Igazságügyi szakértőt kérhet, jegyzőkönyvet vetethet fel, panaszt tehet a Magyar Energia Hivatalnál az a fogyasztó, aki nem ismeri el az állítólagos szabálytalan gázvételezést. Ezeken a lehetőségeken túl bíróságon érvényesítheti érdekeit, bár igaz, a jogi eljárás kimenetele bizonytalan, költséges, és évekig is elhúzódhat. A szabálytalan gázvételezések ügye tízezreket érint az országban, és rengeteg jogvita van gázszolgáltatók és fogyasztók között.

Forrás: [origo]
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Feraj49
@marlin2: Sajnos teljesen igazad van.A rendszerváltás,a rendszerváltók hozta ide ezt a sok söpredék szolgáltatókat,és valóban hatóságként akarnak fellépni.Nem kell félni bíróságra ők nem mennek,mert a szabálytalan vételezést annak kell bizonyítania aki perel,ezt sokszor a szolgáltató nem tudja bizonyítani,ezért inkább felszólító levelekkel basztatja az ügyfelet,havonta,hetente.Majd jön a szolgáltató ügyvédje és felszólító levelet küld.Válaszolsz neki,hogy adja bíróságra az ügyet arra már nem hajlandó ,mert ismeri az előbb leírtakat.Addig játsszák ezt amíg ki nem fárasztják az ügyfelet és nem megy a bíróságra.De ott meg neki kell bizonyítani az igazát ami szinte lehetetlen,mert a magyar ember eddig nem volta szolgáltatók által elkövetett csalásokra felkészülve.Drága kormányunk meg asszisztál hozzá !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nahát
mocskok a szolgáltatók tény, de a fogyasztók pofátlan kis hányada miatt lettek ennyire bunkók!
Mert sportot űznek egyesek a gázlopásból, pl ( fóliaházfűtés egész télen leszerelt gázórával( lefizetett leolvasóval) persze azért néha visszarakják hogy mérjen valamit
A szolgáltatók is átestek a ló túloldalára, de azért valljuk be ,a problémás esetek egy részében nem alaptalan a gyanúsítás, még ha ezek a fogyasztók el is játszák a nagy halált
marlin2
Szóval, hogy mit tehet a fogyasztó??
- Nem engedi be a gázost, csak akkor, ha előre egyeztetett időpontban jön!! Ez úgy néz ki, hogy a szolgáltató kér(!) két időpontot, amiből az egyiket el kell fogadni!! Nekem nincs vezetékes gázom, ezért csak általánosságban tudom, de benne kell lenni a szolgáltatási feltételekben!! Gondolom egyértelmű és életszerű, hogy nem nekem kell glédában várnom!!
Az előre bejelentett időponthoz (hacsak nem lopással gyanúsítanak) jogom van!! Viszont ha gyanúsítanak, akkor rajtuk a bizonyítási kényszer, és csak hatósági személy(!) kiséretében jöhetnek be a lakásomba!!
És mindenkinek joga van az alábbiakhoz, hogy a bíróságon meglegyenek a bizonyítékai, mert ellenkező esetben "ráverik a balhét"!!
- Hívok két szomszédot tanúnak, hogy a bíróságon "ne én legyek a hunyó"!!
- A gázos minden mozgását, és a mérőórát a "művelet" megkezdése előtt, közben és utána többször lefényképezem, hogy a bíróságon mindenről legyen bizonyítékom, és ne én legyek a hunyó!!
- Csak olyan jegyzőkönyvet szabad aláírni amivel egyetértek, és azt tartalmazza, ami a helyszínen valóban történt!!
- a jegyzőkönyv minden oldalát közvetlenül a szöveg után, a jelenlévőknek szignóval kell ellátni
- Jegyzőkönyvet legalább három példányban kell elkészítetni!! egy marad "nálam", egy marad a tanúknál, egyet elvisz a szolgáltató!!
A jegyzőkönyvet a gázosnak kell elkészíteni!! Ha nem tud írni, hozza a titkárnőjét!!
Körülbelül ennyi kell ahhoz, hogy esélyed legyen az igazad bizonyítására!!
Tudom, hogy macerás, de más módja nincs!!
Feraj49
@nahát: tegnap 20,10-re:valóban vannak néhányan csalók,de ez még nem ok arra,hogy mindenkit potenciális bűnözőként kezeljenek,és eleve feltételezzék a csalást akkor is ha nem történt.Mint ahogy @taglo: is írta,feltételezett fogyasztást.Kedves szolgáltató hazájában ezt nem merné megcsinálni csak Mo-on,mert olyan kártérítést fizetne ,hogy csak na.Ez nem más mint a büntetőjogban az "ártatlanság vélelme"-nek a mellőzése.azaz ismét visszatérünk,hogy minden fogyasztó bűnöző.
marlin2
@Feraj49: Szomszédom!! 10 éve költöztek oda!! Azóta rendesen fizették a (minenévben kb. ugyanannyi) gázszámlát!! Tavaly "jött a gázos" és leszerelte a gázórát, mert lejárt a szavatossága"(?), vagy mi!! A "plombák épek voltak"!! Két hónap múlva kaptak egy értesítést, hogy mivel "babrálták az órát"(?) vizsgálatot végeznek X napon amin ők is jelen lehetnek!! Mivel a munkahelyükön nem kaptak szabadságot nem tudtak elmenni - de szerintem mindegy lett volna!! Majd egy hónap múlva a "szolgáltató" megbírságolta őket 340000.- Ft-ra, mert ..., miért is?? A gázoscég(!) ügyfélszolgálata elismerte (szóban), hogy szerintük is annyit fogyasztottak, amennyi után fizettek, de a "szakértő" szerint az órát "visszatekerték, és "lehetőséget kaptak" a "gázoscég" a fele büntetést elengedi, ha 8 napon belül egyösszegben befizetik a "díjat"!! Viszont ha 30 napon belül nem, vagy nem egyeznek meg "részletfizetésbe" kikapcsolják a gázt!!
Ügyvédi tanács: nem tudnak semmit bizonyítani, jobb, ha fizetnek!!
Jött a futkosás kölcsön, fizetési előleg, stb. kifizették, és vettek egy fényképezőgépet, hogy "felkészülten" várják a következő "rablót"!!
Feraj49
@marlin2: Pont erre számít a szolgáltató,az ügyfél úgy is fizet,ha pedig fizet elismeri a jogosulatlan gázfogyasztást,és ezzel a kör bezárul.A szakértőt meglehet "szakértőztetni"!!! /A szakértőt első körben szolgáltató bízta meg,azaz ő fizeti,ezért neki kedvez ,ezért kell az Én részemről egy ellen szakértő (benne legyen a szakértői listában )/ Per esetén a bíróság is kirendel szakértőt/A többit az előző hozzászólásomban olvashattad. Egyszer már leírtam,az ügyvéd pert nem veszít csak az ügyfél.Elég balf... /ácán/ egy ügyvéd,ha csak ennyit tud mondani.
bosszants
Tessék mondani az még senkinek nem jutott eszébe, hogy beszerezhetőek mindenféle kézi rakéta eszközök?
Amilyen az aggyonisten olyan a fogaggyisten!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.