Bándy Kata megerőszakolása és meggyilkolása miatt újra előtérbe került a halálbüntetés kérdése. Az emberek egy része úgy érzi, hogy bizonyos bűncselekmények elkövetőit semmi sem tartja vissza attól, hogy a tettüket végrehajtsák, különösen azokat nem, akik szinte a börtönbe járnak haza. Számukra az, hogy visszakerülnek a rács mögé nem jelenti valaminek a végét, nem jelent életreszóló büntetést. A legnagyobb közösségi oldalon naponta többször szembesül a felhasználó azokkal a felhívásokkal, melyek a halálbüntetés visszaállítására ösztönöznék az illetékeseket.

Forrás: nokorszak.hu
Feltöltő: Angelika
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mami48
Akkor legyen tényleges életfogytiglan, és dolgozzanak sóbányában, vagy valameilyen lepra helyen, és termeljék meg az eltartási költségeiket.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Mami48
Nagyon zavar, hogy gyilkosok 20-25 év után köztünk mászkálnak. Nem csak emiatt a lány miatt, hanem úgy általában.
Rézangyal
Címre reagálva: kell! Rossz megoldás, de szükség van rá.
Csizmás Kond
A halálbüntetés nem azért kell, hogy valakit meg lehessen ölni, hanem azért, hogy elriasszon a gyilkosságtól.
zsolti
@Csizmás Kond: nézz utána, egyetlen kutatás vagy tanulmány nem igazolta még, hogy a halálbüntetés elrettentő erejű lenne. ez nem indok, és aki ezt indokként hozza fel, arról ordít is rögtön, hogy mennyire van képben...
Mami48
Akkor legyen tényleges életfogytiglan, és dolgozzanak sóbányában, vagy valameilyen lepra helyen, és termeljék meg az eltartási költségeiket.
Csizmás Kond
@zsolti: Nem igazolja vagy nem tudsz róla ?
Mindig voltak, vannak és lesznek elvetemült egyedek, kiknek a mások testi sértése gyönyört okoz és azokat nem lehet semmivel elriasztani, de nem is azoknak szólna a törvény, hanem azoknak akik még gondolkodni képesek.
Csizmás Kond
Az még kimaradt, hogy ha ma életben volna a halálbüntetés akkor a Kata gyilkosa nem hencegett volna, hogy egyedül viszi el a balhét.
Rézangyal
A halálbüntetésnek igenis VAN elrettentő ereje! Normális ember nem kockáztat ekkorát. Kivételt képeznek a pszichopaták, de ők amúgy is más kategória. Nincsenek félelmeik, nincs lelkiismeretük, nincs semmijük, ami emberré tenné őket. Őket SEMMI nem riasztja vissza a gyilkolástól és nincs olyan kezelés, ami emberré tehetné őket. Nincs helyük emberi társadalomban.
zsolti
@Csizmás Kond: utánanéztem, és nem tudok róla. ha lenne ilyen, biztos beleakadok. (a civilizált országok közül az usa -ban van csak néhány államban, és az hogy még fennmaradt, annak kb csak történelmi okai vannak. és hogy mennyire nem visszatartó erejű ez, azt jól jelzi, hogy a többi állam azóta sem vette át.)

