Megdöbbentő képet hozott nyilvánosságra Facebook-oldalán az Ételt az Életért Alapítvány az általa szervezett csütörtöki, Teleki téri ételosztásról. A Krisna-tudatú hívők által létrehozott nemzetközi alapítvány csütörtökön a VIII. kerületi Teleki téren osztott ételt a rászorulóknak. A szervezők Facebook-oldalára feltöltött fotó tanúsága szerint több száz méter hosszan álltak sorba a környékbeliek a kiosztott ételért.

Forrás: karitativ.hu
Feltöltő: Horizont
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

49 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nola
@kerék: az emberek legtöbbször már attól idegesek lesznek, ha a Tescóban 5 percig kell sorba állni a kasszánál. aki képes ilyen hosszan sorba állni egy tál ételért, annak nyilván valódi szüksége van rá.
ijesztő, fájdalmas és elkeserítő.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Zsoel
@nyanya001: Nem azért, hogy bárkit is védjek, de tényleg nem kevesen vannak olyanok, akik a kocsmában hagyják a pénzüket, utána meg ételre már nem telik nekik; nemcsak Budapesten, de szerte az országban. Ezekről simán el tudom képzelni, hogy egyszerűen csak kihasználják a potyakaját.
nyanya001
@Zsoel: Gondolj bele, aki hajléktalan, semmi reménye egy emberibb életre,
jó esetben havonta kap 3-5 ezer Ft. segélyt, az mire is elég ?
Megveszi azt rohadt kannás bort amitől 1-2 napra bódulatba esik !
Valahol a lelkem mélyén én megértem őket !
a Pepita
@nyanya001: Hajnalonta munkába menet egyre többször találkozom jól öltözött kukázókkal. Néha akad köztük ismerős is. Nem nézünk egymásra, nem köszönünk egymásnak.mind a ketten szégyenkezünk...Régi ismerősök itt a propin tudják, hogy nem vagyok szoci hívő, de az ő idejükben ekkora sorok a múzeumok előtt álltak...
Zsoel
@nyanya001: Van valami igazság a szavaidban, de én nem pont ezekről beszéltem, hanem azokról, akiknek ötezer forintnál jóval komolyabb jövedelmük van, annak nagy részét mégis elisszák, eljátékgépezik (vagyis most már csak játékgépezték), aztán sírnak, hogy nincs mit enniük. Itt az én falumban is van egy-két ilyen: tízezreket elcsesznek piára, utána meg minden lehetőséget megragadnak arra, hogy ingyenes dolgokhoz jussanak, és nemcsak étel, de ruha, tüzelőanyag stb. formájában is. Családos ember is akad köztük... Na, az ilyenektől van nekem herótom.
Aztán meg arról se feledkezzünk meg, hogy a teljesen hajléktalanok egy része kizárólag saját magának "köszönheti", hogy oda jutott, ahová. Van, aki önhibáján kívül lett azzá, de rengeteg olyan is, aki nem. Olvastam különböző riportokban, hogy szakmunkás, érettségizett, sőt diplomás emberek is akadnak köztük, sokuknak szép háza, rendes munkája, normális családja volt, csak éppen az alkohol vagy a játékszenvedélyük miatt mindent tönkretettek maguk körül, aztán nem volt megállás a lejtőn. Ezeket én egész egyszerűen nem tudom szánni.
a Pepita
Még az a szerencse, hogy a karitatív ételosztók nem válogatják ki, hogy ki az aki potyakajára megy és ki az aki rászorul...meg hát egyébként is! Aki ilyen helyzetbe jutott, az megérdemli a sorsát igaz? biztos elitta a pénzét...Pusztuljon!
qxy
Nem is csodálkozom hogy a kormánynak a NÉP nem is jut az eszébe. Minek is? nem a nép számít csak apénzük amit ell kell venni. Kötelet mindnek. szégyeljék magukat és a gyűlésen is gyermek kordonnal fogja védeni magát a szemét? Na most kellene a diákoknak a nézetére rávilágítani és megfordulna a sokaság. na ez lenne a kormány váltás és börtönbe juttatásának első és merész lépése. Ja , és nem is olyan nehéz meg is lehet tenni csak van e olyan aki szolna hozzájuk. ? ? ? Itt a lehetőség emberek. Nagyon sokan vannak akik tennének is valamit? ? vagy nem ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.