Harmadával is emelkedhet az élelmiszerek ára, legjobban a tojás drágulhat. A Blikk utána járt, hogy mennyit fizetünk tavasszal az alapvető élelmiszerekért. A termelőktől kapott válaszokból kiderül, hogy sokkal többet, mint most. A tojás ára például jó eséllyel meghaladja az 50 forintot és a legtöbb baromfiból készült árú mintegy 30 százalékkal kerülhet többe tavasztól. Mindennek a takarmány ára az oka. 40-50 százalékkal drágult és ez az árszint tartósnak ígérkezik. Mivel a takarmány a költségeink kétharmadát teszi ki, be kell építeni az árakba – magyarázta Csorbai Attila (37), a baromfi terméktanács elnöke. Nem lehet megúszni import csirkével sem a drágulást, mert a magas árak miatt a különböző országokban visszafogták a termelést. Ha pedig kevesebb a csirke, nincs dömpingár.

Forrás: blikk.hu
Feltöltő: Sakura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mobil123
De hogy eszünk drágábban, nem lesz miből venni kaját, mert elviszi a rezsi.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Január
@varirmag: Tökéletesen igazad van. Erre is mindenki tuját, füvet ültet a kertjébe aztán "siránkozik", hogy minden milyen drága. Igaz némi tudás is kell a kertműveléshez, de aki akarja az meg tudja tanulni, - senki sem kertészismeretekkel jön a világra - és a tapasztalat is sokat segíthet.
De itt mindenki mindent azonnal akar, ez bizony nem megy, ha nem jó helyre születik az ember. Végül pedig nem akarásnak nyögés a vége. Most ez van.
batukán
@csikknorisz: Igazad van, nem is fogyott a tojás, így visszament a régi árára...rájuk zápult...lehet kitartani az árat, úgyis a kereslet határozza meg...
KöBüKi
@varirmag: Milyen jó is lenne,ha a nyelét fognád a kapának és nem a köpüjét.!Tudnál kapálni.!Milyen jó is lenne,ha próbálnád azt érteni,amit irtam!!!
Mielőtt olvasod soraimat,megkérlek állj sámlira,hátha feléred...ésszel.!!!
Egyáltalán nem a falusi emberekről van szó,még csak a városiakról sem.!
Ugyan is spontán Márkus László egyszemélyes szösszenete kapcsán! : "mi kerül ezen a fotelen 8 ezerbe" alias hogyan lesz 2o ft-os /jó indulattal/ meggyből 500 ft-os befőtt.!!!Vajon ki a kicsi és ki a nagy gazember???
QQCSI
@Január: Most olvastam, ezért nem tudom, mások válaszoltak-e már:
Jogos, amit írsz. Ezért kell csökkenteni az alapvető élelmiszerek árát, mert lassan tényleg éhen döglünk. Kivéve azokat, akik az egykulcsos adóval jól jártak, de nem vesznek egy kiló magyar krumpli helyett két mázsa magyar krumplit.
Tehát: igenis be kell vezetni az alapvető élelmiszerek 5 %-os ÁFA-ját, és vissza kell állítani a progresszív adózást!
Nehogy már 16%-os adót fizessenek a másokon pofátlanul, bűnös módon és gátlástalanul meggazdagodottak, meg az önhibájukon kívül szegények is!
KöBüKi
@KöBüKi: Január is olvashatja előbbieket.!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.