Jelentős pluszkiadást, rengeteg utánajárást, felesleges adminisztrációt hozhat közel kétmillió járműtulajdonosnak jövőre a kormány által tervezett rendszámtáblacsere. A szaktárca a műszaki vizsgára bevitt autók rendszámát cserélné le felmenő rendszerben, és vezetné be az új, területalapú nyilvántartást, indokai szerint azért, hogy megkönnyítse a bűnüldözők dolgát. Az autós érdekvédők szerint a minisztérium indokai hamisak, csak a pénzbehajtást szolgálja a kikényszerített csere.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kopeba
Ez gyakorlatilag egy plusz adó, rohadna meg aki kitalálta...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
lópicigáspár
@Powika: Rendben! Fizesd! A legközelebbi taxiállomás a házamtól 21 km-re van, tehát kihívom, elmegyek a boltba, hazahozatom magam, az 55 km. Egy huszasból meg is van a kiló kenyér!
Powika
@lópicigáspár: Feleségül ne vegyem az utca hírmondóját? :-))
entero
@marlin: Na és mi van akkor ha olyan a szituáció hogy a rendőr nem tudja csak az első 2 betűt hirtelen megjegyezni meg a kocsi típusát ismeri fel? Akkor nem tudja lekérni az adatokat, ellenben a két betű már jelzi honnan származik az autó. Tudom hogy pénzbehajtás a fő oka a cserének, de lehetnek ilyen esetek is.
kkalman
@entero: Vannak ugyan ilyen extrém esetek, mint amilyent te itt vázoltál, de ezek nem mindennaposak. Maradjunk annyiban, hogy a kormány magyarázata, gyenge kísérlet a saját kapzsiságuk leplezésére. Ezekből a tisztesség, az emberség, az empátia nemhogy kiveszett, de 99,99%, hogy soha nem is volt.
marlin
@entero: Az nem rendőr(!) és a Pintér a "pénztárgépeket" vegye meg a "saját"(?) pénzén!!
A vasútnál is vannak (voltak) un. harmadik csoportosok (süket is, vak is) őket csak felügyelettel lehetett "kiengedni"!! Na ilyen "harmadik csoportosokat" mégse kellene felvenni rendőrnek(!)!!
lópicigáspár
@entero: Ezért vannak a rendőrök mindig párban. Az egyik írni tud, a másik olvasni! :-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.