Eddig összesen 8, azaz nyolc lakást vett meg a fizetésképtelenné vált devizaadósok bankjaitól a több mint egyéves csúszással beindított Nemzeti Eszközkezelő (NET) - jelezték a STOPhoz eljuttatott közleményükben szocialista politikusok.

Forrás: STOP
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

entero
@dr. prédikátor: A hitelesek nagy része a saját hibájából adósodott el. Túlvállalt hitelek, 0 forintos hiteleknek való bedőlés, szomszéd házának, autójának túlszárnyalása, stb. Kevesebb azok száma akik a körülmények áldozatai. A hitelfelvételekben én semmilyen kormány felelősséget nem találok, sem MSZP, sem Fidesz részről.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nahát
@Dr.luigilongo60: tőled nem vártam mást. A bankokra gondoltam, aki képes gondolkodni egy kicsit és tovább jut annál, hogy mindenről csak a kormány tehet , az látja hogy a bankok rohadt jól jártak az árfolyamok emelkedésével.
bundi
@nahát: olvasd el milyen szép intézkedéseket hozott a fidesz, csak azért, hogy a saját sza...harát rózsaszínre fesse:
www.kormany.hu/hu/gyik/kormanyzati-intezkedesek-a-lakashitelesek-erdekeben
és ez a sikersztori.
mert emlékszel még rá ki szabadította az országra ezt? még dicsekedtek is vele hogy ők milyen jók voltak hozzánk:"az első Orbán-kormány létrehozta a jelzálog-hitelezési rendszert, ezzel elősegítve, hogy a lakáshitelek kamatai 4-5 százalékra csökkenjenek. Mint fogalmazott, az otthonteremtési program "lelke" az állami kamattámogatási szisztéma volt."
forrás:hvg.hu/itthon.parlament/20110427_orszaggyules_jogalkotas_lakashitel
csak azt felejtették el hozzá fűzni, hogy 2002-után volt egy saját maga által támogatott mnb vezér, aki senki kedvéért nem volt hajlandó a jegybanki alapkamatot 12 % alá vinni, és ezzel mindenkit a devizahitel felé kényszerített. nem gondolod?
és most újra itt az államilag támogatott hitel, amivel annak idején is jókora lyukat ütöttek az állami pénzeszsákra: "Az év első három hónapjában 144 milliárd forint értékű lakáshitelre kötöttek szerződést. Márciusban pedig megdőlt minden eddigi rekord: a bankok 62 milliárdnyi hitelt helyeztek ki. Pénzügyi tisztviselők viszont a felülről nyitott lakástámogatási tétel idei, 81 milliárdos keretének év vége előtti újratöltésének szükségéről beszélnek, és a prognózisok szerint jövőre a 2002-ben e célra fordított források kétszeresét, közel 150 milliárd forintot kellene önteni a rendszerbe. Krachról beszélni azonban korai: a Városkutatás Kft. a kormány lakásprogramjához készített elemzésében úgy véli, hogy a 2010-ben a GDP 2,3 százalékára rúgó összes lakástámogatás elvileg finanszírozható"
forrás:magyarnarancs.hu/belpol/a_kormany_es_a_lakashitel-tamogatas_matat_a_kamatban-61453
bundi
@nahát: és a móka, hogy újra ránk szabadítják, azt amivel annak idején a sok, hogy finoman fogalmazzak egyszerű emberkét már megvezették, :
forrás:www.penzcentrum.hu/hitel/itt_a_masodik_bank_ahol_van_kamattamogatott_hitel.1033547.html
és ezzel szerinted kik fognak jól járni a bankokon, és az általuk támogatott politikusokon kívül?
mert az otp kit is futtat?
és ami ezt okozta:"2002 második negyedévében a lakosság devizahitel-adósságának állománya 216 milliárd forint volt, míg 2010 második negyedévében elérte a 7348 milliárd forintot, ennek több mint 90 százaléka pedig svájcifrank-alapú hitel volt. A tavalyi év végére 117 ezer lakossági jelzáloghitel-szerződés volt 90 napon túli késedelemben - jegyezte meg Cséfalvay."
nahát
@bundi: azt kifelejtetted hogy 2003 től felére csökkentették a kamattámogatást majd a maszop kormány megszüntette ezt a konstrukciót- mondván rossz az államnak és megalkották a "nagy" fészekrakó programot, ami annyi embernek nem volt elérhető hogy nem maradt más nekik mint a devizahitel, ha lakást akartak. A bankok jól kiszolgálták az igényeket és ez lett a végeredmény. Most meg dörzsölik a markukat és sarcolják a sok luzert akik beszopták a devizahitelt
bundi
@nahát: nem felejtettem el, sőt az indokot is hivatkoztam : magyar narancs cikk ugyanis évente kb 500-600 milliárdba volt ez a költségvetésnek. és ha utánnanézel a költségvetési hiány kb 1000 milliárd volt általában akkoriban. ennek 60 százalékát közel, ez adta.
és ha megnézed, hogy a vezető magyar bankok kiket finanszíroznak jelenleg, akkor megérted, hogy miért is jó újra bevezetni ezt. elvégre mindig lesz ebben az országba, aki újra belelép ugyanabba a folyóba.
bundi
@nahát: hogy idézettel kezdjem:"tőled nem vártam mást."
én pedig tőled igen. cáfolj meg, győzz meg arról hogy nincs igazam. hidd el ennek örülnék a legjobban.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.