A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kutatói szerint másfél millióval csökken 2060-ig a magyarországi népesség, és egyre inkább elöregedik a társadalom.

A KSH a népesedési világnap alkalmából kedden mutatta be a Népességtudományi Kutatóintézet Demográfiai portré 2012 című kötetét. Az eseményen Földházi Erzsébet, az intézet tudományos főmunkatársa azt mondta, 2060-ra a születéskor várható átlagos élettartam nőhet, várhatóan közelít egymáshoz a nők és a férfiak élettartama.

Spéder Zsolt, az intézet igazgatója arról beszélt, hogy 2011-ben 88.050 gyermek született Magyarországon, és ez a szám soha nem volt még ilyen alacsony. A születések számát tekintve az elmúlt három évben jelentős csökkenés figyelhető meg - tette hozzá.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kukac50
Egyre kilátástalanabb,kiszámíthatatlanabb a helyzet Magyarországon!
Mire szüljenek a fiatalok? Nincs munkalehetőség. Magyar fiatal asszonyt elvétve látni a terhesek táborában.
A megélhetésért szülők meg csak a segélyért és a családi pótlékért szülnek.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kukac50
@Horizont: Igen de aki munkanélkülit kap az nem akar szülni.
A keresztlányom sem akart szülni Magyarországon Monacóban meg szült igaz 38 éves koráig várt vele de ott feltudja nevelni.Magyarországon lehetetlen 22500-ből vagy 47 ezerből.
sza
@Horizont: Nekem 2 felnőtt lányom van. Az idősebbik komoly párkapcsolatban él. Dolgoznak rendesen azon hogy el tudják kezdeni az élezüket. De a gyerek szerintem még sokáig nem lesz esedékes, mert mire eljutnak odáig hogy saját lakásba költözzenek eltelik pár év.Ha hitelt vesznek fel fizetni kell. A munkahely nem biztos... Soroljam még?:)
DrGore
És kit érdekel? Addigra már halott leszek. Család, gyerek (sajnos de lehet hogy szerencsére)meg úgysem lesz vagy legalábbis nagyon kicsi az esélye. Úgyhogy részemről megbüdösödhet ez az egész anyagias rabszolgatartó világ.
Feraj49
Átkosnak ki kiáltott 1989 előtti rendszer nagyon rossz volt nem volt kérdés a gyerek születés.Most az "újvilágban" ahol minden jól és tökéletesen működik probléma! Rendszerváltók,hogy van ez ?
kukac50
@Horizont: Albérletbe lakóknak elég a saját megélhetésük,nem mernek gyereket vállalni.
batukán
Na, ettől bekaka a fityisz,. Öreg társadalom=agonizáló fityiszesek, hiszen az öregek nem szavaznak rájuk...azoknak nem el, hanem már megjött az eszük, nem igaz az a mondás:vén hülye!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.