Kellemetlen meglepetés is érheti azokat, akik úgy döntenek, hogy más országban kezdenek új életet és nem jelentkeznek ki itthoni lakóhelyükről. Hiába élnek külföldön életvitelszerűen, és adóznak az adott országban, ha Magyarországon bejelentett lakcímmel rendelkeznek, egészségügyi szolgáltatási járulékot kell fizetniük. Ha ezt elmulasztják, akár több évre visszamenőleg, több százezer forintos követelésről is kaphatnak értesítést az adóhivataltól. Amennyiben ugyanis a kijelentkezés elmulasztása miatt az illető továbbra is állandó magyarországi lakóhellyel rendelkezik, belföldi jogállásúnak minősül.

Forrás: hir24.hu
Feltöltő: Sakura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

60 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Levendula
Még mit ki nem találnak ezek? A gáspár kompániát nem tudják megfogni, így azokra akarnak még egy hurkot kötni, akik éhen haltak volna Magyarországon, ha nem mennek külföldre dolgozni???
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Bástya Elvtárs
@Levendula: "Fontos tudni, hogy a befizetéshez bejelentkezési, változás bejelentési kötelezettség is társul, melyet a 12T1011-es adatlapon nem előzetesen, hanem a változás tényleges bekövetkezésétől számított 15 napon belül kell bejelenteni az adóhatóság felé...+
ST83
Tovabbra is azt mondom, hogy azt az egy nyomtatvanyt erdemes kitolteni es beadni a Tb-nek es akkor nincsen gond. Nincs csekk, birosag, idegesseg. Legyenek vele boldogok!
kukac50
@gabrella: Le söprik ezek még a padlást is,mint a régi időkbe.
Arra várunk,hogy javuljon az életszínvonal,nem az ókor felé kellene menni.
Darthon1
@Titanilla: ezt mondtam én is. A lány igazolta a kinti munkát és annyi. A büntetést amit kiszabhattak volna a bejelentés elmulasztása miatt, elengedték illetve ki sem szabták. Úgyhogy nem értem itt fórumozó társunkat milyen alapon büntették és fizettettek vele? Illetve egy esetet tudok elképzelni, ha feketén dolgozott kint. Akkor viszont jogos az intézkedés.
QQCSI
@X-ray: Ének tanárnő söpörte Debrecen utcáit közmunkásként,
keresem a linket... :(

Ez nem az, de jellemző:
www.hajdupress.hu/?cikk=1765

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.