A demokraták és a republikánusok képtelenek alkut kötni az adósságplafonról. A piacok még türelmesek.

Forrás: Index
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Atha
@csikknorisz: www.okotaj.hu/szamok/10/utak1.html
Amíg az ember ismerte a munkát és szerette a földet, a föld adott.
Nem kellett hozzá vegyszer, pénzügy csak munka és szeretet.
Aztán jött a városiasodás, a nagy vívmányok és az emberré ezzé lett ami.
Hosszasan onthatom még a karaktereket a témában, de gallyazzuk le a dolgokat és meddő vitáink közepette figyeld meg mit csinál a ma "földművese".
Igen. Ismerek olyan földdel foglalkozó embert aki akkor is megélne a földből ha nem lenne a mai támogatási rendszer. Egy szűk közösségnek elegendő táplálékot biztosítana.
Olyan sok dolgot kéne most írnom ide hogy el se kezdem, de szerintem a ma embere ellustult és mindent kalmár szemlélettel vizsgál. Tisztelet a kivételnek.
gabrella
Persze! A "valami Amerika"? Na ez is egy lobbikörnek érdeke,hogy ilyen hírt terjesszen!
csikknorisz
@Atha: Egy dolog az idealizmus, mas a valosag. Egyszeruen nem mukodik. Nincs mindenkinek tobb hektarnyi foldje, hogy elegendo takarmanyt es novenyeket termeljen az allatainak plusz sajat csaladjanak ugy, hogy soha nem szorul masra. Biztos van ilyen, de ez meg csak az eves, hogy ne dobja fel a pacskert az ember. Van kaja, kunyho, melo napestig /mert a gepek mar eleve fuggoseget eredmenyeznenek/, oszt jonapot. Semmi mas. Akik igy elnek, ehhez vannak hozzaszokva, azoknak nem gond. De Te vallalnad, hogy ugy elj? Itt nem a kalmarkodasrol van szo, hanem arrol, hogy vissza kene terni a vizobliteses klotyotol az arnyekszekig, a villanytol meg a gyertyaig. Nem kell, hogy itt valaszolj, ahhoz aram kell es keszulek. Kuldj gyalogos futart. Postagalambot ne, ahhoz papir kell, ami szinten valamifele ipartol valo fuggoseget feltetelez. :)
verőce21
@Atha: Iszonyatos pénzromlás lesz az eredménye. Gondolom, erre céloztál a példabeszédben. És mivel a világgazdaság dollár alapú (GDP-k, olaj, földgáz , nyersanyagok, stb.), mérhetetlen drágulás fog bekövetkezni, főleg az élelmiszerek területén.

Másik témádhoz: Az önellátás a mezőgazdaságban, élelmiszer-termelésben nem nem járható út, mert az "önellátók" hamarabb leszüretelnek. És akinél a fegyver van, azé lesz a termés. (A vadnyugati filmek többsége is erről szól)
Atha
@csikknorisz: Sarkíthatjuk ennyire, de nem erre utaltam. Az ökológiai lábnyomodért valaki keményen megdolgozik. Kérdés hogy te vagy-é ennyire hasznos a társadalom számára! Sokan ülnek potyán a szekéren és a makroszisztéma túlterhelt, nem bírja. Szándékosan vannak olyan rendszerek kialakítva hogy ne érje meg gazdálkodni. Ez aljas. Mégis van aki széllel szemben hugyozik és nem panaszkodik. Kellemes meleg.

A legnagyobb bajom a mai gondolkodással hogy azon töpreng hogy kerülhetné meg a munkát. Minden magyarázatot hajlandóak vagyunk elfogadni csak nehogy egy kicsit izzadni kelljen.
Az Isten ott áll előttünk, de mi József Attila után szabadon megkerüljük érte a világot.

Látod, te is azonnal biciklis futárra asszociálsz feltételezve azt hogy az általam felvetett és szerintem járható út eredményeképpen minden bizonnyal meg kellene szabadulnunk az anonimitástól és a világot behálózó internettől. Ez a kettő egymást nem kizáró okok. Látens, torz ideák alakítják a gondolkodásunkat ahelyett hogy a legegyszerűbb megoldást választanánk: a kölcsönös, személyes párbeszédet. ...és a munkát.
Atha
@verőce21: Sajnos amit mondasz abban van igazság. Az erőszak felette áll az erkölcsnek, tisztességnek és közös értékeinknek. Ez a világ ítélete.
Mégis, nem tudok másban hinni, mint a teremtő ideákban! Csutak mondja hogy alig százmillió év és vége.
Nem így gondolom. Kultúrák pusztulásának lehettünk szemtanúi, csak rövid zsidó-keresztény kultúrtörténetünk feljegyzéseiből okulva.
A világ nem a föld nevű bolygót jelenti, hanem a kultúrát amiben élsz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.