Három főtanácsadó és két tanácsadó állt eddig munkába Orbán Viktor miniszterelnök mellett, számuk azonban még várhatóan nőni fog - tudta meg az MTI kedden.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: luciferi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
@lópicigáspár: A kalap csak most lett zsidódivat, azt loptál mint a pajeszt és a kerek bundasapkát is.
Csizmás Kond
@kevijeni: A pajeszt (halántékon összefont hajat) a magyar parasztok viseltél, még a Feszty körkép is megörökíti.
A kalap a mai formáját a középkorban vette fel. A fekete kalapos és fekete nadrágos zsidók a második világháború után jelentek meg Izraelben, legtöbbjük Lengyelországból menekült.
A nagy kerek bundasapkások meg az orosz vidékekről vitték magukkal a divatot szintén abban az időben, azt főleg a fiatal házasok használják nősülésük után egy évig.
Amúgy a zsidóság inkább levegős világos lepedőszerű ruhákban járt a meleg miatt ás a fejüket is azzal takarták.
A kipa használata csak néhány évszázadra tekint vissza. Akkor is, - mint sok más -, kettős érzelem miatt keletkezett.A történelem során sok helyen és sok esetben rendelték el, hogy a zsidóság nemcsak elkülönítve éljen, hanem ruházatán is feltűnően meg legyen bélyegezve.
Ilyen, keresztény megbélyegzés a ruházatban is kötelezővé lett a zsidó népnek, hol süveg, hol egyéb viselésének elrendelésével.
Ennek több rendelete ismert M.o.-on is.
A zsidó nép a tórai törvényt betartva "ne legyetek olyanok, mint más népek".., amikor a keresztények fejfedőjüket leveszik a templomba való belépéskor, a zsidó ezt pontosan fordítva teszi...
Később az összetartozás jelképe is lett.
Major Betty
Tisztelt Viktor a 29-pontból kimaradt a 40-éves munkaviszony után nyugdij amit igértek a választásnál jó lenne utánna nézni mert akkor a fidesz úgyanúgy hazudik mint az mszp választási kampány?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.