Magyarországon alkotmányos puccsal megdöntötték a köztársaságot. Tehetünk úgy, mintha nem vennénk észre, de voltaképpen egy - a szó valódi értelmében - fasiszta állam jött létre, még ha nem is a maga szokványos, militáns valójában. A hatalom megszállta az ország minden egyes zugát és otthonát, ahogy befészkelte magát a lelkekbe is. Az új Alaptörvény felmutatásával úgy gondolja, hogy alattvalóvá tehet mindenkit, meghatározhatja, hogy milyenek legyünk, hogyan éljünk, megmondhatja, mit hogyan gondolhatunk és mondhatunk ki. Hogy mégis, mi a fasizmus?

Forrás: gepnarancs.hu
Feltöltő: safranyn
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Felipe
Felépült végre.

Felépült végre a mi kis világunk orbánisztán melyre oly régóta (a török idők óta) vártunk. A szabadságharcunk végre meghozta gyümölcsét. Itt van e kis ország immár köztársaság nélkül melyet a keresztényi szeretet kovácsol össze. Széltében hosszában narancsligetek övezik utunkat mely illata keveredik a tömjén semmihez sem hasonlítható illatával. A militáns csapatainkat (tojásdobáló, rikácsoló, hugyos kommandó) leszereltük és nyugdíjaztuk. Kordonainkat beolvasztottuk mert ebben a szép világban már nem kell tartani zavargásoktól. Ebben a szent hazában fogunk élni még ezer évig nagy szeretetben, bőségben melyet a mi szeretett vezírünk I. Orbán übükirály alkotott nekünk. Igen igen megcsinálta éljen soká viktor. Most pedig a gép forog az alkotó (miután kimulatta magát az operában) pihen.

Éljen éljen éljen...
barew7
Orbán állama fasisztoid iránya ellenére nélkülözi a fasiszta állam pozitívumait, ezért inkább szerintem a sötét középkort, a feudalis viszonyokat idézi!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.