A demencia világszerte súlyos népegészségügyi probléma. Európában több mint hétmillió, Magyarországon legalább 160 ezer embert érint. Becslések szerint 2050-re világviszonylatban több mint 100 millió demens beteggel számolhatunk. Hogy pontosan mit is jelent a demencia, hogy mi mindennel nem szabad összekeverni, és hogy mi a teendő a diagnózis után, arról dr. Káposzta Zoltán neurológus főorvossal beszélgettünk.

Forrás: patikatukor.hu
Feltöltő: Egészségtükör
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Sajnos sok embert érint!
De nem csak az idősebb korosztályt,
hanem egyre több fiatalt is.
csutak
Az a gond, hogy még a szakma sem egyértelműen azonosítja a Demenciát:(
Egyesek "demenszesnek" mondanak feledékeny embereket, mások az Alzheimer kórral keverik, és orvosok, tehát megsértődnek, ha helyreigazítom őket!
farkas
Sok formája van a kóros elbutulásnak. például: Alzheimer kór, Lewy testes demencia, Parkinsonos demencia, normál nyomású vízfejűség talaján kialakuló elbutulás végül a vascularis demencia, ami vérellátási zavarokon alapul főként öregeknél. Ezen kívül egyéb formái is vannak. A differenciál diagnosztikája elég összetett...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.