Az uniós országok pénzügyminiszterei jóváhagyták a Magyarországot megillető kohéziós források részleges felfüggesztését a következő évre, de egyben úgy döntöttek, hogy amennyiben Magyarország megteszi a szükséges kiigazító lépéseket, az intézkedést már idén júniusban haladéktalanul hatályon kívül helyezik - közölte kedden Brüsszelben Margrethe Vestager Hansen, az EU-elnökséget ellátó Dánia gazdasági minisztere.

Az Európai Bizottság javaslatára a kohéziós forrásokból 495 millió eurót fagyasztanak be 2013. január 1-től, de csak abban az esetben, ha Magyarország nem tesz hatékony lépéseket a költségvetési hiány tartósan három százalék alá szorítása érdekében.

A büntető intézkedést már idén júniusban hatályon kívül helyezik, ha Magyarország addig meghozza az elvárt kiigazító lépéseket. Az előző napokban még olyan értesülések láttak napvilágot, hogy a miniszterek szeptemberben térnének vissza Magyarország ügyére.

Hétfőn az euróövezeti pénzügyminiszterek a rossz deficitadatokat felmutató Spanyolországgal szemben jelentős megértést mutattak. Ennek nyomán kedden több uniós ország arra az álláspontra helyezkedett, hogy Magyarországgal szemben is méltányosabban kell eljárni, így a döntés a vártnál sokkal jobban elhúzódó vita nyomán született meg.

Matolcsy György szerint a magyar nemzeti érdekek és az európai uniós értékek szempontjából egyaránt ésszerű megoldás született kedden Brüsszelben, a Magyarországgal kapcsolatos kezdeményezésekről. A miniszter szerint a döntéssel megszűnt az országgal szembeni kettős mérce.

Az ülés után újságíróknak nyilatkozva a nemzetgazdasági megerősítette, hogy amennyiben Magyarország megteszi a szükséges kiigazító lépéseket, az intézkedést már idén júniusban hatályon kívül helyezik.

A Jobbik frakcióvezető-helyettese szerint "egy újabb zsarolásnak lehetünk a szemtanúi". Gyöngyösi Márton, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese azt mondta: "ez ugyanannak a zsaroló politikának a folytatása, amelyet Magyarországgal szemben az EU hónapok óta folytat".

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

zsolti
nem nem, magyarul így van helyesen: ha szétlopjátok a haverokkal a pénzt meg elszórjátok hülyeségekre, akkor nem kaptok egy fillért se.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
taglo
Ez a vízfejű ,,matocsi,, még pozitivan értékeli a döntést ,és örülneki ,ez a BIRKA !
Dr.luigilongo60
@taglo: Abba mindig is profik voltak, hogy a kudarcokat is sikernek mutassák be, a sok birka meg mindig a széljárásnak megfelelően béget.
coyote3
Hogy is mondta vekker? "Csak egy technikai ügy" ... Na ilyen egy 150 milliárdos technikai ügy.
verőce21
@Don Quijote: De minden döntés az enyém(az ügyfélé) volt! Bemegyek a bankba vagy nem megyek be, kötök szerződést vagy nem, az első bankba esek be vagy a tizedikbe.

Sajnos képernyőről ömlő reklámokkal elhitették az emberekkel, hogy ingyen van a pénz! Csak fel kell markolni és minden vágyuk teljesül.

Nem érdekel az ügyfél keresete, hitelképessége, nulla %-tól személyigazolvánnyal, egy szépen és felhőtlenül indult kapcsolat, "ugye Nyuszómuszó?"
Don Quijote
@verőce21: valóban eldönthetted hogy melyik feltételt választod, de egyen sem változtathattál. Vagy Te jársz rosszul vagy Te jársz rosszul, ez a mindendöntés a tied ugye tudod hogy kacsa:-))
deviance
zsaroló politika? nem az lenne a cél, hogy a költségvetés ne hitelre támqszkodjon, hanem a saját lábunnkon meg tudjunk állni?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.