Banki elemzők szerint a kiskereskedelmi forgalom márciusi visszaesése egyaránt tükrözi a reálbérek visszaesését, illetve azt, hogy a munkaerőpiacon nincs javulás, érdemi növekedés a magánfogyasztásban csak jövőre várható. A nemzetgazdasági tárca bővülő lakossági vásárlóerőre számít a munkaerőpiacon beinduló fokozatos javulás, az szja-terhek csökkentése, illetve a magán-nyugdíjpénztári reálhozamok kifizetése nyomán.

Forrás: hirszerzo.hu
Feltöltő: Sakura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
marlin
"A jellemzően kisboltokat tartalmazó élelmiszer-, ital-, dohányáru-kiskereskedelem forgalmának volumene jelentősen - 2,9 százalékkal - bővült márciusban a múlt év azonos hónapjához képest. Ugyanakkor a hipermarketekkel kiegészített élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelmi egységek forgalma márciusban visszaesett. "

Hülyeség helyett: az embereknek kevesebb pénzük van, ruházati, híradástechnikai, háztartási és kényelmi cikkek megvásárlására!! Ami pénzük a reáljövedelem csökkenés után maradt, az lassan már az alapvető élelmiszerekre sem lesz elég!! :((

Persze, aki jobban él, vagyis a "felső egyharmad", az meg tapsol örömében!!
nyanya001
Én gazdag településen lakom, de 3 kisbolt zárt be fél év alatt!
marlin

@nyanya001: A teljes kiskereskedelmi áruforgalom a cikk szerint 9%-al csőkkent, ezen belül a "kisboltok" forgalma majdnem 3%-al nőtt!!
Ugye a körtét hasonlítják az almához!! Mert ugye a kisboltok 3%-a a teljes kiskereskedelmi forgalomnak még az 1/2%-át sem éri el!!
Vagyis nem értem, hogy akik örülnek, azok minek örülnek??
palika
Ma Magyarországon már annak is örülni kell, ha pozitív irányba elmozdul valami!
marlin
@palika: Akkor most minek is örülsz??
Csaknem annak a pozitívumnak, hogy a 9% "lecsúszás" a kisboltok + bevételére figyelemmel csak kb, 8,5% "lecsúszás" lehetett!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.