A foglalkoztatás szinte minden mutatója romlott novemberben, derül ki a foglalkoztatási szolgálat adataiból. A hó végén több volt az állástalan, mint tavaly novemberben – legutóbb másfél éve volt éves szintű növekedés –, harmadával nőtt a csoportos létszámleépítésre bejelentett dolgozók száma. Közben az üres álláshelyeké több mint ötödével mérséklődött.

Forrás: index.hu
Feltöltő: Kutyafüle
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

profon
Az a gond ,hogy nem érdemes becsületesen dolgozni mert csak az ügyeskedők meg a jól helyezkedők jutnak előre ! Ezt látjuk minden nap és minden nap lejjebb is csúszunk amíg nem változik a kormány hozzáállása a valódi értékteremtéshez !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Kutyafüle
Már nemcsak a közszférát és az egészségügyet érinti. Jönnek még rosszab napok:((
almosd
A bűvös egymilliót munkahelyet már elfelejtették ,marad az egymillió lépés ,(lelépés ) az országból .
kedwes
Még egy adag.
2012. 12. 21.-én - a világ végére való tekintettel - leszámol a közmunkások 80%-a is!
coyote3
A nemzeti hivatalok meg azt mondják, hogy csökken a munkanélküliség. Valaki hazudik...:)
profon
Az a gond ,hogy nem érdemes becsületesen dolgozni mert csak az ügyeskedők meg a jól helyezkedők jutnak előre ! Ezt látjuk minden nap és minden nap lejjebb is csúszunk amíg nem változik a kormány hozzáállása a valódi értékteremtéshez !
KöBüKi
Tessék mondani? - az orbáncot és a füttyögőket mikor rugják már ki???
KöBüKi
@profon: Én kenyerem javát már megettem,de ha rughatnék,akkor minden erőmet összeszedném és akkorát rugnék beléjük hogy israelig repülnének.!!!
magyarok2011
Nem baj a munkanélküliség stázalékban ke marad a régi.
Don Quijote
Gondolom ez is teszik, a füttyösöknek!!
Bár lehet hogy ez is a fletó bűne!!!
gazdag dezső
Csak az országházban nő az alkalmazottak száma! Más minden területen csökken az alkalmazottak létszáma!Hova vezet ez???Egyeseknek 6-8 milliós jutalom,másoknak elbocsátás!!!Meddig mehet ez így emberek???Nem csak a diákoknak kellene az utcára menni !!
Feraj49
@gazdag dezső: sajnos nálunk az összefogás ma már ritkán jön össze,ennek különféle okai vannak.Vidéktől távol van Bp..Ha fel is utaznak nem tudnak haza menni,mert már nincs közlekedés.Külön tüntetnek a pedagógus szakszervezet tagjai,a tűzoltók,a rendőrök,a
MÁV-osok stb.stb. Szinte egyik sem csatlakozik a másikhoz . Így aztán az eredmény is csekélyke.
gazdag dezső
Régebben ! 56-ban nagyobb összetartás volt???Most miért nem???Összeveszítik a különböző rétegeket egymással!!Sokaknak az a jó ami sokaknak nagyon rossz!!!Az értelmiségek,a fizikaiak is megvannak osztva!!Nem véletlen!Megtévesztések mennek a választások ellőtt!!Aztán a választás után már egészen másként mennek a dolgok mint ígérték!!A kisebb jövedelműek segítése,kevesebb adó,nagyobb aránytalanságok megszüntetése !!!/többszörösére nőttek az aránytalan jövedelmek/Szalvétán megírható adóbevallás!!!/nagyon nagy szalvéta kell,és adótanácsadó a bevalláshoz/több munkahely!! Hol van???Még a korábbiak is megszűnnek!!!Ha csak nem a minisztériumokra gondoltak,mert abból több van sokkal mint kellene!!Az államtitkárokból,helyettesekből,miniszteri biztosokból...sok más!!!A tisztességes becsületes munka leértéktelenedett!!!Csak a felső tízezernek mehet jól,de nekik aztán nagyon-nagyon jól!!!Sokan éheznek gyermekek,felnőttek is amíg sok ember nem tud mit kezdeni a pénzével mer annyi van!!!Nem a munka a jövedelemszerzés módja!!!Ellopják a működő metró kábeleit!!! Hol vagyunk??Hova jutottunk???Mi vár még ránk,ha így haladunk???A politikus lophat doktorit is ,hazudhat is?? Nem kap érte semmit!!A kis embert pedig tönkreteszik egy parkolás nem fizetéséért is!!!El árverezik mindenét a szerencsétlennek,amíg egyesek százmilliókat lopnak össze!!!A külföldnek eladták az országot!!!A múltik akik most miután élvezték a nagy adókedvezményt,kifosztották az ország lakosságát,most pedig kivonulnak!!!Táskákban elvitték pénzüket haza!!!Cukorgyárak,ezzel együtt a répatermesztés,Ganz,Ikarusz,..meg .sokmás!!
