A Demokratikus Koalíció (DK) arra kéri a KDNP-frakció tagjait, hogy ne szavazzák meg az új országgyűlési törvényt és ezzel ne szüntessék meg a DK frakcióalakításának lehetőségét - mondta Vadai Ágnes szombati sajtótájékoztatóján.

Az ellenzéki politikus emlékeztetett rá, hogy az országgyűlési törvényjavaslat szerint a DK nem alakíthatna frakciót, mivel nem indult az előző országgyűlési választásokon, így nem érte el a parlamentbe jutáshoz szükséges küszöböt. Vadai Ágnes emlékeztetett arra, hogy a KDNP szintén nem indult önállóan a választásokon.

Az ellenzéki képviselő hozzátette: míg a DK népszerűsége a parlamentbe jutáshoz szükséges küszöb körül mozog, addig a KDNP népszerűsége tulajdonképpen "tizedszázalékokban mérhető." A DK szerint a mostani eljárás azt jelenti, hogy nem a választók akarata, hanem a Fidesz jóindulata döntené el, hogy melyik párt alakíthat frakciót és melyik nem.

Az ellenzéki párt ezért arra kéri a KDNP-t, hogy vállaljon szolidaritást a DK-val és ne szavazza meg az országgyűlési törvényjavaslatot, így nem lenne meg a szükséges kétharmados többség és a DK a KDNP-hez hasonlóan alakíthatna frakciót. Vadai Ágnes a KDNP-s politikusoknak címezve idézett Máté evangéliumából is: "szeressétek ellenségeiteket!" Az ellenzéki politikus szerint ráadásul a DK nem is ellensége, csak politikai riválisa a KDNP-nek, amelyet a Fidesz megpróbál elhallgattatni.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csizmás Kond
Szerintetek, az aki hátat fordít egy pártnak, kinek a hátán bejutott a parlamentbe annak miért kéne engedni, hogy a saját szakállára csak úgy politizálgasson jó pénzért...a mi bőrünkre ?
Lehet kiabálni, viszont a renegát az renegát marad.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
abacs62
@nahát: Én sosem török pálcát senki felett, míg meg nem győződök róla, hogy mi áll valójában a háttérben. A "magánnyugdíjt" kirabló banda, ha 50-et ver a seggembe a nyelve másodpercenként, akkor sem tud visszakapaszkodni a "kiskosárba", ha érted mire gondolok.
nahát
@abacs48: hát most törtél pálcát valakik felett- de nem biztos, hogy tudjuk hogy a "kirablás" volt-e vagy nem. Egy biztos kötelező volt fizetni, nem volt választás, a kamatok meg eltűntek, azaz valakik lenyúlták, szerintem már ez is rablás volt
szaboria1
@Csizmás Kond: Így is felfoghatod de azért más hátul ütője is. Nem választhatják be semmilyen bizottságba. Ez nem más mint a Fidesz trükkje. A KDNP-nek sem volna szabad lennie frakcíója. Ugyanis közös listáról indultak.
kamazuka
A hatalomért előre elvtársak!
Mindhalálig!
profon
Van egy álmom. Összedől a parlament és ez a sok ingyenélő ,csak saját érdekét néző senkiházi mind bent lesz. Csak keserűbbé és nehezebbé tették az életünket ,pedig semmibe se kerülne ,hogy jobb legyen. Felőlem ott rohad meg mindegyik ahol akar

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.