A nemzeti együttműködés rendszerében nincsenek oligarchák - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a parlamentben.

A kormányfő az LMP-s Karácsony Gergely azonnali kérdésére válaszolt. Az ellenzéki politikus azt tudakolta, hogy a kormány miért Fidesz-közeli oligarchák - például Simicska Lajos és Nyerges Zsolt - érdekeit képviseli, miért nem a magyar emberekét.

Orbán Viktor úgy felelt: a nemzeti együttműködés rendszerében nagytőkések vannak, oligarchák azonban nincsenek és nem is lesznek. "A mi fölfogásunk szerint oligarcha az a milliárdos, aki közvetlen politikai hatalmat is akar szerezni a gazdasági súlya mellé (...) és elfoglal például egy pártot (...) vagy miniszterelnökké választják" - mondta, megjegyezve, hogy a Fideszt ezt ellenzi és visszautasítja.

"A Fidesz a középosztály kezében fogja tartani a hatalmat" - húzta alá. Hozzátette, kormánya azt szeretné, ha minél több nagytőkés, sikeres középosztálybeli, és minél kevesebb szegény ember lenne Magyarországon, ehhez pedig sikeres vállalkozásokra van szükség.

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
genyó kapitány
Az a legszomorúbb, hogy nincs alternatíva.
Mszp- Komcsi, nagytőkés tolvaj banda
Lmp- Szoclib, cionista tolvaj banda.
Jobbik- Demagóg, ostoba tolvaj banda.
DK- Kretén, retardált tolvaj banda.
Fidesz- Mixeljük össze az összes többit és tegyük a végére a tolvaj jelzőt.

Válassz magyar.
marlin2
"A mi fölfogásunk szerint oligarcha az a milliárdos, aki közvetlen politikai hatalmat is akar szerezni a gazdasági súlya mellé (...) és elfoglal például egy pártot (...) vagy miniszterelnökké választják" - mondta, megjegyezve, hogy a Fideszt ezt ellenzi és visszautasítja.
Akkor mit keres ez a "falusi futballista oligarcha" a miniszterelnöki székben?? - ha a Fidesz "ezt ellenzi és elutasítja"!!
Ugye a nyilatkozó oligarcha(!)"törpenagyság" története ott kezdődött, hogy egy szakadt farmerba bekerült a parlamentbe és politikai befolyását felhasználva (székháztól-bányán át- szőlőig) milliárdos lett, - miniszterelnökké választatta magát - és most megint a közvetlen politikai hatalmat bírtokolva részvénytársaságot csinál Magyarországból a maga és a haverjai számára!!
(A sok fideszszavazó, 300.- forintos . . . . , fülkeforradalmár meg (még) tapsol hozzá!!
" A MÚLT ELKEZDŐDÖTT!! " " Hajrá magyarok!!
nyanya001
Már azzal is egyértelművé tette Orbán az oligarcha barát politikáját,
hogy az 1 kulcsos adóval nekik kedvezett nem az alacsony jövedelműeknek !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.