Átgondolná a szociálpolitikai támogatás (szocpol) rendszerét, a nyugdíjak meghatározásánál is figyelembe venné a felnevelt gyerekek számát és bevezetné a nagycsaládos-igazolványt Orbán Viktor kormányfő családpolitikai tanácsadója, Révész Máriusz.

Forrás: MSN Mai Nap
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

53 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Feraj49
@vörösfuvalat: Ne csodálkozz Máriuszon!Amikor a tüntetésen fejbe verték a kómás állapot nem múlt el,csak tünetileg kezelték!

@Levendula: @entero-nak öt gyereke van /ha jól emlékszem/.Neki nem lesz gondja a nyugdíjjal csak azoknak akik ésszerűségi okokból /nem akartam írni,hogy anyagi okokból mert esetleg megalázó / nem tudtak többet vállalni és van felelősség érzetük.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
SELIG
@Horizont: Vagy mondjuk otthagyta a házastársa. Ez már megint egy módszer, hogyan ne kelljen kifizetni a nyugdíjakat.
MissMici
Akinek sok gyermeke van, azt a sok gyermek közül biztosan tudja néhány gyermek támogatni amikor eléri a nyugdíjat.
Akinek csak egy van, az vagy támogatja, vagy éppen hogy neki kell támogatni a felnőtt gyerekét , ha az momentán munka nélkül van.
Szomszédomban fiatal család él, két kicsi bölcsis gyerekkel. Sok örömük telik a cseppekben. Az ember lánya a gyerekeket saját örömére, magának szüli.
vörösfuvalat
A félkegyelmű Máriusz ad tanácsot ,látszik is.Esetleg az a nő akinek meg több anyateje van az kapjon valami bónuszt mert bio a gyereke, nem tápszeres.
Aki meg szerencsére egészséges és évtizedekig nem vesz igénybe táppénzt annak a temetését állja a TB.Aki meg külföldinek csinál gyereket az meg büntetést érdemel mert az ellenséget segíti. Egyszóval hülyék de amint látom még fejlődésben vannak.
entero
@Horizont: Nem akar itt senki büntetni senkit, éppen azt akarják hogy akinek több gyereke van nagyobb nyugdíjat kaphasson. Attól az egyedülálló ugyanúgy meg fogja kapni a munkaviszonya után járó nyugdíját, de ugye eddig nem számítottak bele a nyugdíjba a gyesen töltött évek, ahogy a táppénz sem. Vagyis nem elvenni akar a kormány, hanem adni. A Fidesz éppen a nagycsaládosoknak akar ezzel kedvezni, és azok nem kizárólag romák.
kkalman
@entero: Rendben, a nagycsaládosoknak akar kedvezni a kormány. egy hiba van a "bevezetésre kerülő" rendszerben. A gyereknevelés költségei nem nyugdíjas korban "sújtják" az embert, hanem már sokkal korábban, a gyerek születésétől tanulmányai befejezéséig. Akkor kellene a nagyobb segítség. Akkor lenne szükség magasabb jövedelemre, stabil munkahelyre.esetleg arra, hogy a nagycsaládos szülők védettek legyenek, azaz, ne lehessen létszám leépíteni őket, vagy ha megszűnik a munkahely, akkor rövid időn belül, max 1-2 hét, új munkahelyet biztosítani nekik. Sokkal jobban hatnának az ilyen intézkedések a gyerekszülési kedvre, mint a magasabb nyugdíj ígérete.
Az ilyen és ehhez hasonló ötletelések folyamatosan amortizálják a kormányról alkotott képet, pedig az már elég pocsékul néz ki.
Levendula
@entero: te csak ne akarjál nagyobb nyugdíjat..Neked jó életed van most is, dicsekedtél, hogy nyaralni jársz többször is egy évben, stb...
overdose
@Pipec56: A ledolgozott évek is számitanak , hiába szarják a pulyákat attól még nem lesznek évek?csak egyett nem értek ők nem dolgoznak milyen alapon kapnak nyugdijat ?
sport50
eddig is növelte a nyugdíjéveket a gyerekek száma,de azt hiszem 3évnél többet nem lehetett beleszámolni,hiába volt több gyerek.
turul72
Herótom van már ettől a nagycsaládos ömlengéstől. Egy gyermeket fajlagosan többe kerül felnevelni, mint ahol több van. Ezt számítások igazolják.
A többgyermekesek, és főleg a nemhiába születettek mindenféle támogatást kapnak, míg nő az a gyermek. Ingyen tankönyv, ingyen étkeztetés, és ami teljesen nonszensz: havi támogatás, ha méltóztatik bemenni az iskolába a lurkó. És persze fel van háborodva mindenki, hogyha "egyéb" tevékenység miatt nincs ideje suliba járni, elesnek ettől a pénztől.

