Öt baleseti sebészből három felmondott a siófoki kórházban, a nyári szezon kellős közepén, amikor a betegforgalom-növekedés is leginkább a traumatológiai részleget érinti. Varga Ferenc főigazgató tájékoztatta a helyzetről a katasztrófa-védelmet és az országos tiszti főorvost is, hiszen vészhelyzet kialakulása fenyegetett, az ellátási krízis miatt más kórházakból kellett volna doktorokat Siófokra vezényelni egy új törvény alapján. A főigazgató azonban csütörtökön arról tájékoztatta lapunkat: mivel a legutoljára távozását bejelentő két sebész felmondását egyhónapos felmondási idővel fogadta el, e közben átmenetileg megoldotta az orvoshiányt, Kecskemétről szerződtetett traumatológusokat a nyár hátralévő részére.

Forrás: sonline.hu
Feltöltő: bundi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
perta
Most elég nagy a forgalom a sebészeten, ha jól tudom a legközelebbi kórház Kaposváron van.
soljanka
@Horizont: Teljes mértékben igazad van! Ezért is kezdtem azzal, hogy szomorú.
De nem az én, és nem a te hibád, hogy elmennek. Gondolom nem egyik napról a másikra döntöttek így. mint ahogy az a - nem egy és nem kettő- ápoló ismerősöm sem, akik 45-50 évesen, 25-30 éves gyakorlattal, a szakma szeretetével mennek külföldre, mert a gyerekeknek kellene főiskolára, egyetemre menniük, vagy el kellene kezdeniük az életüket,de a szülők nem tudnák másképp finanszírozni.

Elkeserítő és végtelenül tragikus, de mindenki a saját érdekeit tartja szem előtt, és ha sokan úgy látják, hogy külföldön élhetőbb az élet,és mennek, akkor megértem őket, és csak reménykedem, hogy nem kerülök a balesetire.
soljanka
@Horizont: Te is és vigyázz a családra is:)

Én pont ma kaptam egy köszönő sms-t egy ápolónőtöl, akinek segítettem. Havi 6-800 eurót tud havonta megtakarítani, és keresi a munkát a férjének- aki nagyon ügyes szakmunkás-, ha összejön, akkor a gyerekeket is viszik. Mert különben ugrik a ház, amit két kézzel építettek, és ami majd jólesz 20 év múlva nyugdíjaséveikre, ha netán visszajönnek.
Ő nem az első, és nem is a huszadik, akit ismerek. Nem tudom elítélni őket. Ahogy írod, az ország vezetését tudom elítélni - a legtöbbjüket, mindegy melyik oldalról.
Én jelen pillanatban nem mehetek, de jövőre már én is keresgélni fogok.
soljanka
Ui.: nem azért írok ám egybe dolgokat, mert úgy helyes, hanem mert kapkodok :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.