Sosem éltünk demokráciában és most sem abban élünk. A kérdés nem az, hogy az épp aktuális miniszterelnök és a kormány milyen intézkedéseket talál ki, ami az épp aktuális ellenzés számára elfogadhatatlan és antidemokratikus - olvasható a Mentális deficit nevű blogon.

Ahogy a szerző fogalmaz, az csak a máz, hogy demokrácia, ha szavazhatunk négyévente, illetve aktuálisan egy-egy népszavazáson. Ez így évente nagyjából egy iksz behúzását jelenti, ami nem túl sok. Valójában csak porhintés. Hogy lássuk, mi hiányzik, érdemes egy olyan történetet megnézni, amelyhez sem tárgyában sem egyéb módon nem kötődünk.

Az unióban a számos irányelv egyike a halászati. Ennek lényege, hogy az európai felségvizeken kvótához kötött a halászat, adott fajta halból csak adott mennyiséget hozhat partra egy-egy halászhajó. Hugh Fearnley-Whittingstall, a River Cottage műparaszt szakácsa saját küldetésének tartotta az irányelv újraírását. Egyrészt mert értelme nincs, hiszen a gyakorlatban az nem megvalósítható.

A brit parlamentben egy képviselő nyújtott be indítványt, amely mellé HFW állt. A parlament és a felsőház is elutasította az uniós kvótaszabályozást, Brüsszelben HFW egy hatalmas installációt készített, ahol egy tévéképernyő egyrészt folyamatosan meséli a történetet, másrészt folyamatosan mutatja azok számát, akik csatlakoztak a kvótaszabályozást elutasítókhoz - eddig majd 840 ezren adták a nevüket a kampányhoz.

És hogy ez mitől a demokrácia alapja? Megfejtés a mentális deficit blog bejegyzésében >>>

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Egyszerre szép és szomorú: Szép hogy van ahol még ez így megy, szomorú, hogy idehaza ennek nyoma sincs és nem is lesz még nagyon sokáig.
Pilóta
De, hiszen él még a király!

Két szőke nő beszélget a buszon. Egy öreg tata felszáll.
Erre az egyik szőke:
- Te az ott nem István király?
- Te hülye, István király 1000 éve halott.
Felszáll a tatának egyik barátja, majd így szól
- Szia István, 1000 éve nem láttalak.
Erre a szőke
- Na ki a hülye?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.