Az extrém hideg miatt hat megyében narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetést adott ki szerdára az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A meteorológiai szolgálat honlapján található figyelmeztető előrejelzés szerint az ország déli felében Somogy, Tolna, Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád és Békés megyében van érvényben másodfokú figyelmeztetés, ami azt jelenti, hogy ezeken a helyeken a hőmérséklet mínusz 20 Celsius-fok alá csökkenhet.

Emellett szintén az extrém hidegre vonatkozóan citromsárga, vagyis elsőfokú figyelmeztetés van érvényben a fővárosban, valamint hét megyében, Pest, Fejér, Veszprém, Zala, Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Ezeken a területeken mínusz 15 fok alá csökkenhet a hőmérséklet.

Az ország északi területein, Vas, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Nógrád, Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében jelenleg nincs érvényben figyelmeztetés.

A jelenlegi előrejelzés szerint csütörtökön országszerte a szerdaival megegyező figyelmeztetések lesznek érvényben. A tájékoztatás szerint az éjszaka első felében valószínűbb a legalacsonyabb hőmérsékletek kialakulása. Ezt követően csütörtökön elsősorban a délutáni óráktól főként a Dunántúl nyugati megyéiben kisebb havazásra is számítani lehet. Ezeken a területeken nagyjából 2 centiméternyi friss hóra lehet számítani. A délutáni, esti órákban pedig nyugaton gyenge hóátfúvás is kialakulhat – olvasható a meteorológiai szolgálat honlapján.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Bugajakab
Itt, kis városunkban vagy 300 családnak adtak ingyen tűzifát.
Természetesen a szociális rendelet szerint, egy főre jutó jövedelem alapján kezdték elosztani, tisztességesen.

Ezzel csak az a gond, hogy sok cigány élt ezzel, ők helyből rászorultak.
Össze dumáltak, hogy mindenki kér, és majd eladják a "parasztoknak"
féláron. Így is történt. A fát eladták, továbbra is járnak a határba és a nyers fával tüzelnek, ami nem is ég, mert nedves, csak füstöl. Nem tudom, mi ebben a jó.
Kutyafüle
@Bugajakab: Egyszerű a képlet. A kapott pénzen elmentek a kocsmába. De lehet, hogy a Tescóba. Otthon tüzelnek a nyers fával, ettől olyan büdösek, hogy na!
A sporhelt fölé teregetik ki a gyerekek ruháit, na meg az egész család dohányzik, na ettől olyan szívderítő az illatuk.
Tündérrózsa
Hull a hó és hózik, Tündérrózsa fázik zik-zik!
szaboria1
@Don Marcus Hibiscus: 9 éve költöztünk délvidékre Bács-kiskun.Hólapátolás az idén nagyon ki tett magáért, ha még ne tán esne már nem tudjuk hova lapátoljuk. Tegnap -23 fok volt ma -25 fok van most. Itt ez nagyon hidegnek számít .Mikor gyerek voltam akkor Szabolcsban éltünk ott tényleg mindig hidegebb van télen mint az ország déli részén.
Don Marcus Hibiscus
Hidegnekk számít de vót mán tél máskó is nem? Vagy ez a eső?Persze hideg van meg mindenn de há január meg februjárba szerintem nem kéne ekkora fenéket kerítni ennek.Énszerintem figyelemeterelés van evvel nagyon.Tavaj kinn vótunk reggel 7 tő délután fél 5 ig ősztül őszig egy meleg hej nélkül.Mikó itt nálunk a szélcsendbe vót mínussz 18 akkó a kinn a pusztába abba a redvás prériszélbe is vót legalább 21-23 fokk mínuszba.Hónak nem vót hó csak elenyésző.De kurva hideg vót és nem fojt a csapbul is hogy hidegg van.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.