A Haza és Haladás Egyesület alelnöke szerint a Gyurcsány- és a Bajnai-kormányok intézkedéseire emlékeztető kampányba kezdő Civil Összefogás Fórum (CÖF) valójában lejárató kampányt indít Bajnai Gordon ellen.

Szigetvári Viktor, a volt miniszterelnök vezette egyesület alelnöke az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében azt írta: a CÖF kétségkívül Magyarország, de talán Európa leggazdagabb civil szervezete, pénzéből nemcsak több tízezres rendezvények megszervezésére, résztvevők utaztatására, hanem 4,3 millió lejárató kampányfüzet megszerkesztésére, legyártására és kiszállítására is futja.

"Ezt a feneketlen pénzügyi lehetőséget látva sokan nehezen szabadulnak a gyanútól, hogy a CÖF valójában csak alvállalkozója a Fidesznek, az ismeretterjesztésnek álcázott tudatmódosító akció valójában pártpolitikai kampány, a kiadvány pedig valójában a Fidesz új Magyar Vizslája lesz. A hazugság azonban nem válik igazsággá attól, hogy négymillió példányban sokszorosítják" - írta Szigetvári Viktor.

Véleménye szerint okkal lehet tartani attól, a lejárató kampányból kimarad, hogy Magyarország Bajnai Gordon kormánya idején az uniós pénzek lehívásában és felhasználásában a legsikeresebb országok közé tartozott a régióban, a forint erősödött, megőrizte értékét, a GDP-arányos államadósság növekedése megállt, kedvezményes áfakulccsal adóztak az alapvető élelmiszerek, öt százalékkal csökkent a munkaadók járulékfizetési kötelezettsége, a távhő áfájának csökkentésével 650 ezer család terhei mérséklődtek, a személyi jövedelemadó csökkentése miatt több mint 3 millió adózó jövedelme nőtt, a válság hatásainak enyhítésére krízisalapot hoztak létre, amelyből 120 ezer rászoruló család kapott támogatást, és 36 ezer nyugdíjas részesült méltányossági nyugdíjemelésben.

Magyarország ma összetettebb és mélyebb válságban van, mint két esztendeje, az emberek pedig gyökeres, valódi változást akarnak - közölte a Haza és Haladás Egyesület alelnöke.

58 hozzászólásarrow_drop_down_circle

leszúrt rittberger
@senkifia68: "nem azért szavazott a FIDESZ-re, mert szebb, jobb jövő ígért"

nem? :DD ne röhögtess már, szóval ti előre tudtátok, hogy szarabb lesz minden, és mégis rájuk szavaztatok, mi? hát persze pityuka, add be másnak. fáj rádöbbenni mi, hogy nem azt kaptátok amit ígértek nektek? az 1 millió munkahelyet, meg a 14. havi nyugdíjat meg ki tudja még milyen baromságok ordítottak az óriásplakátokról.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nyanya001
@Pálinkafőző Rézüst: 2009-ben a költségvetés rendbetételének csak és kizárólag egy módja volt: részben vagy egészében vissza kellett vonni a még 2002-ben bevezetett jóléti intézkedéseket – 13. havi nyugdíjak például. Nem kérdéses, hogy ezek a 2002-es intézkedések hozzájárultak az adósságállomány növekedéséhez, de azt se felejtsük el, hogy 2002-ben a Fidesz kivétel nélkül megszavazta ezeket a tételeket – nem emlékszünk rá, hogy Orbán Viktor felhívta volna a közvélemény figyelmét arra, hogy az akkori intézkedéseket hitelből finanszírozzák.

Elmondható, hogy a 2008-ban megkezdett, majd 2009-ben Bajnai Gordon által folytatott költségvetési kiigazítás tankönyvszerű, szakmailag megalapozott volt, és ezt a piacok is elismerték. A kormányváltás idejére a költségvetés egyensúlyba került, a makrogazdasági pálya kiszámítható volt, a piacok bizakodóak voltak.