gazdag dezső
Az igazságszolgáltatás gyakorlata botrányos!!!Valaki két ember haláláért kap egy év tíz hónapot,más egy nemi erőszaknak,megverésnek mondott/talán nem is eléggé bizonyított/esetért 5-6 évet kap.Embereket,gyermekeket különös kegyetlenséggel ölnek meg,vernek agyon bűnözők,és évekig tartogatjuk őket drága pénzen,míg le nem doktorál???Vagy kap kötelező gyógykezelést mert a védő kitalálja bebizonyítják, hogy beteg,és még segélyt is kap!!!Lassan már kitüntetést is kapnak bűnözők,mint az a bizonyos baltás gyilkost akit kiadtunk!!Beszélhetnének már egymással a bírák is hogy egyeztetni tudjanak!!!Arányos büntetések kellenének!!!Igazságszolgáltatás,nem kimentések!!! Az a fővállalkozó aki lenyúlja pénzeket,és lelép,csődeljárást csinál???Sok tisztességes becsületes vállalkozó pedig hajléktalan lesz!!! Mit érdemelne???Új vállalkozást nyit más néven!!!Az ország leggazdagabb embere is nem fizeti ki az alvállalkozóit rendesen!!!Milyen ország az ahol ilyenek a törvények ,hogy megtehetik az ilyeneket???
kukac50
Most mondták,hogy 162 ezerrel többen dolgoznak mint 2010-ben,Kérdés már csak az,hogy honnan szedték az adatokat.
gazdag dezső
Kirúgásokról beszélnek közben sok-sok új állást töltenek be pártkatonák//járási vezetők/Az országház,és az őket kiszolgáló személyzet,sok ingyenélő semmitevők létszáma nő,az aktív dolgozók létszáma pedig csökken és ráadásul sokkal magasabbak ott a fizetések is mint az aktívan dolgozó becsületes polgároké!
szaboria1
Lassan ott tartunk, hogy 5 pénzt termelő munkás 1 adminisztratív dolgozót kell, hogy eltartson.
gazdag dezső
Kedves szaboria1 rosszul gondolja!!! nem 5,hanem 3-ra esik egy aktív dolgozó!!!Gyermekek,nyugdíjasok,betegek,rokkantak,miniszterek,államtitkárok,helyettesek,...még sok-sok,ilyenek a hátunkon mint a BKV! Vitézi Dávidok!!!
gazdag dezső
Ráadásul még azt nem fizetik meg aki termelő munkát végez!!!Sok-sok jutalom /milliós/a semmittevőknek!Kicsi bér a dolgozónak! Kedvencem ez Vitézi Dávid!!!De vannak még ilyenek sajnos nagyon sokan!!!Egyszer majd rájönnek az emberek hogy nem jól van ez így???Vagy hagyjuk magunkat kirabolni ,lealázni!!!
Csizmás Kond
Ez minden télen így van és nem csak itt hanem az egész világon.
...viszont mi jobban tudunk ámuldozni.
bundi
@Csizmás Kond: azért ebben van némi szarkazmus is részedről:
" hó végén több volt az állástalan, mint tavaly novemberben – legutóbb másfél éve volt éves szintű növekedés –, harmadával nőtt a csoportos létszámleépítésre bejelentett dolgozók száma. Közben az üres álláshelyeké több mint ötödével mérséklődött.
" mert ugye minden évben van november, de ha minden évben egyre kevesebben dolgoznak mint az előző évben, azért azt jogosnak tartom, hogy "...viszont mi jobban tudunk ámuldozni.".
sokaknak valami csípni kezdi a szemét.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.