
A MOMO az kutyfül!
yazo64
Rühellke arckifejezése miután megkapta a villanyszámlát:)
Mézike
@human: Ilyet én is láttam, amikor az unokámra vigyáztam. Van neki összeválogatva mese, zene. Privát csatorna amihez senki sem férhet. Igen ám de ezek a "szörnyek" olyanok mint a reklám. Megszakad a video és ezekkel folytatódik , pár perc, aztán ismét a video.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.