A kormánypárti Magyar Nemzet azt írja egy publicisztikájában, hogy ha Hoffmann Rózsa felajánlaná a lemondását, Orbán Viktornak érdemes lenne elfogadnia. Nap-nap után érik egymást a diákok demonstrációi (hétfőn a Hallgatói Hálózat, szerdán a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája szervezett tüntetést Budapesten) a kormány oktatáspolitikai döntései miatt. Elsősorban a keretszámok csökkentése, illetve a tandíj bevezetése miatt tiltakoznak a felsőoktatási hallgatók, de csütörtökön már a középiskolások is harcba szálltak a jövőjük érdekében a kormányzati úthenger ellen. Úgy tűnik, hogy már a Fidesz-KDNP holdudvarában és médiabirodalmában is repedezni látszik az egység illúziója. Még nem késő címmel jelent meg Csermely Péter publicisztikája a kormánypárti Magyar Nemzetben, amelyben arról ír, hogy „ha például Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár netán felajánlaná a lemondását, a kormányfőnek érdemes lenne elfogadnia.”

Forrás: barikad.hu
Feltöltő: Pilóta
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pilóta
"Csermely Péter egyértelmű kritikával közelíti meg az országos felháborodást kiváltó oktatásügyi témát és leszögezi: „az államilag finanszírozott keretszámok drasztikus csökkentésére irányuló terv rossz.” Továbbá azt írja: „Ha a Fidesznek és a KDNP-nek politikailag káros, hogy diákok ezrei tüntetnek, hogy folyamatosak a tiltakozások, hogy az oktatásügynek sikerült összehoznia egy kormányellenes egységet egy olyan rétegben, amelynek a tagjai igenis nagy érdekérvényesítő képességgel rendelkeznek, nos, az legyen a Fidesz és a KDNP problémája. Oldják meg.”"
---- Helyes!
Pilóta
"Csermely dermedten áll az érvelés előtt, miszerint a tandíj attól kevésbé, sőt egyáltalán nem lesz tandíj, ha a diákhitel felvételéből fakadó halasztott adósságtörlesztési kötelezettségnek nevezik. Úgy véli, a diákhitel kiegészítő körülményként jó dolog, de csaknem kizárólag erre alapozni a felsőoktatás finanszírozását nem lehet. A Magyar Nemzet publicistája szerint az egész projektet előkészítetlenül, érdemi egyeztetés nélkül, egyik napról a másikra zúdították az érintettek nyakába, azonban „mindez még korrigálható. Akár ma is.”"
Pilóta
"A publicisztika írója szerint fontosabb, hogy az ingyenes felsőoktatási férőhelyek számának ez a szigorú csökkentése szembe megy azzal a filozófiával, amelynek egyik része az államadósság és általában az eladósodás elleni küzdelem fontosságának hangsúlyozása, a másik pedig a Magyarország jövője szempontjából kulcsszereplő aktív rétegek részben támogatása, részben helyzetbe hozása."
csapnivalo
És az MNO oldalára innen miért a Barikád oldalán keresztül kell eljutni?
SwordFish
@csapnivalo: Na, ne szekáljad ezért ! :-) Számít ez?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.