Bár életrajzaiban sehol nem tesz említést német nyelvtudásról Semjén Zsolt, több német nyelvű műre is hivatkozik doktori dolgozatában, melynek közel negyven százaléka magyar, német és angol nyelvű források átvétele – írta meg a hvg.hu. A Miniszterelnökség úgy reagált: nevetséges és szánalmas politikai provokáció, a plágiumgyanú emlegetése pedig súlyos vád, amiért az azt terjesztő sajtóorgánumoknak felelniük kell.

A lap szerint a miniszterelnök-helyettes az igen népszerű, Az öt világvallás című könyvből is több részt kimásolt. Ahogy a cikkben olvasható, "Semjén jelentős mértékben merített a német vallástörténész, Helmuth von Glasenapp Az öt világvallás című, magyarul is olvasható munkájából, a német Stefan Üblacknernek a Stadt Gottes című német nyelvű népszerű katolikus magazinban 1989-ben megjelent, Der Traum vom „New Age” [A „New Age” álma] című háromrészes cikksorozatából, illetve a brit Lewis Spence The Encyclopedia of the Occult [Az okkultizmus enciklopédiája] című könyvéből."

A miniszterelnök-helyettes 1984 és 90 között járt a Pázmány Péter Római Hittudományi Akadémiára, ahol 91-ben summa cum laude minősítéssel végzett.

Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár úgy fogalmazott az ATV Szabad Szemmel című műsorának: a vád hamis, kizártnak tartja, hogy Semjén Zsolt plagizálta volna doktori disszertációját.

A Miniszterelnökség közleményében azt írta: nevetséges és szánalmas politikai provokáció a cikk, a plágiumgyanú emlegetése pedig súlyos vád, amiért az ezt terjesztő sajtóorgánumoknak jogi felelősséget kell vállalniuk.

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mobil123
Tök mindegy, hogy van doktorija vagy nincs, hogy valós tudás van mögötte vagy csalt, "politikusként" egy nagy nulla, és nem csak ő az összes politikusnak nevezet alak akiket Mi juttatunk a fejünk felé.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
silber13
@entero: " Ha kiderül, hogy igaz, az más." Hát akkor megrántod a vállad, és mondod, van ilyen nálunk is. És ezzel részedről minden el van intézve? Átlépsz egy szemforgató, külföldi magyarokat választási csalásra invitáló " keresztény " gazember tettei felett? Érdekes... Felettébb érdekes... Valami halovány összefüggés dereng, némely síilus és egyfajta ember között... Nemde..?
entero
@silber13: Nekem nincs jogom felette ítélkezni, sem bíróság elé nem állíthatom. Ez még az én lehetőségeimet is meghaladja...:-))
entero
@silber13: Entero News...Nem is rossz tippet adtál. :-))
marlin
@entero: Akkor itt van még egy!! :)) Na!!
gepnarancs.hu/2012/05/okajes-erik-menni-europa-2/
"Na, most mond, hogy Komszomol, na mond . . !!
Van olyan fideszes (melléknév) aki tisztességesen szerezte a "képesítését"??
jancsipapa
Tízezrével vannak ilyen doktorik abból az időből...
silber13
@entero: VAN MÁÁSIIIK! Zb.: " Entero Beobachter"

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.