Készen áll az Európai Bizottság arra, hogy megkezdődjenek a pénzügyi tárgyalások Magyarországgal és a Nemzetközi Valutaalappal - jelentette be a testület szóvivője szerdán Brüsszelben.

A bizottság a szerdai testületi ülésen úgy ítélte meg, hogy Magyarország "elégséges lépést tett és kötelezettséget vállalt" ahhoz, hogy elinduljanak a hivatalos tárgyalások. Azt nem közölte a bizottság, hogy pontosan mikor kezdődhetnek a megbeszélések.

Kész lezárni a bizottság a Magyarország elleni kötelezettségszegési eljárást a Magyar Nemzeti Bank ügyében is, az adatvédelmi hatóság függetlenségének és a bírói nyugdíjkorhatár csökkentésének ügyében azonban a testület az Európai Bírósághoz fordul.

Olivier Bailly a bizottság döntéseit ismertetve elmondta: a biztosok úgy ítélték meg, hogy az elhatározott lépéseknek köszönhetően a magyar jegybanktörvény összhangban lesz az uniós jogszabályokkal. Emlékeztetett arra, hogy a módosítások végrehajtásáról Orbán Viktor miniszterelnök kedden személyesen is biztosította José Manuel Durao Barroso bizottsági elnököt.

Az adatvédelmi hatóság függetlenségével kapcsolatban a bizottság tapasztalt előrelépéseket, de úgy véli, hogy a nemzeti hatóság létrehozása, illetve az intézmény elnökének elbocsátása továbbra is uniós jogba ütközik.

A bírói nyugdíjkorhatárt illetően a bizottság azt is kéri, hogy az uniós bíróság sürgősséggel vizsgálja meg a kérdést. A magyar hatóságoktól pedig Brüsszel azt kéri, hogy ennek a szabálynak a gyakorlati alkalmazását a gyorsított ítélethozatalig függessze fel.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bundi
hát kedves vezérünk kénytelen volt lehajolni a szappanért, mert lassan már a saját pénze is veszélyben
nagy tamara
Biztos,hogy ez jó lesz mindannyiunknak? Vagy csak arról van szó miképp válik kis országunk mások martalékává?
lópicigáspár
" a módosítások végrehajtásáról Orbán Viktor miniszterelnök kedden személyesen is biztosította José Manuel Durao Barroso bizottsági elnököt."

Ez a Barroso ennyire naiv? Pedig mindenki tudja, hogy királyunk hazudik! :-(
DR Eric CARTMEN
Itthon úgy fogja előadni az alcsúti, hogy győzött!!! Had örüljenek a fülkések. Azok még elhiszik neki. Szervezik is az új birkamenetet: ÉLJEN !!GYARMAT LESZÜNK!!! alcímmel.
sza
@DR Eric CARTMEN: A birkamenet a legjobb.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.