A pénzintézetek összesen 5.050, hitelfedezetként szolgáló lakóingatlant jelöltek ki kényszerértékesítésre az idén március végéig a tavaly júniusban elfogadott törvény alapján - közölte a Pénzügy Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) kedden.

A felügyelet honlapján közzétett táblázatból kiolvasható, hogy a jogszabály október 1-jei hatálybalépését követően, 2011 negyedik negyedévében 2.098, az idén az első negyedévben pedig 2.952 nem fizető hiteladós lakóingatlanát jelöltek ki kényszerértékesítésre, közülük a legtöbb Budapesten és Pest megyében található.

Tavaly október-decemberben a rendelkezésre álló kvóta 78,4 százalékát, az idén január-márciusban a 82,5 százalékát használták ki a bankok. A több mint 90 napos fizetési késedelemmel érintett, jelzáloggal terhelt lakóingatlanok száma országosan meghaladta a 100 ezret.

A devizakölcsönök törlesztési árfolyamának rögzítéséről és a lakóingatlanok kényszerértékesítésének rendjéről szóló törvény alapján a kvóta 2011-ben az utolsó negyedévben az érintett lakásállomány 2 százaléka volt, 2012-ben pedig negyedévenként 3 százalék.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
darwin
Mire az árfolyam rögzítés életbe lép,addigra megkétszereződik ez a szám.Amikor sorra gyújtják fel a házakat a kétségbeesett emberek,akkor majd a fejéhez kap a többi ember hogy most lehet,hogy engem fog kisemmizni ez a bagázs.?Ébredjünk már fel!
labos
Nem volt kötelező devizahitelt felvenni!!!
Az én forinthitelem havi 1000ft-tal került többe 2005-ben mint az ugyan olyan kondíciójú devizahitel. Most sír a sok kapzsi-sóher ember, akiket a bankosok sem tudtak lebeszélni a devizahitelről. Nekem 7 év alatt 300ft-t emelkedett a hitelem , lassan letelik és 26000 ft most is.
Palikát idézve--hova a kurva anyjukba tették a józan paraszti eszüket, mikor felvették a hitelt, nem gondoltak arra, hogy vissza is kell fizetni ???
A leginkább dühítő hogy most az egész ország fizeti meg ennek a felelőtlen embertömegnek a tévedését, olyanok is akik felelőségteljesen, értelmesen képesek gondolkodni,cselekedni, gondolni a jövőre. Eddig potom 300 milliárd forintba fáj az államnak, nekünk.
gabrella
@labos: Ezeket nem fizeted,az biztos,akiket most árvereznek el, csak azokét akik voltak olyan jó anyagi helyzetben és ki tudták fixen fizetni a tartozásukat.
Pld. az én felelőtlen hitelemet sem fizeted, mert ugyan CHF-es de autó.
Lehet,hogy én a buta és felelőtlen felvettem a devizahitelt, de azok az okos önkormányzatok, polgármesterek pld. Kósa is és a többi akik CHF-ben adósított el a városukat arról mi a véleményed???
labos
a jelzálog hitelekre vonatkozik amit írtam, amikor a saját egy szem lakását kockáztatják ilyen felelőtlenül emberek.
Az árfolyamrögzítés költségeit az állam és a bankszektor fizeti, de szerintem az utóbbi nem hiszem hogy ráfizetne erre
hát az önkormányzatok , majd elszámolnak a városuknak a tettükkel, hogy ez most milyen és mekkora kárt is okozott valójában a devizahitel. Évekig rengeteget megspóroltak a devizahitelekkel, most persze többe kerül, de lehet nem nem olyan rossz a deficit a hitel teljes futamidejére vetítve
KöBüKi
Csodákat!!!A valós szám sokkal nagyobb.!!Miért kell folyton hazudozni.???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.