Videoüzenetben mondott köszönetet a miniszterelnök a Békemenet Magyarországért nevű szombati megmozdulás résztvevőinek. Orbán Viktor a Facebookon kedden közzétett videóban azt mondta, a demonstráció óriási kiállás volt Magyarország mellett.

A kormányfő kifejtette, azért vállalkozott a felvételre, mert szombaton olyasmi történt, amire "emberemlékezet óta nem volt példa". "Én személyesen részt vehettem (...) a rendszerváltás minden nagy tömegmegmozdulásában. Sokan voltunk ott is, a legtöbben talán az 1956-os forradalom áldozatainak újratemetésén gyűltünk össze. Lehettünk úgy 200 ezren" - idézte fel, majd hangsúlyozta: most szombaton "legalább kétszer ennyien, de talán még annál is többen voltunk", ami óriási kiállás Magyarország mellett.

Orbán Viktor köszönetet mondott mindenkinek, aki részt vett a megmozduláson, "aki kiállt Magyarország mellett, és aki bátorítást, biztatást adott a számunkra és nekem személy szerint is, hogy a következő hetekben jól végezhessük a munkánkat, és eredményesen tárgyalhassunk az Európai Unióval és más nemzetközi szervezetekkel is".

Mint mondta, neki személyesen is sokat jelent, hogy tudja: "mögöttem, velem együtt az országért dolgozik, érez és imádkozik sok százezer ember". "Remélem, hogy a közös akaratnak meglesz az eredménye" - emelte ki. A miniszterelnök a szavait azzal zárta, hogy reméli, nemcsak ő, hanem a Békemenet minden résztvevője "erőt, önbizalmat meríthetett ebből a találkozásból".

A Belügyminisztérium (BM) szerint négyszázezren demonstráltak a kormány mellett szombaton Budapesten, a Békemenet Magyarországért nevű megmozduláson. "Emberemlékezet óta Magyarországon ekkora tömeg még nem demonstrált a kormány és politikája mellett" - írta szombati közleményében a BM. A Hősök teréről induló tömeg élén a demonstráció szervezői, mások mellett Bayer Zsolt közíró, Bencsik András, a Magyar Demokrata című lap főszerkesztője és Széles Gábor nagyvállalkozó haladt egy kifeszített molinót tartva, amelyre magyarul és angolul az volt írva: "Nem leszünk gyarmat".

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
senkifia68
@kumming: Nem, nem az Euro övezetről, hanem az Európai Unió tagállamairól volt egyértelműen szó!
Ezen belül perszer érzékenye érinti az EUR piaci helyzetét az euro övezeti országok válsága, és az európai deviza stabilitása szempontjából ez nyilván prioritást élvez, de ha megnézed akár az OECD akár az IMF honlapján az európai országok gazdasági előrejelzéseit, hát Magyarország bizony a középmezőny tetején áll. Nálunk gazdaságilag jóval fejlettem országoknak jósol sokkal borúlátóbb jövőt mindkét pénzügyi szervezet!
coyote3
@senkifia68: Nem, csillagom, a röhejes az , aki ennyire védi azt, aki gyakorlatilag a politikai paletta minden oldalán járt már, és folyamatosan hazudik. De újra felhívnám a figyelmed arra Neked is, mint tettem azt a kereszt szülő esetében, hogy a cikk nem erről szól. Tényleg ennyire nehéz ez Neked . Is...
coyote3
@keresztapa: Ha figyelnéd az eseményeket Mellár már rég ezen a véleményen van. Ezért is hagyta ott a folyamatosan igérgető és hazudozó fideszt.
keresztapa
Ez az, az egy lépése volt ami eredményes!
coyote3
Óriási kiállás 213 000 000 -ért...:) Na erre varrjatok gombot :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.