A programban harminc épületet húznak fel, újítanak meg vagy bővítik a funkcióit. 12 milliárd 420 millió forintot hagyott jóvá a kormány a Makovecz Imre-életmű gondozására. A program 30 épületet érint, írja a Napi.hu. A Magyar Közlönyben megjelent határozat melléklete tartalmazza azt a harminc épületet, amelyek megépítésére, felújítására, funkcióinak bővítésére szolgál az összeg.

Forrás: index.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Hat bakker, azt a sok szar tonkremeno famonstrumot, rez applikacioval bizony kell is rendesen gondozni, de hogy MILLIARDOKKAL???
Megint egy ujabb csatorna a penzmosasra, penzszerzesre - aze'r talalekony ez az orszag vajdaja, szo se rola!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
Hazug gátlástalan és a termék használhatatlan - jól passzol ártunk és qurmányunkhoz =))
karma1
Hat bakker, azt a sok szar tonkremeno famonstrumot, rez applikacioval bizony kell is rendesen gondozni, de hogy MILLIARDOKKAL???
Megint egy ujabb csatorna a penzmosasra, penzszerzesre - aze'r talalekony ez az orszag vajdaja, szo se rola!
namihami
Remélem, hogy az egri uszoda famennyezete se fog kimaradni a pénzesőből. Hiszen komoly tervezői agy kellhetett ahhoz a fenenagy ötlethez, hogy egy állandóan gőzben, párában álló szerkezetet (mi másból, mint) fából csináljanak. Hasonló éca colt a felcsúti katlan (azok verik sz@rrá a világ legjobbjait, kellett és kell az állandó támogatás), hogy stadiont is fatetővel volt muszáj megálmodni és pláne legyártatni.
Makovecz mester? Inkább Mekkmester. Elvakult Fidesz-rajongókon kívül épeszű, a szakmához egy keveset konyító szakembernek már az ötlettől felállt a szőr a hátán.
RonaGyuri
@namihami: mondj egyetlen makovecz művet, ami használható!! =))
namihami
@RonaGyuri: Biztos lesz majd. Csak még keresik...
Eladott Ország
Makovecz neve nagy ritkán akkor merül fel, amikor a lepukkant, funkcionálisan alkalmatlan épületeit kellene valahogy használható állapotba hozni. Én több Makovecz házat ismerek, 20 éve ! hirdetik és nem tudnak tőlük megszabadulni...de biztos zseni volt a mester csak a buta piac nem értékeli...Egy túlértékelt csendesbolond alkoholista rémálmainak megvalósulása. Minden épülete funkcionális katasztrófa. L'art pour l'art művészieskedés. Nem véletlenül nem lehet eladni a családi házait és van egy temploma a világ legrondább 12 épülete között. 25 év múlva a kutya sem fog emlékezni rá. Lássuk be, egy rohadt gyenge Gaudi epigon, annak tehetsége nélkül.De Orbánnak jó lesz. 3 milliárdos kazánház. Bazdmeg! Nem az az ORGANIKUS ÉPÍTÉSZET, amit ez az emberke művelt. Építészeti, mentális, ideológiai, funkcionális, technológiai vakvágány, erdélyi gyökerek hamis adaptálása, jóadag kóklersággal szélhámossággal, hamissággal nyakon öntve. Egy második bőr tehetségtelen lenyúzása a magyar szecesszió mentén, 80 éves késéssel. A világ közben halad. A hagymatikum önmagában egy hagymázas delírium.
RonaGyuri
@namihami: Kizárt! Én ismertem őt, s tudom: nagy ívben tett arra, hogy az épületeknek funkcióik vannak. Őt csak a vélt művészkedése érdekelte, ami persze csak az erdélyi mesterek elrontott stílusa! =)) Ráadásul azokat a saját közegükből kiragadva, számukra idegen környezetben alkalmazta, s még volt pofája azt hirdetni, hogy ő organikus építész! "Organikus építészet (más néven szerves építészet) az építészet azon irányzata, amelynek programjában az szerepel, hogy az épület „természetesen” nőjön ki abból a helyből, ahová tervezték, alkosson azzal harmonikus, „szerves” egységet mind a felhasznált anyagok, mind az épület mérete, alakja és gondolatisága szempontjából."! =))
namihami
@Eladott Ország: Attól, hogy a szerencse, a korrupció, a hatalomvágy valakit hatalomba és vagyonba segít, azzal ízlés és hozzáértés még nem kapcsolódik automatikusan hozzá. Azt megvenni nem lehet. Jogász se lett soha, a jogi ügyekhez se ért, pedig arról papírja is van. Építészetről még az sincs.
advocat
Egyetértek. Nézzétk meg a Makovecz ravatalozót. 60-as, 100-as szögek tartják. Egy jobb orosz paraszt komolyabb házat épített a XIX. században - de ott van Potsdam is Alexandrovkával. A Hagymatikum borzalom. (Nem oda folyik a víz, ahol a víznyelő van, fémcsavarokkal vannak a fa elemek összecsavarozva (nem szerelve! az más), nézzétek meg a makói műv. házat. Borzalom a színházterme. Ha jól tudom Hévizen is van egy temploma. Lehet, hogy rosszul emlékszem. Viktornak jó, mert olyan magyarosch. Szar, de "szép".
RonaGyuri
@Eladott Ország: egyetértek, de a Gaudi-s utalás butaság, semmi köze hozzá!
Egyébként Gaudi sohasem állította, hogy organikus építész lenne! =))
advocat
A Kormány 365/2019. (XII. 30.) Korm. rendelete
a Makovecz Imre Bástyája projekt keretében a piliscsabai Iosephinum területén megvalósuló
beruházásokkal összefüggésben egyes kormányrendeletek módosításáról
A Kormány a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházások megvalósításának gyorsításáról és
egyszerűsítéséről szóló 2006. évi LIII. törvény 12. § (5) bekezdés a), d) és f) pontjában kapott felhatalmazás alapján,
az Alaptörvény 15. cikk (1) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.