A gyes, és a táppénz a legújabb szabályozás szerint nem számít bele a nyugdíjba, tehát Fideszes törvény alapján. Anyámnak ezért nem lett meg a 40 éve , így csak előnyugdíjba tudott elmenni.
jancsik68
Látszik,hogy Révész Máriusz fejébőlazt a kevésészt is kiverték a rendőrök,ami netán volt.
lópicigáspár
És attól a szerencsétlen nyuggertől, akinek valami katasztrófa folytán az egy szem gyermeke elhalálozott, meg is vonnák!
gabrella
Ne izguljatok a cigányok ebből kiesnek, mert az egész életüket gyerekszüléssel töltik nem munkával, így nem lesz nyugdíjalapjuk.
2.3 gyereknél maximálnám.
lópicigáspár
@gabrella: Tévedsz! Nekik alanyi jogon jár, mint a segély és a lakás! :-(
gabrella
@lópicigáspár: Akkor nekünk is! Nem hinném,hogy a gyerekkészítés munkának minősül.
lópicigáspár
@gabrella: Nekünk csak a szájunk járhat! Még egyelőre! :-(
Feraj49
@vörösfuvalat: Ne csodálkozz Máriuszon!Amikor a tüntetésen fejbe verték a kómás állapot nem múlt el,csak tünetileg kezelték!

@Levendula: @entero-nak öt gyereke van /ha jól emlékszem/.Neki nem lesz gondja a nyugdíjjal csak azoknak akik ésszerűségi okokból /nem akartam írni,hogy anyagi okokból mert esetleg megalázó / nem tudtak többet vállalni és van felelősség érzetük.
Rézangyal
Ne igazítsák! Ez olyan sok ismeretlenes egyenlet, ahol nem lehet igazságot tenni! Ne tegyenek már úgy: akár az Isten!
QQCSI
@gabrella: Naiv vagy Te Kedvesem!
Én sem azért kapok annyi nyugdíjat,
amennyit, mert vakartam a ...
hanem mert .
Azaz, meglesz a romák nyugdíja,
feltéve, hogy lesz elég magyar,
aki kitermeli.
Mobil123
Na én rápacsáltam, mert csak egy gyerekem van / igaz 28 év munkában eltelt évem !/
QQCSI
@Mobil123: Ó, emiatt ne aggódj!
Feltételezem, hogy egyelőre aktív vagy,
tehát mire nyugdíjba vonulhatnál,
úgyis legkevesebb 70 év lesz a korhatár...
Tudod, egy gyerek is elég ahhoz, hogy...
...
Humor:
Az idegbaj örökletes betegség.
-Én is a gyerekektől kaptam. :)
Mobil123
@QQCSI: Jaj, én annak is örülni fogok, ha gyerekem azt mondja" itt az első fizetésem anyám"- már meghalhatok. csak az a gáz, hogy a lányom még csak 13 éves. Prosti sok
van még vissza.
soljanka
Gyönyörű! az ember - racionálisan gondolkodó- lánya nem mer szülni 1-2-nél többet, mert hát ugya azok hamar leszoknak az anytejről, aztán etetni, ruházni, taníttani kell majd őket stb.stb.
Mindeközben dolgozni is kell, akkor ugye fizetem az adómat, hogy a 10 kölkös, dologtalan, szakmanélküli,félázsiai horda is megkaphassa a neki járót a közösből,
aztán nyugdíjasként az eltelt 40-42 évi hereség után több nyugdíjat kapjon, mint a becsületesen dolgozó ember.
(Mindeközben a 10 kölök tovább fogja generálni magát gyerekgyártás ürügyén)
entero
@Feraj49: Mert nekem azért van ennyi gyerekem mert nincs felelősség érzetem? Köszönöm, ez kedves volt. Az a helyzet hogy szeretem nagyon a gyerekeket és nem esik nehezemre hogy ekkora legyen a családom, ráadásul nem az állam pénzén nőnek fel. Ha segítségre van szükség néha (NEM ANYAGIRA!!!), azt is könnyen megoldom. És ne aggódj, nem a nyugdíjból fogok megélni ha odakerülök, mert tudom hogy ez bosszant a leginkább.
QQCSI
@entero: Ne kapd fel a vizet!
Nem azokról szól itt a történet, ...
gabrella
Nekem tetszik,hogy megbecsülnék a gyereknevelést, mint munkát, mert az bizony egy életen át tartó készenlét.
Nyilván nem a megélhetési gyerekszülőket kell jutalmazni, hanem akik munka mellett felnevelnek 1-3 gyereket.
De ha egy entero féle is beleesik ebbe, bizony tőle nem sajnálom.
QQCSI
"De ha egy entero féle is beleesik ebbe, bizony tőle nem sajnálom."
@gabrella: Ezt most nem igazán értettem,
de én úgy gondolom, hogy rendszertől,
függetlenül vállal gyermeket az ember,
kivéve a vallási meggyőződésből , ill.
a megélehtésieket...
gabrella
@QQCSI: Ha valaki egész életében nem dolgozik (nő) és van 1- bármennyi gyereke azt nyilván nem kell nyugdíjbónuszban részesíteni.
Illetve még nyugdíjban sem.
De entero dolgozik, adót fizet stb. és megérdemli a nyugdíjbónuszt a feleségével.
QQCSI
@gabrella: Nem biztos, hogy értelek.
Nyilván annak jár nyugdíj,
aki megdolgozik érte.
Havonta iksz összeget fizet nyugdíjjárulékként..
A főállású anya is jogosult,, hisz erről beszél Viktorka!
Annyi nyugdíjat kap, mint mondjuk egy munkanélküli.
Egyik sem maga után fizet évekig, havonta.
Entero felesége például pont ilyen lehet...
otthon van, nem adózik, mert nincs jövedelme,
nem fizet nyugdíj járulékot, mert , dettó,
Az meg duma, hogy nem veszik igénybe az állami nyugdíjat!
Mindegyik él vele!
gabrella
@QQCSI: Bocsi, lehet,hogy én sem értem magamat. A főállású anyaság hülyeség.Igazad van, itt már megbukik.
QQCSI
Nincs semmi gond, nem olyan egyszerű ez.
@gabrella: Közel 40 évet dolgoztam, fizették utánam a nyugdíjjárulékot,
neveltem mellette a gyermekeimet, ehhez képest
fele annyi a nyugdíjam, mint azé, aki 10 évig sem fizetett ny.járulékot.
Hülye a rendszer, de Magyarországon Isten malmai tényleg lassan őrölnek.
Lehetne változtatni, lehetne jobbá tenni, de kinek az érdeke?
QQCSI
@QQCSI: Ha lehetne, az lenne az ideális, ha anyuka otthon maradhatna a gyerekekkel,
tisztességesen, becsületesen nevelhetné őket, ...
...mert apuka rendelkezik olyan munkahellyel,
amely biztosítja a család számára a gondtalan megélhetést.
QQCSI
@sport50: 2008.dec.31-ejével jöhettem el úgy nyugdíjba, hogy még beszámították a két gyermekem utáni kedvezményt, mint szolgálati időt.
Azóta nincs ilyen.
Ha jól emlékszem, két gyerek után másfél év számított szolgálati időnek...
Feraj49
@entero: 14.45-re.Én nem azt írtam,hogy neked nincs felelősségérzeted konkréten-bár a Te nevednél-lehet ezért félreérthetően fogalmaztam. Ezért elnézésedet kérem.
Speciel "néhány "' családra gondoltam akik egymás után szülik a gyerekeket,közben munka és jövedelem nélküliek,nem járatják a gyerekeket iskolába stb.stb.

