Az egyszerűsített vállalkozói adó változása és a korhatár alatti nyugdíjasok átsorolása miatt jelentősen csökkent a nyugdíjasként egyéni vállalkozásból is élők száma. A többi egyéni vállalkozói kategóriában növekedés vagy stagnálás volt az első negyedéves adatok szerint.

Forrás: [origo]
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

gabrella
Itt volt az ideje! Nyugdíjat kap és még elveszi a fiatalok elől a lehetőséget.
anka
@gabrella: - ha vállalkozó akkor nem, inkább munkát ad!
- egyébként én sem vagyok híve, hogy nyugdíjast alkalmazzanak mikor aktívnak nincs munkája.
zsolti
@gabrella: egyéni vállalkozókról van szó, te együgyű, kitől vesz el munkalehetőséget? saját magának teremtett eddig, azzal hogy pl. a 60 éves juci néni egy kis vegyesboltot tudott eddig nyitni a garázsban vagy akármit, amivel kiegészítheti a szar nyugdíját. gondolkodhatnál is néha, nyilván nem az kényszerül rá a munkára még ennyi idősen is, akinek százezreket hoz a postás.
gabrella
@zsolti: Melyikünk az együgyű, ha nem ismeri a vállakozás működését? A nyugdíjas nyit egy boltot sokkal kevesebb árréssel termeli ki a hasznot,mivel már nem kell járulékokat fizetnie.
Míg az aktív korú kénytelen nagyobb árréssel dolgozni ezek miatt, a végeredmény,hogy az aktív megy csődbe nem a nyugdíjas aki még blokkot sem ad mert nincs mit veszítenie.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.