Kibújt a szög a zsákból: vonatok százait töröltetné a MÁV menetrendjéből a korábban a vasút mellékvonalainak újranyitását ígérő kormány. A döntésre váró tervezet csaknem félszáz vasútvonalon lehetetlenítheti el az utazást, egyúttal majd félezer vasutas munkáját teheti feleslegessé.

RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Itt van az újabb hatalmas Fidesz hazugság,
a választások előtt a bezárt szárnyvonalakat is megnyitotta volna.
Mekkora csinnadrattát rendezett akkor.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
@silber13: "Agyő, Te édes gárdahadnagyom..." :)
silber13
Egy "AntiPetőfi sorocska: ".. Száz vasútat! Ezeret! Szanáljátok! Szanljátok..." Nagyon sok Petőfi hívő létezik nálunk...
silber13
@verőce21: ha a régi sínbuszokra gondolsz, mint amilyen az ÁRPÁD nevű volt, az valóban létezett, már 1934-ben.Mellesleg a gárdahadnagy titulust köszönöm, bár ne értem. Majd vakkantasz róla valamit.
verőce21
@silber13: Nem neked szántam a titulust, ez egy népszerű dal éppen a '30-as évekből.

(Amikor még a vasutasok megbecsült polgárai voltak az országnak és a szemük tényleg a pályára figyelt.)
labos
fognak egy radírt és kitörölnek több száz vonatot, nekem ez jut a címről eszembe, legalább a fogalmakkal lenne tisztában a cikk irója
Vonat meghatározás
"
Általában a nyílt vonalon történő közlekedés céljából forgalomba helyezett, előírás szerinti jelzőeszközökkel felszerelt, megjelölt olyan szerelvény, melynél működő mozdony, továbbá vonatszemélyzet van. Forgalmi szempontból vonatként kell kezelni a jelzőeszközökkel felszerelt, megjelölt: a) egyedül közlekedő mozdonyt (mozdonyokat), "

gochenger.atw.hu/ismertetok/vasuti_alapfogalmak.htm
silber13
@verőce21: igazad van! Pedig még a kottája is meg van valahol! Bocsi!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.