Viszont Te is tévedsz,ha arra gondolsz,hogy a nyugdíjad bosszantana.Igazából most az számít nekem mennyi lesz mire odakerülök,és ha megélem,és miféle embertelen módon akarnak belőle kisemmizni! /Estleg visszamenőleg ?/
entero
@QQCSI: Te már csak tudod, gondolom átlátsz a monitoromon is. Az én feleségem vezető óvónő, és ahogy most is elérték a legkisebb srácok a 3. évüket együtt mentek vissza az oviba. Maradhatott volna 6 évig mert ikrek, vagy akármeddig ha akar, de ő imádja a munkáját, és nem azért van két diplomája hogy otthon üljön egész nap. Megint csak az ítélkezés látatlanból. Gratulálok. Egyébként azt sem lehet senkinek a szemére vetni ha otthon van a feleség egész nap a gyerekekkel, ha a férj megkeresi bőven ami a megélhetéshez kell.
entero
@Feraj49: Rendben, igazad van, én értettem félre. Részemről nincs harag.
sza
Nekem 3 gyerekem van. Ne akkor vegyék őket figyelembe amikor nyugdíjba megyek hanem most amikor tanulnak. Hiába az adókedvezmény, nem tudjuk kihasználni mert nem keresünk annyit. Családi nem jár csak egy után hiába tanul a két nagy is. Mire felneveljük őket nem lesz akinek nyugdíjat fizessenek. Amit meg befizettünk nem öröklik, mert elvették a magánnyugdíjat. Hol vannak az apák? Ők nem nevelnek gyereket?
entero
@sziráki ágnes: Egy apa itt van. Én.
soljanka
Mi az a "vezető" óvónő"???

