A Jobbik szerint egy közös ellenzéki köztársaságielnök-jelölt állítása teljesen kizárt és a Jobbik az MSZP által javasolt Sólyom László jelölését sem támogatja - mondta Dúró Dóra keddi sajtótájékoztatóján.

A Jobbik szóvivője hangsúlyozta: pártja továbbra is kitart az új államfő közvetlen megválasztásának javaslata mellett. Emlékeztetett arra, hogy Orbán Viktor 2005-ben szimpátiaszavazást hirdetett az akkori államfőjelölt személyéről. Dúró Dóra szerint a Fidesznek most is támogatnia kellene, hogy az emberek véleményét is megkérdezzék, nem szabadna "megfutamodniuk kormányon az emberek véleményétől".

A szóvivő megerősítette, hogy a Jobbik konkrét személyekről és esetleges saját jelöltjéről a szerdai elnökségi és frakcióülésén tárgyal.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
qwertt
@sport50: No, ezen akar segíteni a Jobbik. Nem a pártoknak kellene köztársasági elnököt választani, hanem a választópolgároknak.
Cigány orsósék számára természetes, hogy kihagyják az embereket a történetből, hiszen számukra az kockázatos. Vagy megválasztják azt az embert, aki nekik jó, vagy nem. Ezt nem vállalják, hiszen a fidesznek nem elég a 2/3, a Sándor Palotába is egy fidesz káder kell, aki szemét, népnyúzó húzásaikhoz maximálisan asszisztál.
zsolti
@qwertt: és szerinted a zemberek kit fognak választani? a fidesznek van még mindig a legnagyobb támogatottsága, ők tudnak legjobban mozgósítani, akit ők támogatnak, kampányolnak mellette, az lesz megszavazva, a jobbik meg jól pofára esik a populista ötletével. végeredmény? ugyanaz. kidobott pénz a népszavazásra? rengeteg. kidobott párt-pénzek a kampányokra? rengeteg.

ötpártilag találjanak valakit, és akkor nincs apelláta. minden más esetben lesz kire mutogatni, lesz lehetőség kikezdeni az elnököt. és akkor ugyanott vagyunk mint schmittel.
sport50
@qwertt: szerintem is az lenne a legjobb ha mi szavazhatnánk,de akkor is ők adják meg kire lehetne.azorbán pedig biztos nem engedi,hogy a nép választhasson!!
qwertt
@zsolti: Látom, jól jött a segítség.
@sport50
Igazatok van, a felhozatalról nem a választók döntenek, ennek ellenére támogatom a Jobbik elgondolását.
A pártok nem fognak tudni közösen jelöltet állítani, mert a politikai széthúzás ezt nem teszi lehetővé, ráadásul a nem gondolkodó, agyatlan fülkeforradalmárok elintézték a 2/3-os többséget orsóséknak.
bosszants
Basszus, már megint igazam lett:(
Gyurcsány összebeszélt Orbánnal és majd két évig bomlasztotta a bal oldalt.
A jobbik szintén Orbán kreálmánya!
Ha ez a hülye magyar hagyja, hogy egy elmebeteg despota uralja akkor meg is érdemli a sorsát!
Csizmás Kond
@zsolti: A közös nem hiszem, hogy részközöst jelentene...
és hogy példát is említsek a ház amelyben lakom közös a családommal, de másnak ahhoz semmi köze. Tehát ha közösségnek csak azt érted mait az MSZP és a LMP állít az csak részközösség mert a parlamentben több " felekezet " van és akkor lenne közös, a azt mindenki támogatná.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.