A kormány gyorsan meg fogja hozni az eddig megküldött javaslatoknak megfelelő intézkedéseket a Magyar Nemzeti Bank ügyében, és az adatvédelmi hivatallal, valamint a bírák nyugdíjazásával kapcsolatban is már csak két jogvita maradt fenn - erről tájékoztatta Orbán Viktor miniszterelnök José Manuel Barrosót, az Európai Bizottság elnökét kedden Brüsszelben.

Orbán Viktor miniszterelnök egyebek között arról biztosította José Manuel Durao Barroso európai bizottsági elnököt keddi brüsszeli találkozójukon, hogy a magyar igazságszolgáltatás függetlenségét semmi sem veszélyezteti.

Mint ismeretes, decemberben az Országgyűlés Handó Tündét, Szájer József Fideszes EP-képviselő feleségét nevezte ki az Országos Bírói Hivatal élére. A bírósági csúcsszerv vezetőjeként ő dönthet arról, hogy ki lesz bíró és bírósági vezető Magyarországon.

A miniszterelnök brüsszelben hozzátette, hogy a Velencei Bizottság által javasolt azon lépéseket, amelyeket a kormány már elfogadott, gyorsan és egészében végre is hajtja.

A Magyar Nemzeti Bank ügyében a kormányfő azt jelezte a bizottsági elnöknek, hogy a kormány gyorsan meghozza az eddig megküldött megoldási javaslatoknak megfelelő intézkedéseket, az Európai Központi Bankkal pedig folytatja a "biztató előrehaladást mutató" konzultációt az általa felvetett kérdésekről.

Az adatvédelmi hivatallal és a bírák nyugdíjazásával kapcsolatban a magyar közlés szerint a vitás kérdések többsége sikeresen lezárult, már csak két jogvita maradt, a kormány ezekkel kapcsolatban "tudomásul veszi, ha azok lezárására az Európai Bíróság eljárásában kerül sor".

A bizottsági elnökkel folytatott megbeszélés után Orbán Viktor Brüsszelben újságíróknak egyebek mellett azt mondta, lényegében elhárultak az akadályok a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) folytatandó hivatalos tárgyalások megkezdése elől.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Igazsagoszto
Biztosította... :)
Nem fenyegeti semmi a függetlenségüket, mert már mindet elvették és a maguk hatalmát bebetonozták.
Barroso nyilván nem tökkelütött hülye, hogy mindezt elhiggye...
coyote3
Na megint egy orbitális vekker hazugság...:)
glycerin
Két ügyvéd találkozik:
- Hogy vagy? - hazudja az egyik...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.