másrészt, aki gyilkolásra hajlamos, annak nem az jár az eszében, hogy hű, hol is gyilkoljak, hol nincs halálbüntetés, mert az életfogyt az aztán sokkal jobb. aki ilyenre szánja magát, annak egyetlen gondolata van, hogy ő úgyis tökéletes, őt úgysem fogják elkapni. ez lebeg csak előtte, nem az, hogy na most az életfogyt vagy a halál a rosszabb.
kissnagy
Évszázadok óta meg kellett volna szünnie a gyilkosságoknak, hiszen évszázadokig elrettentette a gyilkosságtól az embereket a halálbüntetés...
Egyébként, ha jól értettem a szöveget, tk. az ilyen topikok és témájuk miatt ad ki nyilatkozatot a család...
zsolti
@Rézangyal: mondod ezt te. meg mást mondanak a számok. (egyébként nincs olyan, hogy "normális gyilkos ember", meg "pszichopata gyilkos ember")
Mami48
@zsolti: nem olvastad a cikket. az usa 33 államában van halálbüntetés. az nem néhány.
zsolti
@Mami48: igen. a másik 17 -ben miért nincs?
Mami48
@zsolti: hiszed vagy sem, ez a része nem érdekel, csak egy tényt közöltem. nem az a lényeg, hogy megöljék a gyilkosokat - bár ha lányomra valaki kezet emelne, saját kezemmel fojtanám meg - hanem az, hogy ne akarják visszailleszteni őket pár év múlva a társadalomba. mondom: sóbánya.
kissnagy
@Mami48: George W. Bush (ismerős a név) texasi kormányzósága idején a halálbüntetések 17%-a téves volt! Remélem a haálbüntetést pártolók mennek ki házhoz megmondani a családnak:" Bocsi, hogy kivégeztük! Kiderült, hogy ártatlan volt... "
Az USA-ból átvehetnénk a fegyvertartási szabályokat is! Legalább lenne nálunk is olyan hír, mint 2 napja az USA-ból jött! A 3 éves kisfiú szétlőtte a 33 éves apuka fejét!
Nem minden arany, ami fénylik!!!
kissnagy
@Mami48: igaz-igaz! Akkor csak szimla olvasmány, amit írtam...bocs!
Angelika
@kissnagy: ez a cikk pont nem a gyűlöletkeltésről szólt, írhatta volna a cikkíró azt, hogy hogy egy lány, mert ha elolvastad volna tudnád, hogy a cikk kizárólag a tényekre szorítkozik. Arra, hogy mi minden nevében lehetett halálbüntetést kiszabni nálunk, és a világban. Ne csak a lead-ot olvasd, légyszi.
zsolti
@moiszikf: ennyi. kár is tovább ragozni.
Rézangyal
@zsolti: Már hogyne lenne! Találkoztál már pszichopatával? Nem? Akkor honnan tudod?
Ennyi. Kár ragozni...
Csizmás Kond
@zsolti: Szóval a civilizált amerikádnak kétharmadában biza kinyírják a gyilkost...
A másik, keleten ahol a vallás sok esetben pártolja a gyilkosságot halomra ölik egymást és mást mert azt tartják, hogy az jó...ha ugyanolyan módszerekkel tiltanak akár az ellenkezőjét is elérhetnék.
zsolti
@Rézangyal: és te találkoztál? akkor honnan tudod? ez aztán a vita, édes istenem... az elkövetés módjának van minősítése a büntetés szempontjából, az elkövetőnek maximum beszámíthatósága... de a gyilkosság az gyilkosság így is, úgy is.
kissnagy
@Angelika: Most klasszikusat fogok kérdezni! Mivannnn? Tényleg nekem akartad beírni ezt?
Elolvastam másodjára(!!!) is a cikket és fogalmam sincs, hogy ezt miért írtad nekem???
Írod, hogy
"a cikk pont nem a gyűlöletkeltésről szólt"
hol írtam én ennek az ellenkezőjét? Hol írtam, hogy a cikk nem tárgyilagos?
Én írtam:
"Egyébként, ha jól értettem a szöveget, tk. az ilyen topikok és témájuk miatt ad ki nyilatkozatot a család... "
tehát az alapcikk a halálbüntetésekről, a beírók- sokszor heveny indulattal, néha gyűlöletkeltően- a halálbüntetés visszaállításáról kommenteznek.Mindkettő következménye az eseményeknek, s gondolom ezt kívánja formálnik özleményével a család! A közlemény hatással lesz az ide beírókra is, tehát "az ilyen topikok és témájuk miatt ad ki nyilatkozatot a család... "
Légyszi vedd észre, hogy én nem kívánok gyűlöletet szítani ebben a témában sem. Igaz én elkötelezetten halálbüntetés-ellenes vagyok!De akkor sem! Igaz talán azért is, mert én láttam azt az utolsóként használt "bitót"!
Megértésedet köszönöm!
Bocs,de ennyi információ mellett nem tudok más választ adni!
diktátor
George W. Bush amerikai elnök szerint a halálbüntetés hatékony eszköz a bűnelkövetéstől való elrettentésre. Bush már texasi kormányzóként is jelentős számú halálraítéltnek utasította el a kegyelmi kérvényét.

Az elnök álláspontja szerint, amelyet Ari Fleischer, a Fehér Ház szóvivője ismertetett, a halálbüntetés hatásos elrettentő eszköz .
(MTI) 2003
verőce21
Én a gyilkosokat ténylegesen letöltendő életfogytiglani kényszermunkára ítélném.
kissnagy
@diktátor: A jó pap holtig tanul! Mi ebből a következtetés?

Hogy George W. Bush (+Ari Fleischer) nem pap!
Angelika
@kissnagy: Bocsi, részemről a paranoia, igazad van.
kissnagy
@Angelika: Semmi gond! Azért vagyunk itt, hogy "megbeszéljük"!:DD
Crazy Globe
Ha megnézzük Szingapúr mintáját, akkor láthatjuk, hogy a bűnözéssel szembeni kemény és határozott fellépés, a kábítószer-kereskedőkkel szemben a halálbüntetés következetes alkalmazása gyakorlatilag felszámolta a maffiabűnözést.
Az életfogytig tartó büntetés nem más, mint egy időben elhúzódó kivégzés, csak korántsem olyan humánus.
patrióta01
@kissnagy: Isten őrizzen!!! azért kíváncsi lennék, hogy ha a Te házadba törnek be,( bőrszíntől függetlenül) és péppé vernek, a nejedet a szemed láttára erőszakolják meg, vagy meg is ölik, vagy esetleg a gyerekedet bántják, Te mit tennél? Ha tehetnéd megölnéd azonnal, vagy azt mondanád, hogy majd valamelyik liberális bíró elítéli, és kap 25-30 évet!
Nem hiszem, hogy nem látnád szívesen 1 kötélen lógva!
Ameddig nem lesz vasszigor ebben az országban, az ilyen esetek mindennaposak lesznek!
www.baon.hu/bacs-kiskun/kek-hirek-bulvar/brutalis-rablas-a-ferfit-osszevertek-a-not-megeroszakoltak-452853#ArticleCommentsContainer
darwin
@moiszikf: Nem tudom,hogy a halálbüntetés ellen,vagy mellett szólsz.Mert a ne ölj,általában a pórnép egyszerű fiára ,fiának szólt.Egyházi inkvizíció bizony ölt.Királyi hóhérok,bizony öltek.A halálbüntetés is gyilkosság.Valakinek fel kell vállalni,hogy helyettem,aki helyeslem a halálbüntetést,megölje a gyilkost.Őt ki menti fel a halálos bűn alól.Ki dönti el,hogy ki ölhet meg,kit.Költői kérdések,mert sem te, sem én ,sem más nem tud helyesen válaszolni,amire nincs egy :de...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.