Csúszik a fizetésképtelenné vált lakáshitelesek terheit átvállaló állami intézmény felállítása. A bankok arra számítottak, hogy a rájuk terhelt 200 milliárdos adó, a kilakoltatási moratóriumért és az adósok érdekeit a bankokkal szemben védő, múlt héten ismertetett nyolc pontos csomagért cserében az állam megszabadítja őket a bedőlt hitelektől. Ám kormányzati források szerint a szűk költségvetési mozgástér és a koncepción dolgozó minisztériumok közötti hatásköri viták miatt még az sem világos, hogy a felmerült megoldási javaslatok közül melyik támogatja a kormány.

Forrás: hirszerzo.hu
Feltöltő: Sakura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

keresztapa
Hogyan venné komolyan amikor a bankszféra kihátrál a kockázat viselése alól,
ők csak a kockázatmentes kölcsönök adásában érdekeltek.Minden más szöveg
blabla.
luciferi
Egy diktátort soha sehol nem vettek komolyan. Csak az általa elért pozíciókért nyaltak nekik. Ez a kategória Vityka is.
Január
Egész Európa nem tud a bankokra hatni, itt a magyar kormány legfeljebb kérhet. Semmi gazdasági hatalma nincs, hisz szegény, mint a templom egere. Ezért olyan hatékonyan tud fellépni a bankokkal szemben.
A svájciak pedig röhögnek a markukba, lényeg, hogy ők jól élnek, miért is mennének szembe a valutájuk felértékelődésével?
gabrella
Még a svárjci frank jelenlétét is betiltanám azoknak a bankoknak akik Mo-n akarnak működni.
Még,hogy kérhet a kormány a bank is épp olyan haszonból gazdálkodó szervezet mint egy vállalkozás,ezért a kormány intézkedéseit el kell fogadják.Vagy menjenek haza ahonnan jöttek.
A magyar állam támogatását miért vették igénybe????
marlin
Azért az a jó, hogy a bankokban az ügyeket nem a narancstól elvakult szellemi rövidnadrágok, hanem képzett szakemberek intézik!!
Csizmás Kond
@marlin: Ezt eltaláltad...azért lett csőd. Még-hogy képzett szakemberek, inkább képzett rablóvezérek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.