Meghalt az a munkás, akire ráomlott a munkagödör fala szombat reggel a főváros XIII. kerületében - közölte az Országos Mentőszolgálat sajtóügyletese.

Németh Cecília azt mondta: a 50-60 év körüli férfi, akit a tűzoltók szabadítottak ki a gödörből, olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. Hozzátette: a munkást a mentősök többször próbálták újraéleszteni, de nem jártak sikerrel.

Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőjének tájékoztatása szerint a férfi a Révész utcában egy közművezeték cseréje miatt dolgozott a munkagödörben, amikor ráomlott az aszfalt, a sóder és a föld. A munkásnak a 2-3 méter mély és 5 méter széles munkagödörből csak a feje látszott ki. A tűzoltók két daru segítségével gátolták meg, hogy egy nagyobb aszfaltdarab ráomoljon a férfira, a nyakig betemetett munkást kézi szerszámokkal szabadították ki a sóder és a föld alól.

A szóvivő közölte: a férfit már a gödörben, a kiszabadítása közben orvosi ellátásban részesítette a katasztrófavédelem doktorszolgálata, majd miután kimentették őt, átadták a helyszínre riasztott mentősöknek.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dodo571031
Sajnos nagyon sok dolgozó és munkahelyi vezető nem méri fel kellőképpen az adott munkafolyamat biztonsági tényezőjét. Részvétem a hozzátartozóknak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.