Ha a diákok, a nyugdíjasok és a rokkantak vasúti kedvezménye megmarad, akkor nem lehet 20 milliárd forintot megtakarítani, ahogy azt Völner Pál, infrastruktúráért felelős államtitkár kedden a kedvezményrendszer átalakításáról előrebocsátotta. Az ügyben szakmai egyeztetés nem történt, igaz, még a részletek ismertetésére se került sor. A 38 utazási kedvezmény közül mindössze négy maradhat a jövőben, ezzel a lépéssel pedig 20 milliárd forintot spórolnának az új rendszerben - nyilatkozta kedden Völner Pál az InfoRádió Aréna című műsorában. Az infrastruktúráért felelős államtitkár szerint a diákok, nyugdíjasok és rokkantak kedvezményei maradnának változatlanok.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: Sakura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
QQCSI
A diákok járjanak biciklivel vagy gyalog! Egészségesebb, mint elterülni a tömegközlekedési járműveken, cipővel a szemközti ülésen, hátizsák a harmadik ülésen...
A nyugdíjasnak meg majd a helyébe viszed az orvost, elintézed a bevásárlásait, meglátogatod helyette az unokáit, az elhunyt férjét/feleségét a temetőben.
Esetleg nem akarnád mindjárt lehajigálni az időseket és a rokkantakat a Taigetoszról?!
Jól érezted: kár volt megszólalnod!@levarosbukta:
Hellcat
A tetves rohadék mocskos ...pfejj hogy szakadnának meg...
Stephen Hawking
Szerintem mindenki járjon gyalog, az egészséges!
A gazdag pedig járjon autóval, előbb kimúlik... :)
levarosbukta
@QQCSI: Ne sarkítsál, ne sarkítsál mert azt nagyon nem szeretem. Ilyet én nem mondtam és még csak nem is sugalltam. Nagyon sok diák van akik több órát kénytelenek NAPONTA utazni mert nincs a lakóhelyük közelében iskola. A kedves nyugdíjas meg havonta egyszer max kétszer megy orvoshoz jobb esetben akkor bizony csak perkálja ki az utazás teljes költségét. Az unokalátogatást is meg lehet oldani hogy a fiatalok viszik a nagyszülőkhöz a picit. A temetőbe sem kell minden nap szaladgálni, piacozni sem kell mindennap. Naponta látom hogy fel-alá grasszálnak a busszal, egy megállókat képesek a legnagyobb tömegben utazni mert hogy nekik olcsóbb meg ingyen van. Nem bántom én a nyugdíjasokat, de mindent kezeljünk a maga helyén ésszerűen.
kkalman
Jó ez a cikk a maga helyén. Pl. a Propelleren. Jó arra, hogy egymásnak ugrassza az olvasókat.
Kell valamit kezdeni a kedvezményekkel, mert sok van belőlük. Rögtön az elején ott van a politikusok utazási kedvezménye, miközben autóra is kapnak nem kis összegű költségtérítést. Ezt azonnali hatállyal meg kellene szüntetni!
A többi kedvezményről nem is beszélek, mert nagyon sok olyan is van, amelyik a kis embereknek nyújt kedvezményt, de ezek lesznek az elsők, amiket elvesznek.
Ez ismét egy olyan intézkedés lesz, ami nekik kedvez, a többi meg le van szarvasbőrrel takarva.
QQCSI
@levarosbukta: "A nyugdíjasok és a rokkantak maradjanak otthon a sejhajukon."
Miért is? Mert te azt mondod?!
Az alanyi jogon járó ingyenes utazást én is helytelenítem, de
arról nem a nyugdíjasok ill. a 65 év felettiek tehetnek, hogy a mindenkori kormányzat képtelen normálisan megoldani ezt a pofon egyszerű kérdést. Is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.