Mínusz második napot is tartanak az idei, 20. Sziget fesztiválon: augusztus 5-én vasárnap az 5. magyar dal napját rendezik meg több mint hetven előadóval, tizenegy órán át.

"Bár az idén kevesebb pénzből valósul meg a Sziget, mint tavaly, reményeink szerint így is sikerül többet és jobbat adnunk, mint eddig. Most nem minden műfajnak lesz önálló színpada, jó néhány helyszín, például a világzenei színpad máshová költözik és megújul, ugyanakkor többet költünk a kinézetre, a látványos megoldásokra" - fogalmazott Gerendai Károly, a Sziget főszervezője a csütörtöki budapesti sajtótájékoztatón.

Mint elhangzott, a fő programok egyik felvezetéseként a mínusz második napi magyar dal napja augusztus 5-én vasárnap délben kezdődik és 23 óráig tart. Presser Gábor, a magyar dal napja ötletgazdája felidézte, hogy az első ilyen rendezvény is a Sziget fesztiválon volt (2008-ban a mínusz egyedik napon), azóta három országos programot tartottak az elmúlt három évben szeptember második vasárnapján.

A szigetes magyar dal napja fellépőinek névsora még alakulóban van, de a sajtótájékoztatón megjelent mások mellett Fenyő Miklós, Czutor Zoltán, Bródy János, Nagy Feró, Kovács Kati, Karácsony János, Török Ádám és Balázs Fecó is.

"Lehet, hogy a gazdasági helyzet miatt kevesebb helyszínen és színpadon, de idén is megtartjuk az országos rendezvényt szeptember 9-én" - erősítette meg Presser Gábor.

A szervezők már korábban közölték, hogy az idei Sziget mínusz egyedik napján a Csík Zenekar ad koncertet olyan közreműködőkkel, mint például Szörényi Levente, Hobo, Kiss Tibor, Lovasi András vagy Ferenczi György. Azt most jelentették be, hogy a nulladik napon, augusztus 7-én nemcsak Ákos tart nagyszabású koncertet, hanem egész napos metál napot is rendeznek, részben annak kompenzálására, hogy idén nem lesz rock-metál nagyszínpad.

Az idei Szigetre jelezte részvételét Michael Eavis, a Glastonbury Festival alapítója, valamint a Roskilde Festival és a japán Fuji Rock főszervezője. A pop-rock nagyszínpadon lép fel mások mellett a Stone Roses, a Killers, a Placebo, a Korn és az LMFAO, a World Music Party Színpadon a Pogues, valamint a Shantel & Bukovina Club Orkestar.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.