Ezt számok is alátámasztják. A Fidesz tehát kedvező környezetben vette az ország irányítást. Ennek ellenére Kósa Lajos vagy Rogán Antal sokszor hangoztatja, hogy csőd közeli helyzetből mentették ki az országot, igaz ezt egyetlen mutató vagy számadat sem támasztja alá. A devizaadósok biztos emlékeznek még az emlékezetes Kósa beszédre, ami után a forintárfolyam beszakadt.
A Fidesz kormányzása alatt az 5 éves CDS felár például több mint háromszorosa is volt a 2010. májusinak, ráadásul még tripla bóvli kategóriába is kerültünk. A Bajnaiék által kitaposott ösvényen megindult a gazdasági növekedés, de idén a gazdaság recesszióba fordult Matolcsy unortodox gazdaságpolitikájának köszönhetően.
Pálinkafőző Rézüst
@nyanya001: Te egy arany drága csillag vagy! Köszönöm a választ, a senkifia, helytt is. Sok minden lányegest leírtál helyette! DE!! Nekem nem ez volt a kérdésem! A kérdésem, és kérésem az volt, hogy tegye párhuzamba(!), -ha tudja mit jelent - a Bajnai féle megszorításokat, jogtiprásokat, és az Orbán által elkövetett megszorításokat, és jogtiprásokat! A teljesség igényével, természetesen nem csak hasraütéssel, gyűlölettel! És persze anyázás nélkül...
Szerinted mi volt ebben a nem érthető???
Pálinkafőző Rézüst
@senkifia68: fenti, ma, 11:59-i hsz.-em tulképpen neked szól.
varirmag
@senkifia68: Te legalább tudod kikről beszélsz ! Azért ez nem semmi !
Akinek meg minden mindegy csak lehessen anyázni, zorbánozni azok nem fogják végig gondolni.
Legfeljebb "körbe köpködnek" ! Le "fidesznyikeznek."
senkifia68
@nyanya001:
Tehát először is! Attól, hogy te, ti nem emlékeztek,vagy igen torz az emlékezetetek mielőtt valamit állítotok, talán ellenőrizni kéne annak hitelességét! Először is a FIDESZ- 2002-2006 között azért érte a legtöbb bírálat, mert a kormánypárti törvények, vagy törvényjavaslatok szavazásairól rendszerint kivonult, nem szavazott! Erről a parlamenti statisztikák bőben árulkodknak! Egy csomó olyan dolgot nem szavaztak meg, amit timost állítotok, ez bizony csúsztatás. Sőt nem hogy nem szavazták meg, de ellen értelmű indítványokkal is éltek sok esetben amit az MSZ-SZDSZ parlamenti többség még vitára bocsájtani sem engedett!
A másik sarkallatos kérdés az, hogy milyen válságkezelést is végzett Bajnai? Hozott egy csomó megszorító intézkedést, aminek hatására a gazdaság recesszióba került! Az államháztartási hiány az általa is felvett hitellel tovább nőtt ugyanakkor egy fillér adósság részletet nem kellett fizetnie! Vagyis beszedett a néptől, mert mindenkinek fájni fog, aztán igénybe vette a hitelt és elköltötte, de a gazdaság sarokszáma egy fikarcnyit sem javultak! Akkor hova lett a mindenkinek fájni fog ára? Hova lett a hitel aminek részletét nem neki, hanem a FIDESZ kormánynak kellett letolnia az emberek torkán???
Tudtok ti gondolkodni egyáltalán??? Bajnai miért csak a választásokig vállalt politikai szerepet? Vajon miért nem beszélt korábban arról, hogy az IMF hitelt mi módon lehet, kell beszedni és fizetni? Amit a Bajnai csomag lehúzott a magyar emberekről mire lett elköltve??? Megmondom kedveseim! Az amerikai és nyugat európai multik és bankok menedzselésére, hogy a magyar gazdasági válságot ők érezzék meg a lehető legkevésbé!!!
Vezekelek
@senkifia68: De amikor a fizetésüket kellett emelni akkor a haldokló fideszes is szavazott!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.