Óvodát vezet? Ok.
Jól vezeti? Ok
Ha jól vezeti, akko ok.

ha épp gyesen van, akkor csak remélni tudom, hogy visszavárják...
ehhez azonban kellenek Entero kapcsolatai...
Mert neki vannak- hálisten
dzurinda
Több ponton vérzik ez az ötlet, miszerint a gyermekek számához igazítanák a nyugdíjat. Szerintem az öngondoskodás felé kellene terelni az embereket, mert a mostani demográfiai folyamatok mellett nyilvánvaló, hogy nem lesz (vagy valami nagyon minimális) állami nyugdíj 20-30 év múlva. Az öngondoskodás szétverése miatt volt óriási hiba a magánnyugdíjpénztárak államosítása.
Sííva
Bocsánat, de nem olvastam el a hozzászólásokat, így elképzelhető, hogy már valaki leírta! Jelenleg a gazdasági helyzet nem teszi lehetővé az ép ésszel gondolkodó fiatalok számára a három, vagy több gyermek vállalását (nem engedi a 47000 forintból meg lehet élni), mert ugye azokat etetni, ruházni iskoláztatni kell és fontos a biztonságos élettér (lakás)! Ez ugye már az öngondoskodást is szinte lehetetlenné teszi!
gabrella
Tényleg nehéz összehozni a megélhetési szülőket, a nyugdíjasokkal mert a munkaidő ott hiányzik.
Ezért kellene maximálni 2-3 gyerekben.
sza
@entero: Van itt több is csak még nem ébredtek fel! :))
entero
@soljanka: Nyugodt lehetsz, nagyon jól végzi a munkáját. Meg tudod van helyettes is aki addig vezeti az ovit. Visszavárták eddig minden esetben, ne aggódj. Több gyerek meg már nem lesz, azért ennyi már elég én úgy gondolom.
turul72
@Horizont: A gyereknevelést tekintsük 18 éves korig. Hiszen nem kötelező továbbtanulni, és az munka mellett is megtehető. Persze természetesen az ember szeretné minél tovább fogni a gyermeke kezét, és segíteni az útját (én is).
Nézzük az általános iskolát iskolát (persze saját lakóhelyemről beszélek): egy gyerek mindent fullra fizet, két gyereknél 50 százalék az étkezésből és tankönyvből, három gyereknél ingyenes.
Családi pótlék: a második és harmadik gyereknél nem kétszer vagy háromszor annyi többet utalnak, hanem annál többet.
Adókedvezmény úgyszintén (tudom, ahhoz megfelelő bér is kell).
Szocpol: úgyszintén (tudom, ez most elégé leült)
Kiadás: azonos neműeknél a nagy ruháját felveheti a kicsi is. HA nem, akkor a család anyagi helyzete jónak mondható. (Ezért is megkövezhettek, de a környezetemben ezt látom) Veszel egy labdát, mindketten rúghatják. Veszel egy szótárat, mindketten használhatják, nem kell kettő.
Én egyke voltam, a fiam is az. Mindig az az érzésem, hogy az egy gyerek sehol nem számít. És igazán ez fáj a legjobban. Vitatkozhatunk a költségeken, én így látom, Te úgy. Ez nem baj. A baj a semmibe vétel.
QQCSI
@entero: "Egyébként azt sem lehet senkinek a szemére vetni ha otthon van a feleség egész nap a gyerekekkel, ha a férj megkeresi bőven ami a megélhetéshez kell."
Erről beszélek, Nyuszó-muszó:
QQCSI
@QQCSI:
Ha lehetne, az lenne az ideális, ha anyuka otthon maradhatna a gyerekekkel,
tisztességesen, becsületesen nevelhetné őket, ...
...mert apuka rendelkezik olyan munkahellyel,
amely biztosítja a család számára a gondtalan megélhetést. Válasz erre Tetszik3 tegnap, 16:01
jancsik68
a romai katolikus papok nekapjanak ngyugdijat,mert a gyerek csinálás és nevelés elől istenük háta mögé menekülnek,pedig az Úr azt mondta,menjetek és szaporodjatok.
vörösfuvalat
@entero: " nem akar itt senki büntetni senkit"
Ugye van egy beszedett nyugdíjadó összeg, mondjuk 100 egység. Ha a 3 vagy több gyerekes emberek nyugellátására egy emelt szorzóval kapják a nyugdíjukat értelemszerűen a 100 egységből kevesebb jut a párt utasítást nem teljesítő vagy egyéb okból teljesítésre képtelen polgároknak .Ráadásul mint tudjuk az öregségi nyugellátás már nem alkotmányos jog csak törekszik az állam ennek teljesítésére.
jancsipapa
Már azt is felvetették ,hogy többszörös szavazati jog illesse meg (gyerekenként egy ) a sokgyerekeseket. Az egyik "konzultáció" során az ország óriási többséggel elutasította. Most ezt próbálják meg átverekedni. Ennyit az úgynevezett "konzultációk" komolyságáról. Frusztrálni,nyomni kell a normális többséget. El kell venni a lehetőségét is az emberi életre .

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.