A fenti kérdéssel írt levelet egy kétségbeesett olvasónk.

"Egy özvegy, kétgyermekes apuka, akinek mindkét gyermeke cselekvőképességet kizáró gondnokság alatt áll, 2012. január hónapban az előző évhez képest gyermekenként 5.500 forinttal kevesebbet kapott, jelenlegi támogatás 14.800 forint/hó/fő. Tényleg ennyire pénzszűkében van a családtámogatásáról elhíresült kormány?" – kérdezi levelében.

A válaszolás lehetőségét meghagyjuk az illetékeseknek, mindenesetre némileg idevág, ha nem is cseng egybe Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter mai beszámolója, miszerint "az egykulcsos adótól nőtt a népszaporulat".

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Dr.luigilongo60
@vukkocska: Ja persze, csak kizárólag a sajátjuk.
adrenalink
@vukkocska: Mondd, nem tapasztalod a fennen hangoztatott család-barát politikájukat?!
vukkocska
De tapasztalom. Tudod, amikor valaki nyomorúságos helyzetben van eleve, mert két súlyosan fogyatékos gyermeke van, és az amúgy sem magas, 20.300 forintos támogatást a kormány még leveszi 14.800 forintra, és ez havonta 11 ezer forintot jelent, csak családbarát politikáról beszélünk. Meg emberbarátról, amikor számos nyomorék embert visszatoloncol a nemlétező gazdaságba, amikor a törvényesen nyugdíjba menőknek visszamenőlegesen megszünteti nyugdíját és valami járulékos formába, több tízezer forintos csökkenéssel állapítja meg járandóságát, polgárbarát kormányról beszélhetünk. Ha Te érted, Neked jó. Birkaország lettünk.
vukkocska
@kkalman: mármint a kormány? Van köztük. Ha a családra gondoltál, magyar emberek, nem olyanok, akik a hasukat ütötték, hogy családtámogatást kapjanak.
kkalman
Én a szorgalmas, norvég lékhalászokra gondoltam. Az ő segélyeiket nem érinti, az egyébként mindenkit sújtó kiigazítás.
darwin
Találkoztam olyan cigány asszonnyal,aki 25 éves és 6 gyereke van.A férje 24 éves ,50 kiló és semmi máshoz nem ért csak a gyerekcsináláshoz.Munkahelye soha nem volt egyiknek sem,havi 300000 ft-ot kapnak.Csodálkoznak,ha csökkentik a családtámogatást?A baj az,hogy ilyenkor az is rosszul jár aki nem érdemli meg.Mint ez az özvegy apuka,vagy a többi beteg ,akit visszaminősítettek a rokkantságból.A megélhetésiektől mind visszamondanám,hogy ne a más nyakára szüljenek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.