Az általános felháborodás és az ombudsman fellépésének eredményeként visszavonták a spórolási céllal kitalált rendelettervezetet. Eredményes volt az ombudsman péntek délelőtti fellépése, amely az – egyebek mellett rákbetegek gyógyszerelését újraszabályozó – rendelettervezet visszavonását kérte a kormányzattól. Délután a mikroválság kezelésére összehívott minisztériumi egyeztetésen arra jutottak, hogy a tárca visszavonja a jogszabályt. A drága terápiák finanszírozásáról pedig tárgyalásokat kezdeményeznek a szakmai kollégiumokkal, tagozatokkal és a Nemzetgazdasági Minisztériummal.

Forrás: nol.hu
Feltöltő: Dr plágium
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr plágium
Az írás hatására betegszervezetek, jogvédők tiltakoztak, kényszerítették magyarázkodásra Szócska Miklós szakállamtitkárt. A politikus félreértésként aposztrofálta a helyzetet, mondván a céljuk nem a betegeken való takarékoskodás, épp ellenkezőleg, azokhoz szeretnék célzottan eljuttatni a gyógyszert, akiknél az valóban egészségjavulást jelent. Viszont nem kapnák meg azok, akiknek nem használ, sőt ártana az adott terápia. (Arra nem adott magyarázatot, korábban mi okból és módon kapták volna e szereket olyanok, akiknek azok ártottak.)

Ideje lenne meneszteni az egész bagázst. Fogalmuk sincs róla mit művelnek és mondanak.
Most megint az orvosoknak ártott ezzel a beszólással.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.