Salamon Lászlót jelölték alkotmánybírónak. A KDNP-s Salamon Lászlót jelölte alkotmánybírónak az Országgyűlés Alkotmánybíróság elnökét és tagjait jelölő eseti bizottsága hétfőn - mondta el a testület zárt ülése után Rubovszky György, a bizottság KDNP-s tagja. Mint a kormánypárti politikus ismertette, Salamon Lászlót, aki jelenleg a parlament alkotmányügyi bizottságának elnöke, a KDNP jelölte a posztra. A bizottság hétfői ülésén részt vett kormánypárti képviselők támogatták a jelölést, az egyetlen jelenlévő ellenzéki képviselő, a jobbikos Gyüre Csaba pedig tartózkodott.

Forrás: hir24.hu
Feltöltő: Pilóta
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkafőző Rézüst
Végre egy független, pártpolitikától mentes, csak az AB, és a nép érdekeit figyelem előtt tartó embert sikerült találni az elvtársaknak...Szép volt, fijjug...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
keresztapa
@vukkocska: Kedves az nem baj, hogy foglalkozik alkotmány joggal, a baj, hogy nem úgy foglalkozik vele ahogyan egy alkotmánybíróság elnökének kell foglalkozni, akkor hogyan kerül törvény javaslatként elfogadásra, alkotmány ellenes törvényjavaslat! A pártkatona ne kerüljön olyan tisztségbe ahol a függetlenség minden párttól követelményként kell, hogy szerepeljen, hogy a törvénybe vetett bizalom, alkotmánybíróságnál ne lehessen még csak feltételezni sem, hogy Pártkatona az alkotmánybíró. Válaszon a szakma, és ne a pártok építsék be embereiket az alkotmánybírósághoz! Mivel Pártokban, szavahihetőségben, már nem, függetlenségben meg egyáltalán nem lehet beszélni sem, nem hogy hinni. Miért nem a törvény betűje szerinti Esztergomba ülnek össze döntéseket hozni, az alkotmánybírák? Pont azok szegik meg a törvényt, akik védik? Senki nem téveszti össze Budát, Esztergommal, legfeljebb az alkotmánybírák,de nekik ugye szabad, de ki is vonná őket felelősségre?
silber13
@Pilóta: Nem ismered a képességeit? Ne mááán! gondolj csak a " fénylik, mint a Salamon töke! " kifejezésre!
vukkocska
@keresztapa: nála nem a szakmai múlt dominál, hanem a pártállása. A Többi rizsa. Nem rád mondom :)
overdose
Nem úgy kellene megválasztani hogy a parlamentben mindenki ott legyen? Igy megint egypárti mint mindig Orbán kitalációja! búkta után repül !
Pilóta
A bizottság támogatta Salamon megválasztását

Támogatta Salamon László (KDNP) alkotmánybíróvá választását a parlament alkotmányügyi bizottságának kormánypárti többsége és egy független képviselő a testület szerdai ülésén.
mno.hu/belfold/a-bizottsag-tamogatta-salamon-megvalasztasat-1124253
Pilóta
A szabályozás kimondja többek között, hogy alkotmánybíróvá választható minden olyan állampolgár, aki jogász végzettséggel rendelkezik, 45. életévét betöltötte és kiemelkedő tudású elméleti jogász (egyetemi tanár vagy a Magyar Tudományos Akadémia doktora), vagy legalább húszévi, jogi területen folytatott szakmai gyakorlattal rendelkezik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.