A Fidesz szerint az eddiginél kevesebb aktivitást várnak el a választóktól az új eljárási szabályok.

Gulyás Gergely országgyűlési képviselő hétfői sajtótájékoztatóján - amelyet néhány órával a választási eljárási törvény zárószavazása előtt tartott - ezt azzal magyarázta, hogy a választás egyfordulós lesz, megszűnik a számtalan visszaélésre lehetőséget adó ajánlószelvény-gyűjtés, a névjegyzékbevétel pedig önkéntessé válik.

"Indokolatlan a félelemkeltés: semmi akadálya, hogy a választópolgárok az egy percet igénybe vevő névjegyzékbevétel után gyakorolhassák a választójogukat" - hangsúlyozta.

Gulyás Gergely a jelölőszervezetek közötti esélyegyenlőséggel magyarázta, hogy megtiltják a választási hirdetéseket a kereskedelmi médiában, mondván, a kereskedelmi televíziókban közölt hirdetések kiemelkedően drágák.

Az MTI kérdésére elmondta: a Fidesz úgy döntött, nem kér előzetes normakontrollt a jogszabályról. Jelezte azonban, hogy ezt a köztársasági elnök is megteheti, ellenkező esetben pedig utólagos normakontrollra kerülhet az Alkotmánybíróság elé a választási eljárási törvény. "Ezek egyike biztosan be fog következni" - mondta.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

DR Eric CARTMEN
Elfogadták, hogy mindekinek regisztrálni kell a szavazás előtt, hogy megnehezítsék azt, ha valaki szavazni akar, és ezzel elfogadták, hogy míg itthon sorbanállhatunk ezért a jegyzőnél, addig határon túlról ezt levélben is meg lehet tenni.
Elfogadták, hogy mostantól korlátozzák a választási kampányt, hogy hirdetni csak olyan felületeken lehessen ahol a Fidesz előnyben van a többi párttal szemben.
Elfogadták, hogy még inkább a pénz, a törvénytelen adatgyűjtés és az oligarchák dönthessék el kit választanak meg Magyarországon.
Korábban kétharmadba öntötték azt milyen legyen az adórendszer, a választási törvény. Kilenc évre a saját embereiket betonozták be a hatalomba.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nyanya001
@kukac50: Ez nem elmebaj, ez már cinizmus és aljasság !
csuti
Nincsenek kétségeim,az Unió ezt nem fogja engedni,hogy egy magyar,Magyarországon ne szavazhasson,mert aki regisztrál,az HAZAÁRULÓ és elfogadja egy szociopata ámokfutó első,azonban nyilvánvalóan nem utolsó hülyeségét !!!
eberti
Kevesebb aktivitást a nem rájuk szavazóktól és több aktivitást a rájuk szavazóktól...
kedwes
Van egy kérdésem? Nem jártam utána, valószínűleg az a hiba.
A választás hitelesítéséhez nem kell meghatározni a választópolgárok egy bizonyos arányát?
Mindegy, ha csak ketten szavaznak, vagy hatmillióan?
kumming
A következő választás már elvan csalva. Csinálhatunk bármit, semmi értelme sem lesz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.