Semjén Zsolt hivatalos látogatást tett Albániában, ahol tárgyalt Sali Berisha miniszterelnökkel, és részt vett az egykori albán uralkodó, I. Zogu király és magyar származású felesége, Apponyi Geraldine királyné újratemetési szertartásán.

A miniszterelnök-helyettes az MTI-nek telefonon elmondta, hogy pénteken tárgyalást folytatott Sali Berisha miniszterelnökkel, áttekintették a két ország kapcsolatait. Szombaton a magyar állam képviseletében részt vett az egykori albán uralkodó és felesége újratemetési szertartásán.

Semjén Zsolt azt mondta: úgy gondolja, mivel a magyar világnemzet, helyes, ha a különböző népek történelmében fontos szerepet játszó magyarokról a magyar állam megemlékezik, és magas szinten képviselteti magát az ilyen típusú eseményeken. Ez egyrészt az egyetemes magyarság szempontjából bír jelentőséggel, másrészt a magyar-albán kapcsolatok tekintetében túlmegy a protokolláris, politikai, gazdasági természetű dolgokon és egy spirituális, lelki kapcsolatot is kifejez - tette hozzá Semjén Zsolt, megjegyezve, hogy a királyné rendkívül népszerű az albán nép körében.

A miniszterelnök-helyettes találkozott az albán kulturális miniszterrel, akivel a két ország egyetemei közötti kölcsönös ösztöndíjprogramokról tárgyalt. Találkozott továbbá II. Leka koronaherceggel, I. Zogu király unokájával is.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Felipe
Szeretnek utazni az elvtársak. Tömjén hodzsa, baltazar király külügyi megbizottja hivatalos látogatást tesz a balkáni nagyhatalomnak számító Albániában hogy Tiranában részt vegyen az albánok nagy királyának zogunak az újratemetésén.
Tárgyalásokat folytatott sali bőrharisnya albán uralkodóval is és áttekintették hogy van e esetleg egy albán tömeggyilkos akit esetleg ki lehetne e adni Albániának egy bartelüzlet keretében.
QQCSI
Nem az a baj, hogy Albániába ment,
az a baj, hogy visszajön...:(
gabrella
Politikusainknak nem elég a nagy havi fizetés még az ország pénzén mindegyik körbeutazza a világot!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.